"Öppen Scen" ...

... var gårdagskvällens inslag under det som var lägrets finalkväll. Vi samlades strax innan klockan sju i aulan för att se ett drygt tiotal fantastiska bidrag. Jag sjöng musikallåten "Kan man ha en solkatt i en bur?" till bäste Jörgens gitarrackompanjemang. Vi var bråda nöjda med framträdandet och efteråt sa Jörgen till mig att hans åsikt var att själva framträdandet gick ännu bättre än vad repetitionen tidigare under dagen hade gjort. I förmiddags avslutades lägret och även lägeravslutningen ägde rum i aulan. Därefter var det lunch följt av hemresa. Minn taxi kom punktligt och i skrivande stund har jag packat upp nästan alla kläder. Ett nyårsläger kommer at äga rum på Furuboda Kursgård över nyårshelgen och övre åldersgränsen för att få delta i det är 40 år så vi får se om jag anmäler mig.

Kulturkväll…

… stod på programmet igår kväll.Lägerdeltagarna var indelade i tre grupper som besökte kvällens tre olika stationer. Den grupp där jag ingick startade i ateljén där vi på ett stort papper gick måla ett akvarium, det vill säga vi fick på papperet måla saker sim fiskar, varen, sjögräs etc. Nästa station min grupp besökte var ”Poesi” vid utescenen. Först fick vi lyssna på två diktinläsningar varefter vi själva fick skapa poesi, det behövde inte vara i skrift utan kunde lika gärna vara ett collage. Den sista stationen var förlagd till aulan där vi fick se några korta filmklipp som vi sedan diskuterade. Kvällen innehöll även en utställning där vi som under veckan ingått i den kreativa gruppen visade våra alster. I eftermiddags övade jag mitt nummer till kvällens ”Öppen scen. Jag övade då till en bakgrund på Youtube men skall i skrivande stund strax också öva tillsammans med Jörgen.

Gårdagens temadag …

… var, precis som tidigare temadagar jag har upplevt på Furuboda Kursgård, helt fantastisk. Deltagarna var indelade i två grupper och min grupp samlades i aulan där två väldigt trevliga personer vid namn Jonas och Eugenia bland annat visade hur man kan skapa musik med IPads. Denna aktivitet varade fram till lunch, och efter lunch fick Jonas och Eugenia besök i aulan av den andra gruppen som innan lunch hade varit i idrottshallen. I idrottshallen fick vi tillsammans med en grupp från Skånes Dansteater testa dans i olika former. Klockan fyra var eftermiddagsaktivitererna slut och klockan fem var det middag i vanlig ordning. Under dagen hann jag också med att tillsammans med Jörgen öva min sång inför lördagens ”Öppen Scen”. Övning kommer dessutom att äga rum under lördag eftermiddag. Vid halv sju på kvällen samlades vi allihop i sporthallen för att se en mycket bra dansföreställning som Skånes Dansteater visade upp.

Annorlunda (och grymt bra) kvällsprogram!

Dagens kvällsprogram skulle ha bestått i ett motorcykelgäng, vars namn jag inte kommer ihåg, skulle ha besökt Furuboda. Detta blev dock inställt på grund av det mycket ostadiga vädret, men vi deltagare var ändå med om ett grymt bra kvällsprogram. Det började med att vi allihop samlades i aulan där lägerdeltagarna delades in Lag Röd, LagBlå, Lag Rosa och Lag Grön. Jag tillhörde det sistnämnda laget och kvällen började för vår del med att vi begav oss till sporthallen där vi besökte stationen ”Kasta boll i rockringar”. Från sporthallen gick vi vidare till ateljén där uppgiften var att lägga två otroligt avancerade pussel. Därefter gick vi till glasgången på internatet där det gällde att besvara ett antal gåtor som en lägerledare ställde. Mitt lags sista aktivitet för kvällen var att vi än en gång begav oss till sporthallen, denna gång för att köra rullstolsrace. Efter den sista stationen var det dags för kvällsfika och de som ville kunde även sjunga karaoke. Jag anmälde mitt intresse att uppträda och låten jag sjöng var dansbandet Helene & Gängets låt ”Tre små ord” som Calle Lösnitz och Calle Kindbom har skrivit. Under dagen har också anmälningslistorna till lördagskvällens ”Öppen scen” satts upp och jag har självklart anmält mitt intresse att medverka.

Lägerbålet …

… som arrangerades under gårdagskvällen var förlagt till aulan med anledning av det ostadiga vädret. Hade vädret varit bättre hade vi hållit till i Friluftsaulan i skogen. Hur som helst så var årets lägerbål, precis som tidigare år, en rolig tillställning med mycket skratt. I vanlig ordning innehöll programmet allsång, lekar och tävlingar. Jag passade dessutom på att filma en del. När jag skriver detta är det strax dags för dagens intressegruppsträff. Återkommer senare vänner! 🙂💙🎶🌻

Karaoke m.m.

Efter gårdagskvällens lägerinvigning var det dags för middag följt av aktiviteten ”Quizkampen” som ägde rum i aulan. Det hela gick ut på att vi delades in i lag och varje lag fick ett frågeformulär. De första frågorna gick bland annat ut på att fylla i luckor där ledarna hade utelämnat ord i olika välkända låttexter. Vi fick också höra korta sekvenser av olika låtar och försöka lista ut vilket språk artisten vi fick höra sjöng på. Efter musikquiz förflyttade vi oss till aulan där kvällsfikat serverades. Det blev dessutom karaoke, och jag passade på att anmäla mitt intresse att uppträda. Låten jag sjöng var dansbandet Sannex’ låt ”En morgondag” som Carl Lösnitz och Peter Åhus har skrivit. Min röst var för tillfället inte i toppform men jag var ändå nöjd med hur det gick. Under scenkvällen på lördag kväll kommer jag också att uppträda, då med låten ”Kan man ha en solkatt i en bur?” som är den svenskspråkiga versionen av gruppen ABBA:s låt ”Slipping Through My Fingers”.

Hej och hallå mina små nallegrisar …

… och välkomna till min rapportering från 2023 års sommarläger på Furuboda. Jag anlände hit för ungefär en och en halv timme sedan och har installerat mig på mitt rum på internatet. Närmast på programmet är nu lägerinvigning klockan 16:30 följt av middag och kvällsprogram. Häng med under veckan så får ni se vad vi har för oss!

1 juli

Hej vänner! I övermorgon åker jag iväg till Furuboda Kursgård för att delta i ett av deras årliga sommarläger. Packningen är i skrivande stund nästan klar och gissa om jag längtar :)

RSS 2.0