Wordbild och akrylmålning

Nu var det ett tag sedan jag skrev. I detta inlägg vill jag visa er dels en bild jag har redigerat i Word, dels en akrylmålning jag gjorde för ett tag sedan.
 
Wordbilden ...
 
... som jag visar här är ihopklippt av sammanlagt tre fotografier. Jag började dock med att infoga en elliptisk figur och därefter välja den första bilden att infoga, nämligen en där jag har tagit en närbild på ett klänningstyg. När jag gick i högstadiet syde jag nämligen en röd sammetsklänning med mönster av reliefrosor och det är en mönstergrupp från den som utgör denna bildsw bakgrund. Jag har använt Wordprogrammets färgredigering för att ändra från den ursprungliga röda färgen till blått. Därefter har jag beskurit  bilden som ellips och fogat ihop den med den eliptiska grunden. Sedabn har jag från mina egna foton valt en bild föreställande ett grönområde som finns i närheten av där jag bor. Den bilden har jag först redigerat på så sätt att jag har tagit bort fotografiets himmel, behållit gräset och träden, beskurit det hela som en ellips och därefter ändrat färg till samma blå nyans som bakgrunden. De två enarna i vänster- respektive högerkanten är från ett fotografi jag har tagit av den julgrupp jag fick av mamma i julas. Även enarna är färgredigerade.
 
Nästa bild föreställer ett hus på Ivögatan på Saltö i Karlskrona. Jag såg detta hus när jag slumpmässigt sökte på sidan  Instant Street View. Tavlan är målad i akrylfärg på duk.
 

RSS 2.0