Kreativt :)


En av många bilder som jag målade på Furuboda i somras.

Uppträdande på Furuboda i somras


19 augusti

Gårdagskvällen spenderades hemma hos mamma där även de andra syskonen med respektive samt Mira och William var med- Mamma hämyade mig i ängelholm vid halv fyra, efter att först ha varit vid tågstationen och hämtat Micke och Caroline som varit på äventyr i Norrland. Väl hemma var det dags att grilla och sedan serverades grillat kött och champinjoner samt klyftpotatis och sallad. Till efterrätt blev det jättegoda chokladcupcakes med vaniljkräm, bakade av Matilda.
  När jag var på Furuboda nyligen, blev det en hel del fotograferande men jag saknar tyvärr möjlighet att lägga in bilder på den dator som finns hemma hos mig så jag hade tagit med mig kameran ut till Vejbystrand för att se om det gck att lägga in bilderna på mammas dator. Eftersom inläggning av bilder är något jag aldrig tidigare har testat så fick Lisa vägleda mig och efter en stund hade jag skapat ett Facebook-album med en hel del gilder från Furubodalägret. Jag hann även skriva text till en del av bilderna och det var något jag fortsatte med hemma senare på kvällen.

Hemma igen ...

Taxin som skulle ta mig från Furuboda kom prick klockan två och jag fick samåka med ett äldre par som skulle till Helsingborg. Vad som just nu är på gång är att all tvätt jag har samlat på mig under veckan, håller på att tvättas.
  Det var naturligtvis sorgligt att säga hejdå till alla vänner på Furuboda men vi hoppas ju alla att vi ses nästa år igen. Lägeravslutningen blev en trevlig tillställning och det visade sig att inte bara ett utan två bidrag vann gårdagens scenkväll, den ena var Celina Stövring från Svedala som sjöng Sanna Nielsens "Empty Room" och den andra var Linda Pettersson från Linköping som sjöng Loreens "Euphoria". Jag tycker att båda gjorde väldigt bra scenprestationer så jag var definitivt inte ledsen över att inte ha vunnit :)

Scenkvällen

Klockan tio nu på förmiddagen ska alla rum vara tömda på packning, och jag passade på att redan under gårdagen packa ihop mina tillhörigheter så nu har jag en stund på mig att blogga :)
  "Öppen Scen" som anordnades i aulan igår kväll blev en mycket trevlig tillställning. Vi var elva anmälda bidrag och jag var nummer två att uppträda efter Micki Granath. Låten jag hade valt, "Lätt Som En Sommarfjäril" som är inspelad av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm, är hur svår som helst men när jag tidigare på dagen övade låten - också då i aulan - så kändes det bra och jag tycker att det gick ännu bättre nu i kväll. Jag hade dessutom på mig en alldeles ny klänning - ljusbeige med mönster av gulvita och röda rosor - och till den en vit knytblus, en scarf med rosenmönster samt vita finskor. Jag hade lämnat min kamera till en av ledarna så att hon kunde ta kort på mig när jag uppträdde.
  Mellan de olika numren visades filmreklamklipp från SVT:s humorsajt, och när alla anmälda deltagare hade framträtt fick vi oss en riktig överraskning:
- Innan ni går härifrån så kommer ni att få ett röstkort och på det ska ni skriva upp de tre nummer ni tyckte var bäst. Vid lägeravslutningen i morgon redovisas vem som har fått flest röster och därmed står som vinnare.
  Det sista som hände innan vi lämnade aulan var att Johan Andin tog över scenen för att ge en snabbgenomgång av kvällen. Han har ju varit den som vid varje Solskenstimme har presenterat ett "OS-referat", nu blev det istället "ÖS-referat" ("...och sedan tar Linda Wahlgren över scenen lätt som en sommarfjäril...") - det var länge sedan jag skrattade så mycket som jag gjorde när Johan presenterade ÖS-referatet, det var enligt mig en riktigt kul idé. Nu återstår att se vem publiken har röstat fram som vinnare. Spännande :)

