Inspelad!!!

Nu sitter jag med resten av mediagänget inne i skolan och "jobbar". I dag är det alltså den allra sista träffen i intressegrupperna, och när jag skriver detta har jag och Johan Thorsell precis varit inne i ett annat klassrum och lattjat lite. Min idé var nämligen att Johan skulle spela in mig när jag sjunger, så vi tog med oss filmkameran och gick iväg. När vi var på plats och hade dragit för fönstren för att eliminera allt störande ljus, sjöng jag samma låt som jag uppträdde med på scenkvällen, nämligen "Pojken och brevet" av Carl Lösnitz. Vad som sedan skedde var alltså att Johan lade upp den på Youtube, "Linda Wahlgren sjunger 'Pojken och brevet' skriven av Carl Lösnitz". Så när jag har skrivit detta inlägg blir det till att surfa vidare för att se klippet, vet att det kommer att kännas konstigt men jag får vänja mig :) Klippet finns även på solskenslägerbloggen http://solskenslager1.blogspot.com

Sommarkväll med Paul Skoog och karaoke (Nanne Grönvall på skånska)

Precis som jag trodde blev det ganska fullt framför utescenen i går kväll när Paul Skoog skulle spela för oss. Han fick sällskap på scen av musikern Leif Axelsson samt tre av medlemmarna i Wizex, bland dem sångerskan Anna Sköld. Det blev en del allsång, gamla godingar som "Min gitarr" och "Jag tror på sommaren" och givetvis "Ingenting går upp mot Furuboda". Vi fick också höra en del låtar ur Wizex repertoar, till exempel 60-talslåten "Lipstick on your collar" som fått svensk text: "Läppstift på din krage", och dessutom fick vi även lyssna till bland annat klassikern "Mjölnarens Irene". Det var väldigt trevligt att lyssna till dessa gamla bekanta låtar så jag måste säga att det var en trevlig allsångskväll. När kvällsprogrammet var slut (och jag hade gett Paul min bloggadress) var det dags för kvällsfika. Vi som deltog i solskensveckan var hänvisade till personalmatsalen bredvid bryggan eftersom det var ganska fullt i matsalen - men det gick bra ändå. Efter fikat - ungefär vid tiotiden - bar det än en gång iväg till aulan för lite karaoke. Jag valde att framföra Nanne Grönvalls "Håll om mig", och cirka fem minuter innan det var min tur kom jag på att jag skulle testa att sjunga låten på skånska. Så det gjorde jag, och dessutom flörtade jag något vansinnigt med den samlade publiken. (Meningen var alltså INTE att driva med originalet utan endast att göra en egen version, dessutom är det faktiskt ganska få som har hört mig sjunga på skånska.) Jag agerade ungefär som om jag befann mig på en bar i Vilda Västern :D Som om inte detta vore nog så skrek jag en aning för mycket (och detta var alltså också medvetet) vilket gjorde att min röst lät väldigt annorlunda, tyckte faktiskt att det lät lite som Cruella De Vil i filmen "Pongo och de 101 dalmatinerna" :) Detta var alltså improviserat och det är som sagt det jag tycker är så kul med karaoke, att ens egen version kan bli totalt annorlunda mot det man är van att höra. "Håll om mig" är dessutom en av mina personliga favoriter från 2005 års melodifestival, förutom att låten är jättebra så är ju Nanne Grönvall en alldeles lysande artist :)

I går uppträdde jag alltså också på Solskenstimmen, och tyvärr visade det sig att Johan hade glömt skivan med låten inne i skolbyggnaden, vilket gjorde att jag i stället fick sjunga till Youtube-musik från ledarnas laptop. Det gick bra det också, även om det inte sker varje dag att man byter ackompanjemang två gånger inför ett uppträdande :)

Rock, rock, rock!!!

