GOTT NYTT ÅR TILL ALLA ÖNSKAR LINDA!

Och nu är det bara knappt tolv timmar kvar av 2008. Jag läste just Lisas blogg, där hon sammanfattar det gångna året, och måste faktiskt instämma i att Miras födelse (som i och för sig skedde den 19 december 2007) samt Morfars död den 5 april är de två händelser som har förändrat våra liv mest.
  Vad händer annars idag då? Tja, inte så mycket för min del, när detta inlägg är skrivet går jag in till centrum en runda, vet ännu inte om det kommer bli något köpt utan tar bara en promenad för sakens skull. Lite senare blir det dammsugning och torka golven så att det är fint när jag ger mig av hemifrån sent i eftermiddag för att spendera årets sista timmar - och nästa års första timmar - i Vejbystrand. Eftersom jag ska sova över hos pappa till i morgon får jag även se till att packa ombyteskläder och annat jag behöver.


Nyårsafton ...

... vilket innebär att denna dag  - utöver jobbande med den kusliga C-uppsatsen - har bestått av en del förberedelser här hemma. I morgon kväll blir det nämligen en tur till pappa och Cia i Vejbystrand så därför har jag bakat en sats brysselkex. Har inte hunnit smaka själv ännu utan spar det tills jag träffar dem andra. Ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt att det ska bli skoj att komma ut till Vejbystrand - vi ses visserligen ganska ofta pappa och jag, samt att vi i stort sett dagligen talas vid i telefon - men det hör liksom till att fira de stora högtiderna med folk man trivs med :) I dag har jag för övrigt varit en runda på stan för att se om det fanns något jag kunde spendera julklappspresentkorten på, vilket det mycket riktigt visade sig finnas. Det extraordinära fyndet, som gjordes på Lindex, bestod i en mycket vacker röd ärmlös klänning till det likaledes extraordinära priset av 79:50. Nu råkar fallet vara det att jag för ett par veckor sedan köpte en söt blus på Hennes & Mauritz på Väla i Helsingborg, så vem vet, det kanske blir att jag kombinerar klänningen och blusen på nyårsfirandet i morgon kväll. Det har visat sig att vi kommer att vara sammanlagt sex personer hos pappa då, förutom han själv och Cia så deltar jag, Cias son Johan och min yngste lillebror Linus samt en kompis till pappa och Cia som jag inte känner sedan innan.

26 december

Efter att det har varit tyst om denna blogg i en vecka känns det på sin plats med en uppdatering :) Julaftonen firades med mamma och syskonen hemma hos Lisa, Anton och Mira. Mamma hämtade upp mig utanför det hyreshus där jag bor och vi var hemma hos Lisa vid tvåtiden. Som traditionen är varje jul, kollade vi på Kalle Anka - måste erkänna att det är en sak man aldrig växer ifrån. Efter att vi hade käkat var det dags för julklappsutdelning, lillebror Mikael axlade rollen som tomte och gjorde detta galant :) Jag fick bland annat en ny handväska - behövs mer än någonsin nu eftersom min gamla har hängt med i en del år - och en roman, "Madame Terror" av Jan Guillou. (Dessutom fick jag, av kusinerna i Göteborg, presentkort på Lindex vilket passar extra bra eftersom mellandagsrean startar inom kort.) Jag tror faktiskt att Mira blev glad för dockan jag hade köpt till henne även om hon sannolikt har mer glädje av den längre fram när hon har blivit större. Jag hade dessutom köpt en pocketbok till mamma, Guinnes Rekordbok till Linus, en ABBA-skiva till Mikael, en kuvertväska till Lisa, ett armband till Matilda och en skiva med 80-talshits till Anton. När det gäller julklappar så har jag faktiskt lättare att hitta på saker till andra än att komma på vad jag önskar mig för egen del, dock stod just en ny handväska överst på min lista.