Häftigt! :)

Igår kväll efter middagen uppsökte jag bibliotekets datorer för att kolla mailen. Jag passade även på at kolla min Facebook-sida - och det första som mötte mig var - förutom en del "Gilla"-markeringar - en glädjande kommentar på min senaste statusuppdatering. När vi hade Solskenstimme igår var det en massa folk framför utescenen - det brukar vara det när det är Solskenstimme - men vad jag inte visste var att jag blev, ska vi kalla det iakttagen. Några tiotal meter bort från utescenen, närmare bestämt vid Tallebo, satt Carl Lösnitz och följde en del av Solskenstimmen och skickade då en kommentar från sin mobiltelefon till min Facebook-sida: "Sitter vid Tallebo och smyger iväg när du är klar. Önskar dig lycka till! /C" Jag blev positivt överraskad över denna kommentar.

Lägerbål, Solskenstimmeövning och filmkväll

Jag kände för att berätta lite om lägerbålet som ägde rum igår kväll. Det var tänkt att vi egentligen skulle hålla till i friluftsaulan uppe i skogen, precis som fallet var förra året, men nu var vädret så pass ostadigt att vi i stället samlades inne i aulan, där det blev allsång och underhållning. Bland annat fick vi se Jörgen imitera "Hemlige Arne" - om ni kommer ihåg "Klasses Frukostklubb" som gick i Sveriges Television på söndagsmorgnarna under två års tid i början av 90-talet så vet ni vilken figur jag menar. Imitationen bestod i att Jörgen, iförd svart kavaj och hatt, tipsade oss om diverse olika bus - som åtminstone jag inte tänker genomföra. Varför skulle jag liksom, exempelvis, sätta fast metallburkar i ett snöre i bakändan av en bil? :) Nåväl, vi skrattade gott allihop. Efter att programmet i aulan var slut var det dags för kvällsfika.
  När detta skrivs har jag för ett par timmar sedan övat mitt uppträdande inför dagens Solskenstimme.  Jörgen har hört mig sjunga förut men detta var första gången han ackompanjerade mig. För ovanlighetens skull stod jag inte uppe på scenen utan på golvet nedanför vilket innebar att jag hade en trådlös mikrofon. Övningen gick bra och jag hoppas att det ska gå lika bra att framföra låten på Solskenstimmen.
  Kvällsprogrammet ikväll är "Filmkväll". Ledarna har helt enkelt valt ut ett antal olika filmer som visas på olika ställen på Furuboda. De filmer som finns att välja mellan är "Hur Många Lingon Finns Det I Världen?", "Ice Age", "Avatar" och "Mio Min Mio". Jag har bestämt att jag ska se den sistnämnda filmen och den visas i en av salarna i skolhuset.

11 augusti

Alldeles strax drar nästa intressegruppsträff igång. Vi som är med i den kreativa gruppen ska tydligen tova ull idag och det är något som jag aldrig har gjort men det är ju alltid kul att testa nya saker :)
  Och i eftermiddag klockan 16:00 är det alltså Solskenstimme igen och jag hoppas att det  blir fint väder så att vi kan vara vid utescenen. Jag återkommer med mer information senare idag :)