Har precis suttit utanför skolhuset och "growlat" tillsammans med David, Micki och Pozo. De lyssnade på rockmusik - och sjöng med - och jag passade på att hänga med trots att det egentligen inte är musik i min smak :) Tyvärr så råkade jag prestera en del aningen höga toner men tror ändå att min röst ska fixa eftermiddagens utmaning. På Solskenstimmen i eftermiddag ska jag nämligen sjunga "Det är vi ändå" som Helen Sjöholm har spelat in med Benny Anderssons Orkester. Tyvärr fick jag även precis veta att Cecilia har skadat fingret och därför inte kan kompa mig - där ser man vilken information man kan gå miste om när man inte ingår i musikgruppen - men jag kan låten så pass bra att jag inte tror att det ska vara några problem att sjunga till CD i stället för till instrumentalackompanjemang, har ju dessutom gjort det när jag uppträdde på en solskenstimme på förra årets Solskensläger 1.

29 juni

Sanningen säger jag er, att i dag ska det lägerbloggas av mig när mediagruppen kör igång om sisådär trekvart. Eftersom det i går var lägergudstjänst uteblev intressegrupperna så jag har en del att ta igen. Ämnet för min bloggning då kommer med stor sannolikhet att bli scenkvällen :)
  På grund av att det åktes minitåg och motorcyklar utanför stora entrén i går eftermiddag så uteblev också såväl de vanliga eftermiddagsaktiviteterna som solskenstimmen. Det minitåg som användes är det som sedan något år tillbaka används under sommarlägren för att transportera deltagare till flotteturerna på Helge å. Jag valde att åka med minitåget och det var faktiskt riktigt trevligt. Det blev en runda i de närmaste omgivningarna innan tåget styrde tillbaka till utgångsplatsen utanför huvudbyggnadens stora entré. Det var en trevlig eftermiddag och det tror jag att de andra deltagarna också tyckte. I kväll kommer Paul Skoog och spelar för oss och dessa kvällar brukar alltid dra mycket folk vilket innebär att det kan bli ganska fullt vid utescenen. Det ska bli kul att se vilka låtar som framförs :)


28 juni

En av de obehagligaste saker som finns är att se människor ledsna, som man aldrig har sett ledsna förr. Så var det på gudstjänsten i förmiddags. Efter psalmsång, musik och volontären Hanna Perslidens betraktelse var det nämligen dags för Matilda Andin att säga några ord. Vi såg allihop att hon var ledsen och hon kämpade mot tårarna när hon berättade att en av mina gymnasiekompisar, som tidigare år har varit lägerledare på Furuboda, ligger nedsövd på sjukhuset i Örebro. Det var den här kvinnans man som sände ett SMS till Matilda om hur läget var :( Denna kvinna, som är ett drygt halvår äldre än jag, har nämligen en mycket ovanlig sjukdom - Hashimotos encephalit - som medför kramper. (På hennes Facebook-sida har jag läst att hon är den femtonde personen i hela världen som fått denna diagnos!) Jag pratade med lägerledaren Lisa Karlsson Fredlund vid lunchen och enligt henne är det än så länge ingen fara för den nedsövda kvinnans liv. Nu hoppas vi alla att detta får ett lyckligt slut. Sänder en tanke till Elisabet och hennes nära och kära <3

... kände bara att jag var tvungen att blogga av mig ...

