"Du vet väl om att du är värdefull", CD med Paul Skoog från 2003

Jag har längtat efter att skriva en recension av den här skivan och nu är det äntligen dags. De höga förväntningar jag hade innan jag första gången lyssnade på skivan, infriades helt och mer därtill.
  Skivans titelspår är Ingemar Olssons välkända sång som Paul tolkar på ett mycket bra sätt. Förutom denna finns ytterligare två av Ingemar Olssons låtar med på skivan, nämligen "Storslaget" och "Stunden just nu" vilka jag också gillar skarpt. "Storslaget" framförde dessutom Paul Skoog på ett Furubodaläger för en del år sedan och det var en trevlig upplevelse som jag fortfarande minns.
  Jag har tidigare skrivit en del om Paul Skoogs kompis Carl Lösnitz, och när jag vid ett tillfälle frågade Paul ifall han hade någon specifik favorit av de låtar Carl har skrivit, nämnde han den här skivans fjärde spår, "Pojken och brevet" vars text jag har återgivit i ett tidigare blogginlägg. Upphovsmännen till denna låt, Carl Lösnitz och Arnstein Roch Överland, har försett även andra artister med låtar, exempelvis har de skrivit balladen "Tre ljus i mitt fönster" till Helene & Gänget. "Pojken och brevet" är en oerhört vacker visa som har försetts med ett toppenarrangemang. Det som sker i texten tilldrar sig vid den bohuslänska kusten och jag tycker att denna känsla förmedlas redan i låtens intro - fast till en början, innan jag visste att Carl vid skrivandet av texten hade inspirerats av sin barndom, så associerade jag till den otroligt vackra utsikten vid Furubodas strandstuga. Att lyssna på låten är enligt mig som att stå vid havet men den känslan får jag även när jag själv sjunger låten, och jag har vid minst ett tillfälle fått höra att jag lyckas förmedla den känslan til publiken :) Carl Lösnitz har bidragit med ytterligare tre låtar till denna skiva och samtliga är, enligt mig, mycket bra. De inledande raderna i andra versen  i "En sång om livet" - "Vägen leder oss ner till havet/ Vågor kommer in emot land" får mig återigen att tänka på havsutsikten från strandstugan. "Över stormiga vatten" är en grymt medryckande upptempolåt om kärlek, och balladen "När dagen gått till ända" avslutar skivan på ett mycket fint sätt.
  När det gäller Paul Skoogs fantastiska tolkningar av andliga sånger så skulle jag kunna fylla ett helt blogginlägg med superlativer. På den här skivan framför Paul sångerna "Hur underlig är du i allt vad du gör" och "Mitt hjärtas sång" på ett mycket fint och trovärdigt sätt. (Fler andliga sånger levereras av Paul på skivan "Furuboda i mitt hjärta" vilken jag förhoppningsvis kommer att recensera inom kort så håll utkik!)
Sammantaget är detta enligt mig en av Pauls allra bästa skivor och jag tror att anledningen till att jag tycker det är den stora variationen på låtarna, men givetvis också att alla låtar är så otroligt snyggt arrangerade.

RSS 2.0