Kärt återseende

Det kom mycket folk till Furuboda igår kväll för att se och höra Paul Skoog och Wizex. Vi som deltar i Solskensveckan hade reserverade platser framme vid scenen och var tvungna att infinna oss senast kvart över sju. Programmet drog igång och Paul Skoog inledde med ett par "örhängen" varefter Wizex tog över scenen och framförde bland andra "Vägen Hem" och "Mjölnarens Irene".
  På Furuboda denna kväll fanns även Carl Lösnitz, som är kompis med Paul Skoog sedan slutet av 70-talet. Det var nästan tolv år sedan vi senast sågs (vilket var den första gången jag träffade honom) så det var roligt att ses igen. Carl är vanligtvis bosatt i Skövde men har en stuga i trakterna av Yngsjö. Jag har sjungit Calles låtar inför publik otaliga gånger och ett av alla dessa uppträdanden är när jag i början av mars 2003 sjöng countrylåten "Die In Your Arms" på "Ung Kultur Möts"-festivalen på Kristianstads teater. Till den låten har Calle bidragit med musiken medan en kvinna vid namn Gloria Montén har skrivit texten. Tyvärr avled Gloria i lungcancer för ett par år sedan vilket naturligtvis var ett hårt slag för Calle. Calle fick även veta att jag kan sammanlagt 71 av hans låtar utantill (jag vet att det låter osannolikt men det är faktiskt så ...), vilket gjorde honom väldigt imponerad:
- Jösses! (Han vände sig till Paul Skoog) Det är väl ungefär lika många av mina låtar som du och jag kan sammanlagt, Paul? Men hur är det möjligt? frågade han mig.
Det hade jag inget svar på :)
 När detta skrivs är det snart dags för lägrets temadag. Enligt mig är temadagen alltid en av lägrets absoluta höjdpunkter. Under dagen kommer vi att vara indelade i grupper som går runt på olika stationer.
  Man kan dessutom kalla det för att jag hade ett extremt flyt i morse eftersom jag sprang på Jörgen i matsalen vid frukosten. Till saken hör att jag har anmält intresse att uppträda på en Solskenstimme och när jag nu träffade Jörgen så sa han att det kommer att bli i morgon jag uppträder.
- Bra, sa jag och kunde inte låta bli att le, men (jag sa det lite sådär lagom ironiskt) du skriver väl upp rätt dag i almanackan?
  Det där sista har att göra med ett Youtube-klipp jag har sett, det är från en festival kallad "Frizon" där de hade en talkshow som Jörgen var gäst i. Det var en av Jörgens kompisar som berättade att Jörgen, en gång när han skulle uppträda med sitt band, hade antecknat fel dag i almanackan - bandet skulle ha spelat på en fredag men Jörgen hade antecknat lördag som den aktuella dagen.

Grym kväll med strandstugehäng och disco

Det blev en väldigt trevlig kväll igår. Vid halv sju samlades alla lägerdelatagare, ledare, assistenter och volontärer för att göra sällskap ner till stranden. På vägen var en tolvfrågors tipsrunda uppsatt, och när ledarna senare presenterade de rätta svaren på frågorna visade det sig att jag hade lyckats pricka in nio rätt. När alla var samlade vid Strandstugan fick vi lyssna till en konsert av lägerledarna Philip Jarbo, Erica Spjuth och Johan Andin. Bland annat  sjöng Erica barnvisan "Små, små fågelungar". Johan, som sade sig inte våga sjunga offentligt annat än på Furuboda, sjöng Dan Anderssons kända visa "Omkring tiggarn från Loussa" och filmlåten "Törnrosdalens frihetssång" från filmen "Bröderna Lejonhjärta". Jag måste erkänna att jag tycker att Johan faktiskt kan sjunga :) När programmet vid stranden var över var det dags att gå tillbaka till Furuboda, där vi först kvällsfikade för att sedan bege oss till aulan där det var disco.
  När jag skriver detta är det alldeles strax dags för nästa intressegruppsträff. Vid frukosten i morse sprang jag på Orian, som var nyfiken på vad det  kollegieblock innehöll som jag hade i min tygkasse. Han trodde det var kärleksbrev - skrattar lite grann inombords åt det för inget kunde vara mer fel. .. går dock inte in på mer detaljer här :) 

Snart strandstugemys

Om cirka en halvtimme samlas alla lägerderltagare vid simhallen för att gemensamt gå ner till Strandstugan som ligger vid havet. Vid Strandstugan kommer det att bjudas på konsert men mer än så vet jag inte i nuläget. Hur som helst så ser jag fram emot ännu en trevlig kväll :)
  I dag var det även dags för lägrets första Solskenstimme, som skulle ha ägt rum vid utescenen men på grund av ostadigt väder samlades vi alla i stället inne i aulan där det blev bland annat  allsång och ett "referat" från OS. Det sistnämnda bestod i att lägerledaren Johan Andin agerade speaker medan andra ledare agerade idrottsmän. De sporter vi fick se "referat" av var bland annat rodd och brottning.

