Uppsatsen inlämnad!

Ja, i går var det äntligen dags att lämna in C-uppsatsen i svenska. Visserligen är deadline inte förrän på tordsdag, men eftersom jag fyller år i morgon så känner jag för att ha det hela överstökat. När jag hade mailat in uppsatsen fick jag ett svarsmail från handledaren där hon skrev att hon hade tagit emot uppsatsen och skulle återkomma med kommentarer (som man alltid får när man skriver uppsats) så fort hon hade läst den. Så då är det ju bara att vänta. Hatar den känslan om sanningen ska fram, men å andra sidan så är det fullt normalt att vara nervös i väntan på resultatet av en tentamen eller uppsats.
  I dag har jag även varit i Lund för att få information om den självstudiekurs i dialektforskning jag går. Det har visat sig att jag är den enda student som läser denna kurs den här terminen. Att den ändå går att genomföra beror just på att det är en självstudiekurs. Fick en massa stenciler som jag i skrivande stund inte har hunnit titta på men ska ta tag i det inom det snaraste.

Det närmar sig ...

I dag är det exakt en vecka kvar tills förstaversionen av C-uppsatsen skall mailas in till handledaren. Har faktiskt fortfarande inlämningsångest - men eftersom uppsatsen är på drygt 30 sidor, jag har skrivit en inledning och en teoridel som är MYCKET bättre än de första jag skrev, och - ja, just nu känns det bara som att detta kommer att gå vägen. Om jag nu lyckas göra en bra opponering/försvar också, vill säga. I GP 04, som är en av de källor jag har använt, har det visat sig finnas träffar som är helt identiska. Detta har inneburit att gårdagens uppsatsjobb till 100 % bestod i att fixa till detta genom att räkna bort "dubbletterna", men en jämförelse har samtidigt visat att resultatet i stort inte skulle ha påverkats nämnvärt om dessa ändå hade räknats med.

Plugg, plugg & åter plugg ...

Jag har tagit ett break från bloggandet som ni kanske har märkt. Anledningen till detta är att förstaversionen av min kusliga C-uppsats ska lämnas in nästa torsdag, alltså på valborgsmässoafton. Därför har jag ägnat så mycket tid jag bara kan åt att jobba med uppsatsen för att kunna presentera ett så bra arbete som möjligt. En sak som har öveerraskat mig är att jag har haft mycket lättare att dra slutsatser nu när jag har börjat sammanställa resultatet - vilket å andra sidan kanske knappast är överraskande för många av er. Tyvärr börjar inlämningsångesten smyga sig på, men eftersom jag har fått veta att min handledare faktiskt har sagt till institutionens vikarierande studievägledare att hon anser att jag har goda chanser att uppnå minst betyget Godkänd så känns det faktiskt inte helt hopplöst :)

Glad Påsk till alla önskar Linda!

Gårdagskvällen tillbringades med ett gäng vänner, av vilka jag ska träffa några även i dag. Det är nämligen bestämt att vi ska på utflykt någonstans, dock inte hundraprocentigt fastställt var, men det visar sig :) Jag tycker att det ska bli vansinnigt roligt, sanningen är även den att med tanke på att mina arbetsfyllda dagar den sista tiden har varit väldigt intensiva så värdesätter jag nu de lediga stunderna på ett helt annat - högre - sätt än vad jag tidigare har gjort. Därför ser jag även fram emot påskdagens eftermiddag då jag, Lisa, Anton, Mira och givetvis även de yngsta syskonen är bjudna hem till pappa, Cia och Johan på påskmiddag. Under påskhelgen har de besök av farfar och vår "plastfarmor" från Norrtälje, det var ett bra tag sedan man träffade dem så det ska givetvis bli jättekul att ses igen.

1 år av stor saknad ...

I kväll  är det 1 år sedan världens finaste Morfar lämnade oss. Saknaden är naturligtvis fortfarande stor även om man har hunnit få en del distans. Minnena är många, precis som tårarna, men jag vet ju att Morfar har det bra i himlen - tillsammans med Mormor.

Du finns för alltid i våra hjärtan och våra minnen <3 Stig Henriksson 1934-2008

Lördag

Tänkte inleda detta inlägg med att tala om något absurt: Mitt kusliga räknande i uppsatssyfte har nått sitt slut! Ja, det är faktiskt sant, jag blev färdig i går kväll med att räkna det sista. Så nu har jag bestämt att jag ska sammanställa allting på måndag, som tur är så funkar miniräknaren fortfarande :)

En sak som är väldigt positiv med att jag 'är färdig med räknandet är att jag ska hem till mamma i morgon kväll. Hon hämtar dock mig hemma först eftersom vi ska in till kyrkogården och sätta en blomma för morfar i minneslunden. Jag fattar absolut inte att det i morgon är ett helt år sedan min älskade morfar lämnade oss. Efter besöket i minneslunden är det tänkt att vi allihop - inklusive Lisa, Anton och Mira - ska åka hem till mamma för en bit mat och lite samvaro. Ärligt talat känns det faktiskt jättebra att komma dit, mina besök i föräldrahemmet blir nämligen ganska sporadiska nu för tiden.

Furubodabrev och en massa jobb :)

Fick i förmiddags brev från Furuboda om att min ansökan till Solskensläger 2 har tagits emot. Vad som nu återstår är alltså att lösa det ekonomiska vilket jag ju hoppas ska gå på något sätt :)

I övrigt har jag inte hunnit fundera så mycket just på Furuboda i dag. Det beror naturligtvis på att jag har suttit och jobbat med uppsatsen (let's count, count, count) och börjar nu faktiskt se slutet (vilket man enligt mig kan säga om man har tagit sig igenom 26600 träffar av sammanlagt längt över 30 000. Om jag jobbar riktigt effektivt så räknar jag med att kunna sammanställa resultatet på måndag eftermiddag, dock så tycker jag att det är bäst att ta ett break från skolarbetet i helgen. Förutom uppsatsen så har jag idag även jobbat en del med namnforskningen vilket just nu går sådär om ni frågar mig. Så det jag har gjort är att göra så mycket jag har hunnit och sedan maila in det till läraeen, som ställer upp med handledning om man behöver det. Jag hoppas inom en snar framtid komma ytterligare en bit på väg även med namnforskningen.

RSS 2.0