Das Samstag

Har precis käkat middag efter att ha varit på biblioteket och beställt ny kurslitteratur. På bibblan stötte jag faktiskt ihop med en av mina kursare, det visade sig att hon bor på Vaktgatan. Också hennes grupp är fullt sysselsatt med  den uppgift jag tidigare berättat om, men också hon tyckte att det ska bli skönt när allting är över.

Reprisstart på TV ikväll, nämligen "Eva och Adam" som sändes första gången 1999 om jag inte har helt fel för mig. Den har tidigare gått som tecknad serie i Kamratposten, en tidning jag har prenumererat på sedan, hmm, kanske åtta års ålder. Jag såg serien på TV första gången den sändes och gillade den stenhårt, så man får väl säga att jag ser fram emot ikväll. En annan anledning för mig att slå på TV:n ikväll är "Landet runt" som jag följer varje vecka eftersom jag tycker att det programmet är väldigt intressant.

LÄNKAR (2)

Och nu råkar jag notera att länklistan till vänster ser mer ...eh ... normal ut än innan (inlägget LÄNKAR skrevs då jag hade "råkat" lägga till två länkar för mycket till äldsta lillasysters blogg samt en för mycket till Furubodas hemsida).

... forts ...

Precis när jag hade skrivit klart det förra inlägget så ringer killen jag jobbar ihop med. Bättre sent än aldrig - om man nu ska säga så i det här fallet. Vi kom i alla fall överens om att han skulle läsa igenom det jag har mailat til honom och lämna tips om han tycker att något behöver ändras. Alltid något ...

Keep up the (hm) work

Är detta något att publicera på bloggen? Hm, kanske. Okej, läget är som följer:


Jag pluggar, som jag sa i det första inlägget, i Lund, och vi håller för närvarande på med grupparbeteni grupper om tre eller (i mitt fall) två personer. Nu är det så att killen jag jobbar tillsammans med bor i Lund och jag i Ängelholm och att jag pga vissa omständigheter (läs: pga att skjuts måste bokas i god tid) har svårt att ta mig till Lund i tid och otid vilket har gjort att vi har fått söka information på var sitt håll. Efter att ett par gånger ha mailat till killen jag skriver tillsammans med fick jag i går kväll ett mail där han skrev att han har försökt komma åt ett arkiv i Lund utan resultat. Detta kan kanske ingen hjälpa - men resultatet av vårt arbete har blivit att den dam som just nu sitter och skriver detta inlägg har fått ... eh, dra det tyngsta lasset. Hur som helst, killens mail var ett reply på att jag hade skickat till honom det jag hade fått ihop (typ 15 sidor) och han skrev att jag var "duktig som kommit så här långt". Får hoppas att detta fixar sig på nåt vänster. Jag har försökt ringa min kära kursare tre gånger bara idag men inte fått tag på honom :( så jag får tamejfan försöka igen.


LÄNKAR

Blev visst ANINGEN för många knapptryckningar när jag skulle lägga in länkar - därav den hiskliga menyn till vänster. Hoppas att ni har överseende så får vi se om det kan fixas :)


Högskoleprovet

Fick precis i brevlådan en kallelse till högskoleprovet som skrivs nästa lördag, den 5 april. Detta är andra gången jag skriver provet - första gången var vårterminen 2006. Precis som då kommer provet att äga rum på Rönneskolan, och den här gången tänker jag försöka komma upp till 0,9. Första gången jag skrev provet fick jag resultatet 0,8 - fattades två (!) poäng till 0,9 - men med tanke på att det var första gången så var jag nöjd med resultatet, dessutom har flera av mina bekanta antytt att får man 0,8 på första försöket ska  man inte vara annat än nöjd. Provet testar ju lite olika kunskaper, bland annat är det ett av de fem delproven (NOG-provet) där man ska avgöra om det finns nog med information i ett påstående. Mitt första resultat på NOG-provet sög hårt  - kanske just för att jag tyckte det var avancerat - men det delprov där jag lyckades bäst av de fem var, för mig inte helt oväntat, ordkunskapsdelen. Tror att jag kommer vara bättre förberedd denna gång jag skriver provet trots att det inte går att öva till eftersom man aldrig vet vilka uppgifter som kommer. Det är bara att göra sitt bästa helt enkelt :)

Carl Lösnitz

Har ni kollat in min profil så har ni säkert sett att jag beskriver mig själv som "musikalisk". Borde kanske egentligen vara "musikintresserad". Jag lyssnar på - och sjunger - i stort sett all sorts musik, från rock till musikal, och sitter just nu & skriver med en, enligt mig, mycket bra skiva i bakgrunden. Skivan är "Tio spår" från 2002 och artisten är en textförfattare/kompositör/musiker (men i grunden SO-lärare) från Skövde vid namn Carl Lösnitz. Om någon därute tycker sig känna igen det namnet så beror det på att han bland annat har varit med och skrivit låten "Give me your love" som Fame vann Schlager-SM med för fem år sedan. Hans musikaliska meritlista är dock längre än så - exempelvis är "Give me your love" bara en i raden av alla låtar som Carl Lösnitz i egenskap av kompositör och/eller textförfattare lyckats placera på Svensktoppen. Skivan "Tio spår" drar lite grann åt countryhållet och innehåller till största delen lugna låtar men även en del upptempo. En av låtarna handlar om Don Quijote - den spanska 1600-talshjälten som slåss mot "jättar" som egentligen är väderkvarnar. En annan, countryballaden "Die in your arms" är min personliga favorit av skivans låtar. Den låten har Carl Lösnitz skrivit tillsammans med Calle Kindbom som han även skrev "Give me your love" tillsammans med. Just "Die in your arms" har jag själv framfört inför publik vid två tillfällen, dels på en festival i början av mars 2003 inför en fullsatt salong på Kristianstads teater, dels i juli samma år då jag uppträdde på ett lägerbål i Yngsjö utanför Kristianstad.
Vad kanske inte många vet  är att Carl Lösnitz också har skrivit en hel del visor som en av hans kompisar, vid namn Paul Skoog, har spelat in (och som jag för övrigt vid en del tillfällen själv har framfört inför publik). Paul Skoog har musiken som bisyssla - mycket duktig både som sångare, instrumentalist och låtskrivare - men jobbar med information och reklam på en folkhögskola utanför Kristianstad - en skola som för övrigt hans nu 88-årige pappa grundade i början av 1960-talet. Nu råkar fallet vara det att Paul Skoogs yngsta dotter Linnea och jag konfirmerades tillsammans sommaren 1998, samt att vi också har gått i samma gymnasium, och det är genom Linneas familj som jag har lärt känna Carl Lösnitz. Så ni förstår att det fanns en alldeles speciell anledning till att jag blev jätteglad när Fame vann den svenska uttagningen till Melodifestivalen för fem år sedan. (Minns för övrigt att jag tyckte hela startfältet då var jättebra och visste att konkurrensen mellan artisterna var hård, så jag tyckte ju det var roligt att Fame höll hela vägen.)