8 augusti

Tänkte bara släga in ett inlägg snabbt innan förmiddagsaktiviteterna drar igång. Vi lägerdeltagare har fått välja mellan fyra olika aktivitetsgrupper att tillhöra under lägret. Grupperna är: Musik (som håller till i aulan), Ut & Njut (som jag tror kommer att hålla till vid växthusen), Idrott (som håller till i sporthallen) samt Kreativt (som håller till i fritidslokalen). Tidigare år har vi under lägrets första heldag fått gå runt gruppvis (beroende på var på Furubodas område man bor) för att testa de olika grupperna och därefter bestämma oss för vilken intressegrupp man vill tillhöra under resten av lägret. Så kommer alltså inte att ske i år utan man väljer en intressegrupp som man sedan tillhör under hela veckan.

Snart börjar det ...

Som tur var så gick jag ner till platsen där taxin skulle hämta mig, cirka tjugo minuter före utsatt tid. Strax innan halv tolv kom taxin och strax efter ett var jag framme på Furuboda. Det visade sig att jag i år har fått ett rum på Tallebo, som är annex till Konferensgården och där jag även har bott tidiagre, närmare bestämt på konfirmationslägret för fjorton är sedan och därefter vid ett par tidigare Solskensveckor. Både på annexet och Konferensgården är rummen ganska små. Det rum där jag kommer att bo under veckan var för litet för att jag skulle kunna köra in med elmopeden men som tur var fanns det eluttag utanför så det första jag gjorde efter att ha packat upp var att sätta elmopeden på laddning. Nästa programpunkt är nu middag vid fyra och klockan sex invigs lägret i aulan.

And soon it's time ...

Så var det bara ungefär en timme kvar till jag sticker iväg för en veckas vistelse på underbara Furuboda folkhögskola. Bar taxin kommer i tid, men det får vi hoppas att den gör. Väskorna är packade och igår kväll passade jag på att tvätta så att det inte står en typ halvfull tvättkorg och väntar på mig när jag är tillbaka i Ängelholm på måndag i nästa vecka.
  Återkommer med uppdatering antingen senare idag eller någon gång under morgondagen.

Ängelholms matmarknad

De tre senaste dagarna har det varit en hel del folk i Ängelholms centrum. Anledningen är den internationella matmarknad som de tre senaste dagarna, med slut idag, har pågått på Stortorget. En rad försäljare har sålt mat, godis och desserter från en massa olika länder. När jag i torsdags besökte matmarknaden tillsammans med en kompis åt jag en mycket god skaldjurspaella, och paella är som ni antagligen känner till en spansk rätt. När jag idag återigen besökte matmarknaden besökte jag också Spanienståndet men handlade då "churros" vilket är en slags spanska kakor som kan liknas vid munkar, gjorda av spritsad deg och friterade. I ett annat stånd kunde man köpa turkish delight som är ett slags österländskt godis som finns i olika varianter. De varianter man kunde köpa på marknaden var bland annat smaksatta med kokos och choklad. Har i skrivande stund inte hinnot smaka på dem men ska göra det imorgon, då jag förhoppningsvis också ska få tummen ur och börja packa inför Furuboda. Har nu fått reda på att jag kommer att hämtas med minibuss på tisdag för att jag ska kunna ha med min elmoped ocj det är ju bra.

RSS 2.0