Gott Nytt År (några timmar för tidigt)!

Nu återstår knappt fyra timmar av år 2012. Ungefär vid halv fyra i eftermiddags var jag hemma hos pappa och Cia för att önska gott nytt år. När jag kom dit höll de på att laga mat eftersom de skulle ha gäster på nyårsmiddag. Jag hade bakat en sats chokladmuffins som jag hade tagit med mig och det blev pappa och Cia naturligtvis glada för så vi får se om de kakorna blir lika uppskattade som de brukar bli. När detta skriva har jag ganska så precis tittat på "Grevinnan Och Betjänten" (en del traditioner kommer man inte ifrån, så är det bara ...).
  Jag har även fått veta att Lisa, Anton, Mira och William nu har flyttat till sin nya lägenhet. Nu är de bosatta på en gata som heter Västra Promenaden och ligger inne i centrum, ungefär vid Ica Supermarket. Den julafton vi firade hemma hos dem blev den sista i det huset men jag hoppas att de kommer att trivas där de bor nu.

30 december

Den 7 januari nästa år ska jag börja praktisera på ett kontor i Rebbelberga. Jag har vetat om detta ett tag men det känns så himla bra att det nu är fixat. Jag kommer att börja arbeta halvtid, mellan 8:00 och 12:00 fem dagar i veckan och om det går bra - vilket jag kommer att göra allt för att det ska - så finns det möjlighet att öka den tiden.
  Julaftonen frades hemma hos Lisa, Anton, Mira och William i Björkhagen. Förutom mig och familjen Wahlgren/Jonkman så var Mikael, Matilda, Linus samt Antons föräldrar där. Vi började med att dricka glögg, äta kakor och tiotta på "Kalle Anka Och Hans Vänner Önskar God Jul". När programmet nästan var slut kom tomten och delade ut några julklappar. Tomtebesöket ägde rum tidigare i år än vad det har gjort någon julafton tidigare som jag kan minnas - det vanliga har nämligen annars varit att tomten inte besöker oss förrän framåt halv sex när vi har ätit julmat. Jag blev glad för de julklappar jag fick och de julklappar jag gav blev också väl mottagna, bland annat så fick Mikael en bok med recept på grytor och gratänger medan Mira och William fick varsin akryltavla som jag hade målat, Jag hade låtit succén från 2010 gå i repris genom att än en gång måla tablettaskmotiv med mottagarens namn. 2010 fick William en ZOO-tavla medan Mira fick Tutti Frutti, i år fick William Pim Pim medan Mira fick en tavla med Fruxo-motiv, dock hade Fruxo-asken ett annorlunda utseende när jag var barn än vad den har idag och det var den designen jag utgick från när jag målade Miras tavla. Själv fick jag bland annat en snygg vinröd kofta samt en roman, "Stockholm Rosé" som är skriven av Sophia Wolf Lösnitz - om efternamnet låter bekant beror det på att hon är dotter till Calle :) Har i skrivande stund hunnit läsa ungefär halvvägs i boken och tycker faktiskt att den är riktigt bra.

God Jul!

Då var nästan allting fixat inför dagens julfirande - med undantag av att jag snart ska byta om till finkläder. Alla paket är inslagna, kakorna och marsipangrisarna som jag kommer att ha med ut till familjen Wahlgren/Jonkman är förpackade. Nu kommer jag att göra allt för att denna dag ska bli så bra som det bara är möjligt :)
 
Ha en riktigt God Jul alla!

23 december

För ett par timmar sedan om jag hem efter att, tillsammans med syskon, syskonbarn samt Mickes flickvän Caroline, varit hos pappa, Cia och Johan för ett tidigt julfirande. Det började med en superb middag i form av en fläskkötts- och bacongryta serverad med pennemakaroner. Efter maten samaldes vi i vardagsrummet för att öppna ¨årets första julklappar. Av pappa och Cia fick jag en ny tjock madrass till sängen eftersom den madrass jag har nu är ganska uttjänt. Jag gav pappa och Cia en bok med tapasrecept och den blev de glada för. Johan som fyller år på juldagen fick av mig ett set med en glöggmugg  och en skål och också han blev glad. Dessuytom hade jag köpt en present, en vävram med tillhörande garn, till Mira som fyllde fem år i onsdags och hon blev jätteglad för min present. Efter paketöppnandet var det dags för efterrätt i form av marängsviss. Dessutom hade jag bakat kladdkakemuffins som alla fick varsin av. När det var dags att bege sig hemåt snöade det utav bara den så pappa följde med mig hela vägen hem.

RSS 2.0