Akryltavlan ...

 
...föreställande det bohuslänska kustsamhället Stocken som jag visade i ett tidigare inlägg behövde bättras på en aning tyckte jag. Här ovanför har ni resultatet.
 

Skriv under du också!

En nära vän till mig, Mikael Andersson som är författare till boken  "Armlös, benlös men inte hopplös", har på sidan http://www.skrivunder.com startat en namninsamling där syftet är att få politikerna att "Uppgradera personlig assistans till 2000-talet" - det ni just läste inom citationstecken är namnet på en nystartad grupp på Facebook och det är Mikael som har startat även den. Jag kommer nedan att göra en beskrivning i mycket korta drag eftersom jag själv inte är så insatt i frågan. 
  För att en person med stora och varaktiga funktionsnedsättningar ska ha rätt till att Försäkringskassan ger ekonomisk ersättning för assistans, så kallad assistansersättning, måste behovet av hjälp med "grundläggande behov" vara 20 timmar per vecka eller högre. Anledningen till att namninsamlingen och FB-gruppen har startats är att Försäkringskassan idag gör en mycket snäv bedömning av  vad som räknas som grundläggande behov. Ett exempel: när det gäller måltider är det bara själva förandet av maten till munnen som räknas som grundläggande behov och assistansersättning från FK ges i samband med måltider endast om en person inte klarar av att äta själv, således räknas varken tillagning av mat, servering, sönderdelning av mat eller att plocka undan och diska efteråt, som ett grundläggande behov. För mer information kan ni gå in på den sida jag nämnde i början av det här inlägget, där beskrivs det hela mer utförligt.
 
Jag har skrivit under. Gör det du också!

Fin avslutning på helgen :)

I söndags eftermiddag bestämde jag mig för att se om Lisa och Anton var hemma, de har ju ganskla nyligen flyttat till étt hus som ligger nära mitt bostadsområde. Mycket riktigt var de hemma och dessutom var pappa, Cia samt Antons föräldrar Benny och Bettan där. Naturligtvis inledde jag mitt premiärbesök hos Lisa och Anton med en husesyn och fick även se Miras och Williams sovrum på övervåningen. Måste säga att familjen bor i ett väldigt fint hus. Sedan var det dags för mat, närmare bestämt grillat kött med nypotatis och pastasallad. Mycket gott. Till efterrätt serverades en superb chokladkaka samt maränger, jordgubbar, vaniljglass och kaffe. Mat och husesyn var dock inte allt utan jag hade målat en teckning, föreställande Mira och William som harlekinpudlar och de blev glada för den vilket nu har inspirerat mig till att de närmaste dagarna måla mer. Tack alla som var med i söndags för en minnesvärd kväll! :)
William och Mira som pudlar :)

Bohuslänsbilder

 

På lediga stunder när jag inte har något speciellt för mig, åker ofta akvarell- eller akrylfärgerna fram. Inspiration till bilder kan jag få från alltifrån tablettaskar till foton av alla de slag. Något som jag fram till nu inte har målat särskilt mycket är miljöbilder - bilder som föreställer olika platser. För några veckor sedan hittade jag på nätet ett vackert fotografi av den lilla fiskebyn Stocken som ligger på Orust i Bohuslän. Detta resulterade i  att jag gjorde två teckningar i blandteknik med akvarellfärg och -pennor samt lite tusch, och nu ikväll har faktiskt nämnda foto även legat till grund för en akryltavla.
Den övre av de två bilder ni ser här är målad i akvarell, med inslag av lite tusch. Den nedre av bilderna är även den en akvarellmålning men här har jag använt mer akvarellpennor än i den översta målningen. Slutligen vill jag visa er dagens akryltavla:
 
 
 

Matildas studentfest

VId halv fem igår eftermiddag fick jag skjutrs av pappa ut till Magnarp och Matilda hängde på. Det var naturligtvis många som ville fira Matilda, förutom våra kusiner Daniel och Johan och deras föräldrar fanns även familjen Wahlgren/Jonkman på plats och dessutom halvsyster Nina med lille Julius. När alla var samlade var det dags att äta en mycket god buffé bestående av bland annat fläskfilé, pastasallad, ost och blandad grönsallad. I studentpresent fick Matilda en massa bra saker som hon kan behöva när det blir dags att flytta till eget boende, exempelvis ett rivjärn, en osthyvel och en timer, den sistnämnda i form av en jordgubbsdekorerad cupcake. Till fika blev det en jättegod marsipantårta som mamma hade balkat. Under festen hann jag med att ta en hel del bilder som nu finns på min Facebook-sida. Det blev en trevlig kväll och strax innan klockan åtta var det dags för mig att ta taxi tillbaka till Ängelholm. Ett stort TACK till alla som förgyllde denna kväll! :)

5 juni

Syster Matilda tar idag studenten från Rönnegymnasiets samhällsprogram med ekonomiinriktning. Som det ser ut nu så kommer jag att dra till Parkskolan och kolla på utspringet som äger rum klockan två, kommer dock att se till att vara där i god tid, blir det fint väder så kan man kanske nämligen räkna med att mycket folk samlas. Studentmiddagen kommer att äga rum hos mamma i Magnarp och eftersom Matilda får skjuts dit av pappa så har jag fått lov att hänga på men kommer att ta taxi tillbaka till Ängelholm senare på kvällen.
  Igår eftermiddag bakade jag en sats mördegskakor  - schackrutor - till studentfesten och jag hoppas att folk kommer att gilla dem. Vad som är kvar på agendan nu är dels att slå in studentpresenten och dels att välja kläder till ikväll. Gårdagen inkluderade förutom ovannämnda även ett frisörbesök så nu är min frisyr ändrad till det bättre :)
 
Grattis än en gång Matilda och även Grattis till Johan som har gått i samma klass men kommer att fira hemma hos pappa och Cia :)

RSS 2.0