"Tio Spår", CD-skiva med Carl Lösnitz

Det har blivit många låtframgångar för Carl Lösnitz genom åren. Förutom att ett tjugotal av hans låtar har hamnat på Svensktoppen och Trackslistan, har han också, som ni kanske vet, tillsammans med Calle Kindbom skrivit den låt, "Give Me Your Love", som vann den svenska Melodifestivalen 2003 för att sedan placera sig på femte plats i finalen i Riga. Redan innan jag började lyssna på denna skiva var jag bekant med Calles musik eftersom han bland mycket annat har skrivit låtar till Paul Skoog.
Carl Lösnitz har, både på egen hand och ihop med andra, skrivit skivans samtliga tio låtar och medverkar på sång och gitarr. Inledningslåten "Jag Behöver Din Värme" har enligt mig allt som en bra låt ska ha. Den följs av den stämningsfulla balladen "Livets Vatten" som från början skrevs för dansbandet Martinez.
  I grunden är Calle lärare med svenska, historia och religion som huvudämnen. Att han har ett stort litteraturintresse märks på denna skiva eftersom den innehåller en låt om Don Quijote - 1600-talshjälten som slåss mot väderkvarnar i tron att de är hotfulla jättar. "Don Quijote De La Mancha" är trallvänlig, medryckande och enligt mig vansinnigt rolig att sjunga.
  Andra bra låtar på skivan är exempelvis upptempolåten "Jag Fick Mod" och balladen "Möta Gryningen" - den sistnämnda är en duett som Calle sjunger ihop med Jenny Engdahl. Just "Möta Gryningen" har jag själv sjungit en gång på Furuboda men då själv, hade faktiskt sett ut en enligt mig lämplig duettpartner men den killen tackade nej eftersom han hellre ville sitta i publiken och då respekterade jag det. Bland alla mdryckande upptempolåtar och enormt vackra ballader finns även countryballaden "Die In Your Arms" till vilken Calle Lösnitz och Calle Kindbom har komponerat musiken och Gloria Montén har skrivit texten. Jag har hittills framfört "Die In Your Arms" inför publik tre gånger varav två på Furuboda och den tredje - men kronologiskt sett första - gången på Kristianstads Teater i samband med en festival som hölls där första helgen i mars 2003.
Sammantaget är detta en mycket bra skiva med snygga arrangemang, dessutom sjunger Calle väldigt bra :)

RSS 2.0