Gårdagskvällens lägeraktivitet …

… bestod av ett antal lära känna-övningar. Alla lägerdeltagare (vissa med assistenter) och ledare samlades i aulan där deltagarna delades in i fyra lag. Två av lagen lämnade sedan aulan och begav sig till idrottshallen medan mitt lag och ytterligare ett stannade i aulan för att göra övningar där vi bland annat skulle ställa oss i rad från lägst till högst skostorlek. När vi var färdiga med programmet i aulan skiftade vi så att de som varit i idrottshallen samlades i aulan för att göra de övningar vi just hade gjort. I idrottshallen fick vi bland annat göra en övning som gick ut på att varje lag skulle tränga ihop sig på så liten yta som möjligt. Efter samarbetsövningarna var det dags för kvällsfika i matsalen och de som ville kunde dessutom spela bingo. När jag skriver detta är det snart dags för workshops. En del av deltagarna kommer då att syssla med musik eller teater medan jag och ett gäng andra kommer att gå till träningsköket för att göra chokladdoppade marshmallows till kvällens fest.

Nyårsexplosion på Furuboda

I eftermiddags anlände jag till Furuboda Kursgård för att delta i ett fyra dagar långt läger. Jag har redan träffat en hel del vänner som jag känner sedan tidigare och det var jätteroligt att ses igen. Nu har jag för ett par timmar sedan installerat mig på mitt rum på internatet. I detta nu har lägret precis invigts och vi har bland annat fått reda på vilka workshops som kommer att finnas at välja mellan under nyårsafton och nyårsdagen. Under nyårsaftons kväll kommer det att arrangeras nyårsfest i restaurangen och vi kommer också att spendera en del av den tiden i aulan där ”Öppen Scen” och disco kommer att arrangeras.

God Jul!

När jag skriver detta är hela gänget (med undantag av Micke och Sofia som tyvärr har covid) samlat jod familjen Jonkman. Vi har just fikat och kollat på Kalle Anka, vilket betyder att det snart är dags för julmat och julklappsöppning. Önskar er alla en riktigt God Jul och återkommer sannolikt med ett nytt inlägg under morgondagen!

Kalas för Mira och Elton

I förmiddags samlades jag, mamma, Mikael, Sofia, Matilda, Calle, Linus och Isabell hemma hos familjen Jonkman för att, som vi alltid gör dagarna runt Miras och Eltons födelsedagar, ha dubbelkalas. Det bjöds på plockmat av olika slag såsom grönsaker, kallskuret och amerikanska pannkakor. Dessutom fick Mira och Elton så klart öppna sina födelsedagspresenter som bestod av bland annat kläder. Jag hade köpt dem varsin ask Noblesse och två lotter vardera - och turligt nog fick båda vinst på den ena av sina lotter. Till fikat bjöds det på superd kladdkaka samt mina hembakta bondkakor. Jag kommer sannolikt att baka mer den kommande veckan eftersom vi även kommer att spendera julafton hos familjen Jonkman.

RSS 2.0