28 oktober

Igår var jag inne på familjen Andins hemsida (se länk i länkmenyn) och fick se några otroligt fina foton från deras dotters så kallade barnvälsignelse som precis har ägt rum. Där fanns ett fotografi av mamma, pappa och storebror i familjen (Matilda, Johan och Natanael) och dessutom fanns ett kort på Matildas storasyster Josefine med lilla Ester i knät. Jag känner Matilda sedan sommaren 2001 medan jag och Josefine har känt varandra något längre, närmare bestämt sedan sommaren 1998 då Josse var med i ledarteamet för det konfirmationsläger jag deltog i på Furuboda. Hon är rullstolsburen sedan tidiga tonåren på grund av att hon tränade för hårt när hon var förkyld vilket resulterade i inflammation i ryggmärgen och sjukhusvistelse i fem månader. Trots att hon saknar känsel från midjan och neråt kan hon ändå ta sig in i sin bil helt på egen hand. Josse gick det naturvetenskapliga programmet i gymnasiet och för närvarande är hon doktorand i medicinsk biologi vid Linköpings universitet. Hon är gift med Christoffer, en kille hon för några år sedan träffade via nätet, och de är föräldrar till Helmer som fyllde tre år den 28 juli i år. När Josefine var gravid med Helmer fick jag veta detta via Facebook, ungefär två veckor innan han föddes. Jag hade då ganska precis träffat Matilda på ett läger på Furuboda, men eftersom Matilda inte hade sagt ett dugg om att Josse var gravid (i nionde månaden till på köpet ...) så blev detta naturligtvis en otroligt glad överraskning för mig. Matilda själv är alltså mamma till Natanael, född i januari 2009, och Ester som föddes i början av april i år. Jag är inne på deras hemsida regelbundet eftersom det är roligt att följa deras liv och leverne

26 oktober

Måste bara dela med mig av en episod som en av mina kvinnliga FB-vänner var med om häromsistens :) (Tror att det är helt okej att jag delar den med er läsare ... :)) Denna person, som även var en av mina lärare i Lund, tillbringade den gångna helgen i Tromsö i norra Norge. Tromsö är den stad vid vars universitet hon lade fram sin doktorsavhandling för elva år sedan. Under vistelsen i Tromsö besökte Marit, som hon heter, ett café och blev  tilltalad på svenska av cafébiträdet - som till Marits förvåning samtidigt talade norska med sin kollega. Denna händelse resulterade i att Marit fick en hel del kommentarer på Facebook när hon berättade om detta. Bland annat var det någon som skrev: "Har du blivit så svensk Marit, så dina landsmän inte fattar vad du säger?" Marit flyttade till Lund från Tromsö i oktober 2005 och när hon skickar mail till studenterna vid Språk- och Litteraturcentrum skriver hon, vad jag vet, alltid på svenska och hon talar med norsk-svensk brytning.
  I dag har jag hunnit med en hel del, var och handlade på Maxi i förmiddags och har även lagat mat och städat. Tidigare ikväll talade jag även med Lisa (och Mira) i telefon och blev faktiskt hembjuden till Lisa på söndag eftermiddag eftersom det då är dags att fira William som fyller två år på måndag.

Lunch hos pappa

Det är sannerligen inte varje dag jag är ute i Vejbystrand men idag var det äntligen dags. För ett par dagar sedan blev jag nämligen hembjuden till pappa, Cia och Johan och Cia kom och hämtade mig vid lunchtid. Vi åkte inte direkt hem till pappa och Cia utan stannade först på Källans ICA-butik i Skälderviken eftersom Cia hade ett ärende dit. Därefter åkte vi för att titta på de ganska nybyggda lägenheterna vid KVS (Kronprinsessan Victorias Kustsanatorium (som numera är nedlagt)). Jag tycker att husen är väldigt fina men tror att det måste vara väldigt dyrt att bo på området. När Cia och jag kom hem till pappa höll han på med att laga kycklinggryta och ris, oxch tro det eller ej men jag fick faktiskt göra salladen. Det är kul att hjälpa till så där när man får chansen :) Efter maten var det dags för en kopp kaffe och runt tvåtiden fick jag skjuts med pappa och Cia tillbaka till stan. Även pappas cykel lastades faktiskt på bilen, det var nämligen så att pappa skulle se en fotbollsmatck inne i stan för att därefter cykla hem.

20 oktober

Gårdagens eftermiddag spenderade jag tillsammans med en kompis på stan. Först satte vi oss inne  på biblioteket och läste dagstidningar, sedan bestämde vi oss för att ta en fika och eftersom jag aldrig tidigare har besökt "Mormor Olgas cafe´" vid Systembolaget så tog vi en sväng dit. Evelina åt en "Mona-mums" (vit kärleksmums) och drack mineralvatten medan jag åt en kladdkakemuffin och dracl en kopp kaffe. Vi var bland de sista gästerna för dagen så vi lämnade caféet precis vid stängningsdags. Evelina och jag har även snackat om att om drygt en månad åka till Väla köpcentrum utanför Helsingborg, där jag inte har varit på jag vet inte hur länge. Nu har köpcentret tydligen byggts ut ganska rejält så om det nu skulle bli en runda dit så blir det ju kul att kolla alla nyta affärer som har öppnat.

Grattis Linus!

Är ganska precis hemkommen efter att ha varit hos mamma i Vejbystrand och firat Linus som fyller 15 idag :) Lisa hämtade mig vid tjugo över två och när vi kom fram serverades marsipantårta, kakor och kaffe. Dessutom fick Linus öppna sina presenter, han fick en del kläder av övriga familjen och av mig fick han en akrylmålning jag gjorde häromdagen, föreställande två katter i utemiljö. Alla tyckte att tavlan var fin vilket jag ju blev glad över. Lite senare kom Mikael hem efter dagens föreläsningar och även hans flickvän Caroline hängde på. Jag hann även få i mig kvällsmat i form av hamburgare med bröd och grönsaker innan min taxi kom och det var dags att åka tillbaka till Ängelholm.

6 oktober

Igår eftermiddag var jag och en kompis och fikade på Espresso House, ett café som ligger vid torget här i Ängelholm. Har aldrig varit på Espresso House innan men tycker efter mitt första besök där att det är ett väldigt trevligt ställe. Jag åt en "chokladsnäcka" och drack en kopp svart kaffe medan Evelina valde en Chai Latte och en grillad baguette. Vi har bestämt att vi ska träffas igen nästa vecka, får se vad vi hittar på då :)

För ett tag sedan fick jag en ganska kul handarbetesbeställnng av Lisa. Det är så att när Mira bara var fem dagar gammal så hade jag köpt ett gosedjur till hemme och sedan virkat en ask att lägga gosedjuret i. För att asken skulle bli stabil stärkte jag den genom att doppa den i sockerlag och därefter trä den på en rektangulär burk så att den fick stelna. För några veckor sedan meddelade Lisa att hon önskade sig en stärkt fruktskål, så vad jag har gjort nu är att jag har virkat en rund duk (har nästan en hel pärm full med olika virkmönster) som ännu inte har blivit stärkt men kommer att bli det i sinom tid.

RSS 2.0