I går fortsatte jag arbetet med min kusliga C-uppsats i svenska vilket kändes bra att få gjort. Eftersom jag dessutom har en inlämningsuppgift till efter julledigheten, i semantik och lexikologi, så har det varit den jag har arbetat med medan uppsatsen mer eller mindre har legat nere. Nu känns det dock bra att ha börjat det arbetet igen.

Grattis Mira!

Är precis hemkommen från Haradal där Lisa, Anton och Mira bor. Just idag fyller ju Mira ett år så det har varit fullt med folk där hela dagen. När jag, pappa, Cia och Johan kom dit var även Mikael och vår halvsyster Nina där. Det var faktiskt länge sedan jag sist såg Nina så det var kul att träffas igen. Och så var det givetvis roligt att återse lilla Mira som nu har blivit riktigt stor. Hon hade redan fått en del presenter och nu blev det ännu fler, bland annat en förvaringslåda och en klädhängare. (En förvaringslåda är ju inte dumt eftersom hon har så mycket leksaker!) Av mig fick Mira en leksakstiger, hon verkade dock mer intresserad av varumärkeslappen som satt på leksaken, än av själva gosedjuret ... När alla presenter var öppnade var det dags för fika. Lisa hade bakat en jättegod nalletårta dekorerad med rosa smörkräm och förutom det serverades kladdkaka och saffranssnäckor. Det var tur att jag åt lunch innan jag åkte hemifrån för om jag hade sparat det till efter kalaset hade jag inte orkat :) Efter att fikan var överstökad var det dags att bege sig hemåt, men redan på lillejulafton kommer vi ses igen eftersom alla barn är bjudna hem till pappa och Cia just då.

Jordbävning

I vanliga fall brukar jag vakna av att min klockradio ringer klockan sju varje morgon, men idag var det något helt annat - och helt oväntat - som väckte mig redan tjugo över sex. Den första tanken som slog mig när sängen började skaka var att det var en jordbävning. Det visade sig senare stämma när jag talade med en bekant i hissen: "Märkte du också av skalvet?" Jo, nog hade jag gjort det alltid. Kvinnan jag pratade med hade suttit och skrivit julkort just när skalvet inträffade. Jag tror att de som bor närmre marken än vad jag gör - min lägenhet ligger på sjunde våningen - kanske känner av detta mer. När jag, efter att ha kommit hem från Lund, kollade på Text-TV visade det sig att skalvet mätte 4,7 på Richterskalan. För att vara i Sverige så var det alltså en kraftig jordbävning, det visade sig att det faktiskt var den värsta sedan 1904. Enligt Text-TV är tre personer i Lundaområdet skadade efter skalvet och förda till Universitetssjukhuset. Jag funderade lite över om Mira kanske hade blivit rädd när jordbävningen inträffade, men när jag frågade pappa sa han att Mira är för liten för att fatta sånt ännu. Själv sa han att han inte hade märkt skalvet utan hört om det efter att det hade inträffat.

Fynd från Kappahl

Det blev en runda på Kappahl idag när jag ändå var inne i centrum. En sak som jag fram till nu har saknat i min garderob är nämligen en snygg kofta (har visserligen en vit som köptes för drygt tre år sedan, men igår noterade jag att den är missfärgad på ärmarna). Så när jag såg att det var extrapris på just snygga koftor på Kappahl så var det ju inte mycket annat att göra än att slå till. En snygg svart kofta blev det, till det eminenta priset av 149:-. Med mer pengar över i plånboken än vad jag trodde att jag skulle ha, fortsatte jag till Supermarket, där det bland annat gjordes ett än så länge hemligt inköp. I skrivande stund har jag tre julklappar kvar att köpa, vilket förmodligen kommer göras nästa helg.


Mitt antagningsbesked för vårterminen har kommit!!!!!!