En kväll i glädjens tecken

Det blev en riktigt trevlig kväll i går. Eftersom vi som skulle uppträda var tvungna att infinna oss i aulan senast klockan sju för genomgång, lämnade jag middagssnacket med vännerna strax efter klockan sex för att gå och göra mig i ordning. (Också den här gången blev det sång i duschen, dock inte på skånska :)) Jag hade tagit med mig de allra finaste sommarkläderna just för detta tillfälle: kortärmad vit top med pärlor, blå- och vitrandig ärmlös klänning med volangförsedda axlar samt vita leggings. Jag var faktiskt aningen orolig för om jag, på grund av att jag då och då har ont i ljumsken, skulle klara av att gå i de skor jag hade tagit med mig för detta tillfälle - när man uppträder passar det enligt mig oftast inte med gymnastikskor, i vilket fall som helst inte ihop med de kläder jag hade valt för kvällen. Det visade sig faktiskt gå bra att gå med de skor jag hade vilket ju är en fördel om man ska uppträda. (Tror dock att det inte hade varit lika problemfritt om jag inte hade haft strumpor i skorna!) Vidare var kvällens program  ingen tävling, vilket innebar att vi inte blev bedömda av en jury, utan en ren show vilket i sin tur gjorde att det inte blev samma spänning som det har varit de gånger jag har uppträtt under "Sikta mot stjärnorna" och "Talang" på Solskensläger 1, utan det var bara en enorm glädje.
  När jag anlände till aulan var nästan alla de andra redan där och vi fick ut programmet för kvällen. Det visade sig mycket riktigt vara så att vi skulle uppträda i den ordning vi anmält oss vilket innebar att jag var först ut. Så när de ansvariga ledarna inledningstalade gick jag in i "green room", det lilla rummet bakom scenen för att komma in den vägen. De följande cirka fyra minuterna - det är så lång låten är - var ... jo, det gick faktiskt bra, riktigt bra till och med. Sedan rullade det på med ytterligare nio nummer, de flesta sångnummer men det var även en deltagare som trollade - mycket roligt.
  När alla tio nummer var genomförda innebar detta dock inte att det var slut på kvällen. De ledare som var med spelade nämligen upp ett improviserat teaterstycke för oss där varje ledare hade rollen som antingen en människa, ett djur eller ett föremål, samt att en ledare berättade vad som skulle ske och på så vis förde handlingen framåt. Vi fick bland annat se en prost, en prostinna, en klockkläpp och en bössa, och det som hände var till exempel saker som "Prosten tar betjänten och slänger honom i elden" eller "Pudeln jagar papegojan". Cecilia, som kompade mig när jag uppträdde, spelade papegoja! Gud, vad alla skrattade åt detta! När teaterstycket var slut och vi allihop hade sjungit "We are all the winners" var det dags att bege sig till matsalen för kvällsfika och efter fikat kunde de som ville återvända till aulan där det var dags för karaoke. Jag sjöng bland annat Sara Löfgrens "Som stormen" och tappade tyvärr en del text men va fan, jag var ju redan mer än nöjd med det jag hade presterat under scenkvällen. Anledningen till att jag ställde upp på att sjunga i "karaokepalatset" som det kallades av en annan lägerdeltagares personliga assistent, var just att släppa allt detta seriösa som annars präglar mig när jag ska uppträda. Karaoke är kul, och ska vara kul!
  Lite senare på kvällen stötte jag ihop med lägerledaren Marcus Fröding utanför Tallebo. Han hade givetvis varit och sett kvällens show och han sa att han tyckte det hade varit väldigt trevligt.
- Du har en väldigt vacker sångröst, sa han till mig.
- Tackar, sa jag. Jo, det var trevligt i kväll, det håller jag med om. Alla medverkande var duktiga och både de medverkande och publiken verkade ha roligt.
Sedan frågade Marcus ifall Paul Skoog hade kompat mig någon gång. Eeh ... nej! Det var väl aningen roligt att han ställde den frågan, dock inte så roligt att jag skrattade högt.


Laddad för kvällens uppträdande ...

... börjar man känna sig lite grann nu tycker jag (trots att det är typ nio timmar kvar tills evenemanget startar). Jag började faktiskt öva lite på låten redan innan jag gick ner till frukosten i morse. Denna "uppladdning" bestod i att i duschen sjunga låten på skånska (!) men i kväll blir det alltså den rikssvenska versionen vilken jag nu kommer att framföra för femte gången på Furuboda :) På väg hit till bibblan passerade jag whiteboardtavlan där dagens program just höll på att skrivas upp av Matilda Andin. Det visade sig att vi som ska uppträda under scenkvällen måste infinna oss i aulan senast klockan sju (och just därför är det ju tur att Tallebo, där jag bor, ligger vägg i vägg med aulan :)) Dessutom finns det, mellan halv två och halv tre i eftermiddag, möjlighet för oss om uppträder att låna kläder från förrådet i fritidslandet om man skulle vilja det. Jag har även kollat listan där vi som vill uppträda har skrivit upp oss, och det blir ett tiotal akter som kommer att visa upp sig ikväll. Ivern att skriva upp sig verkar alltså inte ha varit riktigt lika stor som när det har gällt "Sikta mot stjärnorna" och "Talang" på Solskensläger 1, men det blir hur som helst kul ändå att se de andra deltagarnas uppträdanden. Om det nu blir så att vi kommer att framföra våra nummer i den ordning vi har anmält oss så innebär detta även att jag kommer att uppträda först.

