Lills luftlätta småbröd ...

... heter kakorna jag precis har bakat en sats av. Kakorna är glutenfria eftersom mjölet som ingår är potatismjöl. Receptet, som jag tänker dela med er, är taget ur boken "Sju Sorters Kakor". Enligt mig är kakorna vansinnigt goda :)
 
Kakorna gräddas i 175 grader varm ugn. En sats ger cirka 50 kakor.
 
Ingredienser:
125 gram margarin eller smör (eller 1 1/4 dl flytande margarin)
1 1/2 deciliter socker
2 teskedar vaniljsocker
1 ägg
4 deciliter potatismjöl
 
Rör samman matfett, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Arbeta till sist i potatismjölet. Knåda degen lätt. Trilla små kulor av degen. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
 

Strandstugan i Furuboda ...

... föreställer denna bild som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Tekniken är akrylfärg på duk.

RSS 2.0