För cirka fem minuter sedan kollade jag min mail och noterade då att jag har blivit antagen till båda de kvartsfartkurser i svenska som jag sökte till. Det rör sig alltså både om kursen "Dialektologi" och kursen "Nordisk namnforskning". Eftersom båda dessa kurser läses på kvartsfart innebär det, ensamt, halvtidsstudier men utöver dessa kurser kommer jag jobba med C-uppsatsen nästa termin också. Att jag kom in på båda kurserna beror på att man kan bli antagen till som mest 45 högskolepoäng (halvfart 30 högskolepoäng + halvfart 15 högskolepoäng) på en termin.


9 december

Idag var det dags för veckans första och enda föreläsning på Språk- och Litteraturcentrum. Av någon konstig anledning gick brandlarmet en bit in i föreläsningen så det blev för alla studenter att ta sig ut. Det blev en himla trängsel kan jag säga, dessutom ligger just vår föreläsningssal på tredje våningen vilket gör att det tar en stund att ta sig ut. Sedan fick några hundratal studenter samt en del personal stå ute i kylan i x antal minuter  innan vi kunde gå in igen - fortfarande ovetandes om vad som egentligen hade utlöst brandlarmet. Föreläsningen fortsatte som planerat och vi fick dessutom tillbaka en hemuppgift som vi lämnade in för en vecka sedan. Det hade väl gått ganska bra för mig även om det - naturligtvis - inte var helt lätt. Min taxi kom i tid när jag skulle hem och nu sitter jag framför datorn och skriver. I morgon förmiddag tänker jag ta en sväng till Maxi för att försöka hitta present till Mira :)

Chokladkalender

Efter att ha spenderat förmiddagen med att läsa kurslitteratur kändes en runda på stan helt rätt. Eftersom Åhléns fortfarande hade öppet gick jag in dit en runda, det enda som köptes var dock ett limstift för 15 kronor. Eftersom det är Lucia på lördag innebär det att bara elva dagar då återstår till julafton. Så sannolikheten är stor att det blir lite pyssel då, är det någon tid på året som jag åter känner av barnasinnet så är det just kring jul. På hemvägen gick jag in på ICA Supermarket och köpte APELSINER!!! Jag brukar alltid äta mycket frukt och grönsaker, men just apelsiner var det faktiskt ett tag sedan jag köpte. På väg till kassan var förstås chokladkalendrarna strategiskt placerade. Min fundering var: köpa eller inte? Visserligen är vi ju nu en vecka in i december, men jag passade ändå på att köpa. Det är ju helt enkelt så, att vissa traditioner - eller vad det nu ska kallas - kommer man bara inte ifrån :) Åtminstone inte ännu, men vem vet, detta kanske var sista gången för min del. Jag funderar lite på om jag ska spara själva plastformen som chokladbitarna ligger i och använda den för att göra chokladgodis till julfirandet. Det enda som är säkert nu är att jag kommer baka något att bjuda de andra på både på Miras födelsedag den nittonde och på julafton. Förberedelserna är halva nöjet var det någon som sa, och för mig känns det absolut så.

Uppsatsarbetet fortsätter (för hundratjugonionde gången)

Sedan i förmiddags har jag varit sysselsatt med att gå igenom dokument från Språkbankens sida på nätet, vilket är allt annat än lätt. Nu har jag å andra sidan kommit en bit på väg, men det jag mest känner just nu är att arbetet är jävligt avancerat :( Å andra sidan så ska det ju vara det på denna nivå. Tror att det kommer kännas skönt den dag jag är färdig med uppsatsen - om den dagen någonsin infinner sig vill säga. Förutom uppsatsarbete har jag idag ägnat mig åt att läsa kurslitteratur i semantik och lexikologi. Till föreläsningen den 9  december rör det sig dels om en inlämningsuppgift som jag började med redan igår, dels om ett par stenciler med (engelskspråkig) kurslitteratur som jag också tog mig tid att läsa. Och ja, det är en hel del facktermer att hålla reda på, men enligt mig är dessa termer inte så svåra att lära sig bara viljan finns :)

RSS 2.0