Har precis sjungit duett med Jörgen ...

... under programpunkten ”Öppen Scen” som precis har gått av stapeln i Furubodas aula. Jag var nöjd med uppträdandet trots en mindre blackout i andra versens inledningsstrof. När jag berättade om det för Jörgen sa han bara: ”Jaha, men jag tycker att framträdandet gick väldigt bra!” Det visade sig att även Jörgen under vårt framträdande hade drabbats av en mindre blackout som för honom visade sig i att det var vissa ackord han glömde. Sången jag sjöng har text och musik av Jörgens halvsyskons mamma Lydia Lithell så framträdandet inleddes med att jag spontanintervjuade Jörgen om vem denna Lydia var. Nu närmar sig klockan elva så om cirka en timme är det dags att skjuta raketer. I morgon förmiddag efter frukost ska jag och några andra deltagare promenera till havet - jag tar givetvis elmopeden.

Nyårsfest ...

... pågår i detta nu på Furuboda och vi har avnjutit trerättersmenyns två första inslag, vilket innebär pastrami och sallad till förrätt samt ryggbiff med svamp, sparris och rostad potatis till huvudrätt. I detta nu demonstrerar två av lägerledarna sin ”partyväska” innehållande diverse roliga grejer. Snart är det dags att förflytta sig till aulan där en del av lägerdeltagarna ska visa upp den revy de arbetade med i förmiddags. I aulan kommer också diverse andra uppträdanden att äga rum. Programinslaget ”Öppen Scen” har nu också startat med att Sophia Isaksson sjöng ”De gamla”, en vacker låt som var helt okänd för mig. Om en stund är det dags även för mig att sjunga och jag hoppas att det ska gå bra.

Övning med Jörgen ...

... är en av de saker jag har haft för mig under eftermiddagen och det har gått bra så jag ser fram emot att framföra låten ikväll. Det kommer dessutom att bli så att jag och Jörgen sjunger låtens refräng som duett vilket är en idé jag fick precis innan vi skulle öva. Jörgen tyckte att mitt förslag var bra så det kommer att genomföras :) Efter övningen av ”Jag har valt att göra sällskap” hann vi också med att ”utom tävlan” och för att Jörgen ville det, sjunga ”Det enda jag vet” som även den är skriven av Lydia Lithell. När jag skriver detta har jag och ett gäng andra just gjort festfint i Furubodas restaurang. Snart är det dags att gå och byta om till finkläder och därefter samlas vi i matsalen för välkomstdrink, marshmallows och cakepops och därefter trerättersmiddag och diverse roligheter.

Nyår på Furuboda

Hej vänner! Tidigt igår eftermiddag anlände jag till Furuboda Folkhögskola för några dagars nyårsfirande. Det var jättekul att vara på plats igen och återse alla vänner. Flera av de ledare som var ansvariga för Solskensvecka 2 i somras fick vi återse nu till nyår. Nyårslägret arrangeras i år för åttonde året i rad men de enda ledare som har varit med på varje nyårsläger år Jörgen och Veronica Lithell. Lägret invigdes vid fyratiden i aulan och under den tiden fick vi bland annat veta en massa olika saker om ledarna. Vi delades in i lag och varje lag fick en pappersbunt bestående av porträttfotografer på lägerledarna. Under lekens gång gällde det att besvara frågor om vem som bodde var och vad en viss ledare käkade till frukost idag. Efter invigningen var det dags för middag och lite senare begav vi oss till aulan på nytt, denna gång för att delta i kvällsaktiviteten som bestod i namnbingo. Det gick ut på att varje deltagare, ledare och assistent fick ett papper där ett antal olika påståenden var inordnade i rutor. Det gällde att gå runt och fråga folk exempelvis ”Är du gift?” varpå personen skrev sitt namn i rutan med rätt påstående. Om man lyckades fylla en hel vågrät eller lodrät rad innebar det att man hade fått bingo. Lite senare på kvällen kunde de som ville delta i riktigt bingo i matsalen. Jag begav mig dit men vann tyvärr inte denna gången. Vi som spelade hade i alla fall väldigt roligt. När jag skriver detta sitter jag i Ateljén med ett gäng vänner och gör fina dekorationer till kvällens fest. Man har även kunnat välja mellan att bege sig till aulan och syssla med musik eller att baka i träningsköket. I eftermiddag är det dags för ytterligare stationer och då kommer jag tillsammans med ett gäng andra att göra festfint i restaurangen. Jag tillhör även dem som kommer att uppträda på ”Öppen Scen” så nu i eftermiddag blir det att repetera tillsammans med Jörgen. Jag kommer att sjunga Lydia Lithells sång ”Jag har valt att göra sällskap”. Mer info kommer :)

God Jul!

Hej! Just nu sitter jag hos familjen Jonkman och ser på Kalle anka. Julfikat är intaget och snart väntar käk och julklappsutdelning. Återkommer med ett nytt inlägg antingen senare ikväll eller under morgondagen.

Hej vänner!

Nu har jag äntligen varit och inhandlat det obligatoriska mandelmjölet och vaniljpulvret samt den likaledes obligatoriska bittermandelessensen eftersom jag nästa söndagsförmiddag kommer att tillaga teaterkonfekt till julfikat. Bild på resultatet kommer att visas här i bloggen, det lovar jag er :) Under veckan har jag även hunnit med att slå in nästan alla julklappar och ser fram emot när det är helt färdigt. För övrigt ser jag fram emot i morgon då det är gudstjänst i Ängelholms kyrka och givetvis tar jag elmopeden dit. Jag fick nya bakdäck på moppen tidigare i veckan så nu går det mycket lättare att köra med den.

RSS 2.0