Akrylmålning :)

De akryldukar jag fick i julkapp har legat orörda fram till igår, då en av dem användes. Det var så att jag satt och läste i "Bra Böckers Lexikon", där det fanns en artikel om konstnären Bruno Liljefors, som levde mellan 1860 och 1939 och som är känd för att ha målat en massa vackra djurmotiv. Lexikonartikeln var illustrerad med en av Liljefors' tavlor, med titeln "Katt och bofinkar". Den föreställer en katt i utonhusmiljö, i färd med att jaga två bifinkar varav en är hanne och en är hona. När jag såg bilden blev jag inspirerad att göra något liknande så jag tog fram akrylfärger och duk och skred till verket. Slutresultatet blev enligt mig väldigt bra men var ingen exakt kopia av Liljeforstavlan som har något mer detaljskärpa. Hur som helst så var jag väldigt nöjd med den tavla jag hade målat och fler ska det förhoppningsvis bli.

R.I.P Whitney Houston 1963-2012

Jag blev chockad när jag läste på Aftonbladets hemsida om Whitney Houstons död. Hon har varit en idol för mig i många år och jag lyssnar ofta på hennes låtar på Youtube, senast idag då jag satt och sjöng med i "I Have Nothiing". Nu blir det mer skönsång i himlen :)

Kyla

I mitt kök har jag en termometer som visar både inomhus- och utomhustemperatur. När jag kollade för ett par  minuter sedan var utomhustemperaturen nästan 11 minusgrader. Idag har jag inte varit ute med elmoopeden men var det däremot igår, utstyrd i täckjacka, termobyxor, kängor, mössa och vantar och det visade sig absolut vara det som skulle till :) I morgon eftermiddag klockan ett ska jag träffa en kompis på torget och jag antar att det kommer att vara ungefär lika kallt då.

RSS 2.0