Uppdatering ...

Fick igår ett brev om att jag hälsas välkommen till Furuboda perioden 4-11 augusti för att delta i Solskensvecka 2 (för personer från typ 18 år och uppåt). Så nu kanske (förhoppningsvis ...) det blir Furuboda i sommar trots allt :)

9 mars

Vi börjar väl med tråkigheternma så har vi det överstökat ... letandet efter praktikplats har fortfarande inte lett någonstans, men jag har fått höra från flera håll att det absolut inte är mitt fel utan att situationen är sådan att det är svårt för vem som helst att få jobb/praktikplats i dag. De på Arbetslivsresurs i Helsingborg hade dessutom givit mig en närvaroblankett som inte godtogs av personen jag pratade med på arbetsförmedlingen eftersom jag nu inte längre ingår i den grupp jag tidigare har träffat i Helsingborg. Denna blankett hade jag fått av en av handledarna och det får således ses som ett stort misstag från den personens sida. Personen jag talade med på AF skulle tydligen ringa Arbetslivsresurs och kolla läget. Nåväl ... det finns ju folk som ibland gör saker utan att tänka sig för och jag är väl knappast ensam om att bli aningen trött på det. Får hoppas att det fixar sig så fort som möjligt, bollen ligger just nu hos min handläggare på AF så vi får se vad som händer ... På tal om detta med arbetshinder (vilket ord, vem fan hittade på det?) så såg jag häromveckan ett reportage i en tiding som heter Föräldrakraft. Detta reportage handlade om att elever som gick på Riksgymnasiet för ungdomar med rörelsehinder i Göteborg fick möjlighet att under gymnasetiden praktisera på olika arbetsplatser. Man fick bland annat läsa om en rullstolsburen tjej som praktiserade på klädbutiken Gina Tricot och verkade trivas helt förträffligt med det. Praktik är med andra ord "ett sätt att öppna upp arbetsmarknaden". För mig visade artikeln att de flesta begränsningar (i många fall) bara finns i våra hjärnor. Jag har funderat på detta med arbetshinder och funktionsnedsättning. Ett funktionshinder ska, enlligt allt jag har läst, inte ses som något som en person har utan att det är miljön som skapar funktionshindret. Samma sak tycker jag att den tidigare nämnda tidningsartikeln säger om ordet arbetshinder, att hindret även där finns i miljön runt personen. Ordet arbetshinder borde förintas ...
  Var även ute hos mamma i Vejbystrand i söndags eftermiddag dit även Lisa, Mira och William kom. Innan jag blev hämtad av mamma passade jag på att baka en sats rosa brysselkex (mördegskakor med hallonsylt och pärlsocker) och för ovanlighetens skull gjorde jag dem rosa - Miras favoritfärg :) Besöket hos mamma började dock med middag bestående av spaghetti, köttfärssås och sallad. Därefter ville Mira att hon och jag skulle titta i ett gammalt fotoalbum som finns kvar från min och Lisas småbarnstid. De första bilderna i albumet är från när jag var ungefär ett år och det ingår även en del bilder på Lisa som helt nyfödd. Sedan finns det bilder fram till när jag är typ tre år. När jag var liten firades alltid julafton hemma hos mormor och morfar och det var en del bilder därifrån, jag var väl typ ett år när jag fick den lilla rosa bilen som jag gillade att köra med. Ett annat minne är att mormor varenda jul klädde upp sig i den folkdräkt som härstammar från hennes ångermanländska hemby Junsele. Lite nostalgisk blir man allt av att se alla dessa gamla foton och det är enligt mig kul att detta album fortfarande finns kvar.

RSS 2.0