My birthday!

Har spenderat en skön eftermiddag i Vejbystrand hos mamma och syskonen. Även Lisa, Anton och Mira kom dit och det var hur kul som helst att se dem. Vi åt tortillas - vilket för min del absolut inte sker ofta - och därefter blev det kaffe och kladdkakemuffins. Sedan var det dags att öppna presenter. Jag hade tidigare under dagen fått ett presentkort av pappa på 400 :- på Lindex, och hos mamma blev det ännu fler presentkort, dels hos Lindex och dels hos Åhléns. Får se när det ges tillfälle att spendera dem på något, men jag hittar väl alltid något att lägga dem på. Förutom presentkorten fick jag ett set med ett par leggings och en jättefin tunika - och tyvärr visade det sig att tunikan inte passade. Anledningen var inte att jag är för tjock utan att tunikans midjekant var stum, alltså inte gick att töja tillräckligt för att jag skulle kunna komma i plagget. Så eventuellt under morgondagen ska jag och mamma åka till Jeanskompaniet och se om det finns en tunika i större storlek - det är ju en fördel om man kommer i de plagg man äger.
  Morgondagens kväll kommer att spenderas med ett gäng vänner som bor i samma hus som jag samt några vänner som bor i stort sett vägg i vägg med hyreshuset. Jag tillbringade även förra valborgsmässoafton med det gäng jag nu ska umgås med, och vill minnas att vi hade mycket trevligt så det blir säkert så den här gången också.

Oppositionen över ...

Det var faktiskt riktigt nervöst att komma ner till Lund i eftermiddags för att försvara uppsatsen, men det visade sig bli långt ifrån så läskigt som jag hade trott att det skulle bli. Opponenten hade mest positiva saker att säga - baland annat tyckte hon att jag tog upp en del bra saker i diskussionsdelen -, så det jag har kvar nu är dels att göra de ändringar som behövs göras imanuset, dels att själv opponera på någons uppsats - man ska både ha lagt fram sin uppsats själv och opponerat på någon annans uppsats för att kunna få betyg på kursen. Jag vet ännu inte vilkwen uppsats jag kommer att oppponera på men det visar sig längre fram.

Har fått opponentens kommentarer ...

När jag sent i går kväll kollade min mail noterade jag att jag hade fått mailet med de kommentarer som opponenten har på uppsatsen. Efter att ha läst kommentarerna kan jag bara säga att det inte ser fullkomligt livsfarligt ut, men jag kommer ändå att ägna resten av veckan åt att kontrollräkna en del så att jag kan känna mig mer bekväm när det är dags för opposition. Opponenten verkade faktiskt tycka att vissa delar var riktigt bra och att vissa delar kanske behöver utvecklas ytterligare vilket var ungefär det jag trodde näe jag lämnade in uppsatsen.

Framläggningsversionen av uppsatsen är nu inlämnad ...

I söndags kväll var det äntligen dags att lämna in den version av C-uppsatsen i svenska som ska läggas fram. Jag mailade uppsatsen till min handledare som sedan vidarebefordrade den till den student som ska granska den. Runt den 19 april kommer jag sedan att få hennes kommentarer via mail och detta innebär att jag nu kommer att sitta som på nålar i typ en vecka. Får väl hitta på andra saker att fördriva tiden med så att man slipper ha detta hängande över sig :) Sedan äger oppositionen rum måndagen den 26 april, så det återstår att se om min födelsedag på torsdagen i samma vecka kommer att innebära firande eller sörjande ... :)

2 år av saknad ...

I kväll är det två år sedan min älskade Morfar lämnade oss. R.I.P <3

En extraordinär påskhelg

Så var ett dygn med påskfirande och barndop avslutat sedan några timmar tillbaka. Pappa hämtade mig vid bostadsområdets parkering vid tvåtiden i går eftermiddag och i Vejbystrand mötte familjen Wahlgren/Jonkman upp. Som traditionen bjuder blev det påskmiddag med lammstek, potatis och grönsaker och till  efterrätt serverades kaffe samt pannacotta med jordgubbar. På kvällen var det dags för Lisa, Anton, Mira och William att ge sig iväg hem till Björkhagen medan jag stannade kvar hos pappa. Jag fick sova i Linus säng eftersom han var hos mamma just den här veckan.
  Efter frukosten nästa dag var det bara att packa ihop allt som skulle med tillbaka till Ängelholm. Pappa och jag gav oss iväg hemifrån i god tid så att vi hann köra in till stan och lämna av min packning. När det var gjort var det fortfarande cirka en halvtimme kvar innan dopet skulle börja så på väg till kyrkan körde vi en runda inom Valhall Park, där för övrigt Mikael har övningskört tillsammans med pappa ett antal gånger. När vi kom fram till kyrkan visade det sig att det inte var någon gudstjänst i vanlig ordning utan det enda som skulle ske var just dopceremonin för William. Eftersom vi var ganska få fick allihop plats att sitta på stolarna framme i koret. Efter dop och psalmsång åkte allihop hem till familjen Wahlgren/Jonkman i Björkhagen för att äta middag. Till förrätt serverades en mycket delikat fisksoppa, därefter rökt lax, makrill, grönsaker samt potatissallad med avokado och till efterrätt glasstårta med daim. Min hemlagade kokostryffel och mina marsipanägg blev precis som Lisas glasstårta väldigt uppskattade. Efter fikat var det dags för presentöppning, och eftersom Mira absolut ville hjälpa William att öppna alla paket så fick hon givetvis göra det. I paketen fanns bland annat två bestickset och en tavla med Williams namn - Mira fick en likadan tavla när hon döptes för drygt två år sedan. Av mig fick William boken "Agaton Öman och alfabetet" som är skriven av Sven Nordqvist som även har skrivit de populära Pettson-böckerna. Än så länge är det nog så att Mira har mer glädje av den boken än vad William har - men hans tid kommer ju också.

Glad påsk!

Har precis ätit frukost och ska om en stund hoppa in i duschen för att sedan invänta pappa som hämtar mig på parkeringen vid tvåtiden. Det är nämligen dags för påskmiddag hemma hos pappa och givetvis kommer även Lisa och hennes familj att närvara. För första gången på länge ska jag faktiskt sova över hos pappa och de andra i natt.
  Var hemma hos mamma i går och åt en riktigt god påskmiddag. Nästan hela familjen Billman (utom Daniel) var också där och dessutom hade Johans flickvän Helena följt med ner från Göteborg. Dessutom var Lisa och Mira där och lite senare dök även Anton upp. Vi åt en riktigt god påskmiddag, bestående av till förrätt laxpaj och -mousse, till huvudrätt quornkyckling med grönpepparsås, potatis och sallad och till efterrätt cheesecake. (Det enda negativa under dagen var att jag tyvärr har ont i höften igen, den högra den här gången. Så inom en snar framtid får jag och pappa ta kontakt med en läkare så att jag får utskrivet smärtstillande tabletter, just nu äter jag Panodil men det hjälper tyvärr inte.) När klockan närmade sig halv sju fck jag skjuts tillbaka till stan med kusinernas mamma och när jag kom tillbaka passade jag på att göra lite marsipanägg till påskfirandet. Har även lagat en sats tryffel med kokossmak som i detta nu ligger och stelnar i frysen så jag får ta ut den innan jag åker till pappa.

RSS 2.0