Allt kan hända när man repeterar ett framträdande ...

... till exempel att mikrofonen mitt i alltihop strejkar så att man inte får fram ett ljud, ja ni fattar vad jag menar :) Nu var det dock inte riktigt detta som inträffade när jag i eftermiddags övade inför scenkvällen som äger rum i morgon kväll. Det var sagt att jag skulle repetera vid kvart över fyra, det blev dock någon kvart senare på grund av att Cecilia (lägerledaren som kompade mig) höll på att planka ackorden till låten. Så det blev alltså först vid halv fem som vi körde igång. Tyvärr kändes min hals ungefär som om jag svalt ett gäng knappnålar, men det gick ändå oväntat bra att sjunga låten. Så när jag är ungefär mitt i låten öppnas plötsligt dörren till aulan, och Paul Skoog - som 2003 spelade in just den låten jag sjöng - kommer in för att hämta en sak i förrådet. Jag sneglade på Cecilia. Ingen av oss vågade skratta åt detta men jag såg allt att hon log :) Även om det faktiskt var aningen pinsamt så var det ju lite roligt också. Lyckligtvis kunde jag sjunga igenom resten av låten utan att tappa något av texten, vilket i sin tur gjorde att jag nu känner mig ännu mer säker inför morgondagens kvällsprogram. Enligt Cecilia verkar jag känna mig väldigt säker med låten, och ja ... det stämmer ju faktiskt eftersom jag har sjungit den ett antal gånger på Furuboda och dessutom två gånger på kulturkvällar på biblioteket i Ängelholm.

Rest In Peace Michael Jackson

Kom till matsalen som vanligt vid halv niotiden i morse, ställde mig i frukostkön när man plötsligt får höra en av lägerledarna säga:
- Michael Jackson dog i natt.
Ett av världens absolut största musikaliska genier har gått ur tiden!!! Det är svårt att förstå. Enligt tidingarna var dödsorsaken hjärtstillestånd. Har i dag också sett ett filmklipp på nätet, där Michael Jacksons märkbart tagna äldre bror lämnar dödsbeskedet till det samlade pressuppbådet och samtidigt kämpar mot tårarna. Man tror inte att sådant kan hända - men det gör det. Tyvärr. R.I.P

(I natt var det för övrigt även femtio år sedan det där historiska ögonblicket då "Ingo" slog den knockout som hela världen än i dag minns honom för.)

Let's party on the beach :)

Är precis hemkommen från kvällens aktivitet, som bestod i lite "röj" vid Strandstugan. Vid sjutiden samlades alla deltagare vid simhallen för att gemensamt gå ner till stranden vilket tog ungefär en kvart. Nere vid stranden fick vi lyssna till en av Furubodas musiklinjes före detta elever, en sjukt duktig tjej vid namn Emma, som sjöng och spelade gitarr. Det bjöds på varierade låtar av bland andra Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, bland annat fick vi höra den låt som är min absoluta favorit av den sistnämndes kompositioner, "Sol, vind och vatten". Efter konserten serverades kaffe/saft och chokladmuffins, varefter ett par av lägerledarna tog över musicerandet. Sedan var det dags att återvända till Furuboda. En sak som förvånade mig en liten aning var att jag faktiskt orkade gå hela vägen ner till stranden och tillbaka igen utan att få så där hiskligt ont i höften som jag vid en rad tillfällen har fått efter att ha gått långa sträckor (kom då ihåg att det är ganska rejäla nedförsbackar nästan hela vägen ner till stranden och därmed lika rejäla uppförsbackar på hemvägen). När detta skrivs är jag alltså precis hemkommen. I morgon uteblir intressegrupperna eftersom det är dags för temadag - blir spännande, i ärlighetens namn är temadagen enligt mig alltid en av lägrets absoluta höjdpunkter. Dessutom ska jag klockan kvart över fyra i morgon eftermiddag öva inför scenkvällen (som visserligen inte äger rum förrän på lördag).