Skvaller

När man ÄNTLIGEN har fixat en blogg så får man ju passa på att göra lite reklam för detta för sina släktingar och vänner, eller hur? Så det är precis det jag har gjort nu. Grej nummer 1: Skrev några rader om det i en kompis gästbok på hennes hemsida. Grej nummer 2: Ringde precis (för cirka fem minuter sedan)  Lisa för att påtala läget. Hon lät aningen överraskad - fråga mig inte varför, hon hade väl antagligen väntat sig att något sådant här skulle inträffa. Så nu är det bara att vänta och se om någon kommenterar :)

Min älskade syster & systerdotter

Jag var på besök hos min lillasyster, Lisa, här i Ängelholm igår och fick se hennes och sambons lägenhet för första gången. De har en väldigt nice trerummare på Östergatan & verkar trivas helt förträffligt. Inte nog med att jag fick se lägenheten - jag fick dessutom för första gången hålla min lilla systerdotter. Lilla Mira börjar bli stor, hon fyllde tre månader den nittonde mars. Det betyder att när jag första gången såg henne IRL, på julafton förra året, var  hon bara fem dagar gammal. Det är tur att min syster bloggar om livet runt Mira så att jag också kan följa det även om vi talas vid ganska ofta :) När jag kollade in i det rum som så småningom kommer att bli Miras blev jag överraskad eftersom Lisa hade satt upp på byrån den julklapp jag gav till Mira i julas - ett gosedjur i form av en vit gris med rosa tassar och rosett runt halsen. Att jag köpte just den som julklapp till Mira beror på att jag, vid åtta månaders ålder för nästan tjugofem år sedan, av morfar fick en gosedjursgris som är ganska lik den jag gav till Mira - visserligen rosa med röda tassar och med kockkläder i stället för rosett, men sittande precis som Miras. Återstår att se om Miras gris blir lika väl använd som min - som för övrigt är undanstoppad i garderoben. 

  Nu ska jag snart till biblioteket och lämna tillbaka en bok vars lånetid går ut imorgon. Inte kul att få beteala för att man lämnar boken för sent. Så har jag beställt en del ny litteratur (jo, det rör sig bara om kurslitteratur) som finns på andra bibliotek men som förhoppningsvis Ängelholms bibliotek får in inom det närmaste.

En lundastudents blogg

Välkommen till min "värld i låtsasvärlden" - för att citera en gammal gymnasiekompis :)

Jo, även jag har skaffat mig en blogg nu (det var verkligen på tiden eftersom båda mina systrar har varsin och den ena av dem har tyckt att jag skulle följa hennes exempel. Inte för att jag tror att jag har något speciellt att berätta, men ... vi får väl se!

Jag är nämligen student och som sådan är mitt liv SYNNERLIGEN inrutat eftersom mina dagar till stor del består av att läsa kurslitteratur och göra skoluppgifter. Jag läser etnologi (hur vi lever i Sverige då och nu kanske man kan säga) på universitetet i metropolen Lund. Men bor i Ängelholm. Att pendla den här hiskliga (?) sträckan på cirka sex mil varje dag det är föreläsningar är ... tja - man vänjer sig. I höstas läste jag samma ämne - folklivsforskning - men de stora skillnaderna då mot nu var att dels var den kursen på halvfart (15 högskolepoäng) dels låg tonvikten, mer än i den kurs jag läser nu, på kulturmöten och kulturkrockar mellan svenskar och invandrare. Så finns det likheter också, nämligen att just KULTUR är en av de saker som betonas starkt. Om jag i framtiden tar en kandidatexamen kommer det dock inte vara etnologi utan svenska som är mitt huvudämne. Huvudämnet i examen på universitet/högskola måste omfatta minst tre terminer på helfart inom ett och samma ämne - samt tre ytterligare terminer innehållande andra ämnen - så eftersom jag för x antal terminer sedan läste svenska på högskolan i Helsingborg och har de två första nivåerna (A och B) i svenska så är ju saken ganska klar OM nu den dagen skulle komma. Hur många högskolepoäng har jag? Någon där ute - med akademisk erfarenhet kanske -som vågar sig på en vild gissning? Svaret, mina vänner, är 82,5 högskolepoäng varav 60 - två terminers heltidsstudier - i svenska och resten i etnologi. Har också ganska precis sökt kurser inför hösten, så har vi tur (?) så kommer jag att läsa en nivå till i svenska, annars blir det sannolikt konstvetenskap.

Skriver mer i morgon, nu kallar sängen :O

So long

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0