Gott Nytt År! :)

Snart ger jag mig ut på stan för att kolla läget, som tur är så är dagens väder bra. Sedan återstår det att se hur resten av kvällen blir men den kommer säkert att bli bra.
  Kan även passa på att berätta att min julafton blev toppen. Vid tvåtiden på julaftons eftermiddag gav jag mig iväg till Lisa, Anton, Mira och William och Anton var snäll nog att hjälpa mig med att transportera julklapparna, han dök upp hemma hos mig vid tvåtiden och vi gjorde sällskap till Abborrgränd. När jag kom dit var nästan alla där och eftersom mamma hade jobbat så anslöt hon senare. Precis som vi brukar göra så började vi med att fika och titta på "Kalle Anka Och Hans Vänner Önskar God Jul". Lite senare var det dags för julmiddag och ännu lite senare kom tomtem och delade ut några julklappar. (För oss syskon blev detta årets andra julfirande eftersom den 23 december hade spenderats hos pappa och Cia.) Resten av kvällen spenderades med att öppna paket och äta julgodis Jag fick bland annat två presentkort på Lindex (200 :- vardera) och en ask Toffifee. Senare på kvällen var det dags att bege sig hem och alla de andra gjorde mig sällkskap för att hjälpa mig att få upp mina saker i lägenheten.
  I lördags eftermiddag bakade jag en sats kokoskakor och målade ett nyårskort och gav mig sedan iväg för att önska pappa och Cia Gott Nytt År. De gillade mina kakor vilket jag ju blev glad för. De firar nyår i Branäs i Värmland så det var därför jag besökte dem och det tyckte de ju bara var roligt.
 
Gott Nytt År alla vänner!

"Till En Vän", CD med Paul Skoog från 2007

Den här skivan innehåller flera guldkorn. Inledningsspåret är den vackra låten "Vägen Till En Vän" där Furubodavänskap är fint text- och tonsatt av Calle Lösnitz. "Vägen till en vän den är aldrig lång/ man finner varandra igen" lyder inledningsraderna, och Paul Skoog tolkar låten på ett mycket fint sätt. Skivan innehåller ännu en Furubodalåt av Calle Lösnitz, nämligen upptempolåten "Låt Solen Värma Dig Idag", och med båda dessa samt skivans avslutande ballad "I Mitt Rum" får vi än en gång höra vilken fantastisk sångare Paul är.
  För dig som vill ha en skiva med musikalisk bredd är denna skiva ett jättebra tips. Paul Skoog bidrar själv med valsen "Sången Till Dig" men tolkar även låtar som har blivit klassiker - eller vad sägs om Robert Brobergs "Maria Therese" och "Ta Hit Din Längtan" som gruppen Family Four tidigare har sjungit? På det hela taget är detta en mycket bra skiva, låtarna är väl valda och arrangemangen är välgjorda.

Grattis Mira!

I eftermiddag beger jag mig till Lisa, Anton, Mira och Wiliam för att fira Miras sexårsdag. Presenten är köpt, dock inte inslagen ännu men det kommer snart att fixas. Sedan vill jag även visa födelsedagskortet jag har målat till Mira
Ber om ursäkt för att bildens nederkant är kapad men alla bildens föremål fastnade ändå på fotografiet :) Redan när jag tänkte ut hur kortet skulle se ut hade jag en idé om en bukett med blommor i rosa och röda toner (lite grann av inspirationen har jag fått från de vackra blomsterdekorationer som prydde salen i Stockholms konserthus när årets Nobelpris delades ut).

Min senaste akrylmålning ...

... som föreställer en vas med bland annat gerbera och gröna blad.

RSS 2.0