25 juni

För första gången i mitt liv har jag i dag varit inne på en annan bloggdomän och skrivit. Solskenslägret har nämligen en alldeles egen blogg: http://solskenslager1.blogspot.com där inlägg av troligen ganska skilda slag kommer att dyka upp under de närmsta dagarna. Jag var den första att posta ett presentationsinlägg där men kommer för den skull inte att överge denna blogg :)
  Under gårdagens förmiddag fick lägerdeltagarna prova på tre olika av de totalt sex intressegrupperna för att sedan skriva upp sig i den grupp man ville medverka. Valet av grupper att prova var fritt och de jag testade var musik, skapande och alltså media. Anledningen till att jag valde media kan sammanfattas med följande: De flesta här vet hur min sångröst låter men ganska få känner till att jag även gillar att skriva :) Sedan är det ju helt enkelt roligt att för en gångs skull testa något nytt.

I går kväll var kvällsprogrammet "Femkamp", som (o)logiskt nog bestod av allt som allt sex stycken stationer :) Vid halv åtta samlades alla deltagare på asfaltplanen vid Tallebo. Den första stationen mitt lag besökte bestod helt enkelt i att vi alla skulle klä ut oss i allsköns persedlar från Fritidslandet, för att sedan ta en snygg gruppbild. Min utstyrsel bestod i stråhatt och blå fjäderboa *Linda Wahlgren goes Pippi Pelikan* Därefter - efter att ha tagit av oss utklädningskläderna - var det dags för bland annat memory och "poängboll", den sistnämnda stationen ägde rum bredvid gräsplanen och bestod i att vi skulle kasta tennisbollar i sanden, där ringar av olika storlek var uppritade som en darttavla. Poängen räknades efter hur långt in i ringen bollen hamnade. När alla stationer var avklarade räknades poängen samman, tyvärr så vann inte vårt lag men det viktigaste med lekar av detta slag är ju att ha roligt och det verkar som att vi alla hade det :)

Uppe med tuppen

Jag blev inte precis förvånad över mig själv när jag vaknade första gången kvart i fem (!) i morse, även om det är väldigt tidigt för att vara jag. Jag gick dock inte upp förrän strax efter åtta för att duscha, borsta tänderna och därefter spatsera iväg till matsalen. Ännu har ju dagen bara börjat så vad som helst kan hända (som alltid ...)
  Detta är alltså första året jag är på Solskensläger 2 för personer från cirka 25 års ålder. Antalet deltagare är något färre (strax under 60 jämfört med uppemot 70 deltagare på Solskensläger 1). Den enda stora skillnaden so far är väl att jag i år slipper bli jagad av en viss Orian Repede - som är kvar på Solskensläger 1 eftersom han ännu inte har passerat 25 år. Solskensläger 1 arrangeras i år inte förrän i månadsskiftet juli-augusti, efter att tidigare år ha legat under första veckan i juli, medan Solskensläger 2 och Familjelägret arrangeras tidigare i år än vad fallet har varit andra år.

Solskensläger igen!!!

Jag åkte hemifrån vid tjugo i tolv i förmiddags och anlände till Furuboda strax innan två. Så vad jag har gjort nu är att gå och hälsa på alla vänner - som det naturligtvis är hur kul som helst att se igen. Jag fick också min rumsnyckel, har packat upp alla kläder och annat och nu sitter jag i biblioteket och skriver. För cirka en minut sedan sa jag även hej till ytterligare en ledare :) För övrigt så ligger faktiskt mitt rum i det hus där jag bodde när jag var på konfirmationsläger här för elva år sedan. Det hör inte till vanligheterna att jag har eget rum under solskenslägret men så har faktiskt skett i år. Nu är det för övrigt lugnt fram till lägerinvigningen klockan sex. Mer info kommer :)

Uppdatering ...

Vill bara tala om att jag lever :) Det är så att min dator har kraschat vilket har gjort att en bekant har varit och hämtat den, Nu har det gått typ en och en halv vecka och jag väntar fortfarande på besked om huruvida datorn går att fixa eller om jag måste investera i en ny. Så just i detta nu sitter jag på bottenvåningen i huset och skriver på en dator som finns där, i stället för att blogga "hemifrån". Ha tålamod gott folk, vi får vara lite optimistiska och hoppas att jag inom en inte alltför avlägsen framtid kan ägna mig åt mer "vanligt" bloggande igen.

RSS 2.0