Gott Nytt År!

Nu återstår bara drygt tolv timmar av 2010. Ska snart ge mig ut på stan en runda bara för att det är kul att komma ut lite. Kvällen kommer att spenderas hos mamma i Vejbystrand, så det blir i vanlig ordning fonduekäk (en tradition varje nyårsafton på Hökvägen 4...) samt kanske, om tid och tillfälle ges, att man sätter sig och kollar på "Grevinnan och betjänten".
  Kom på att jag inte har bloggat sedan julafton så här kommer en kort resumé. Enligt mig blev julaftonen precis så bra som jag hade hoppats på - om inte bättre. Jag fick bland annat ett presentkort på klippning hos den frisör jag går hos här i Ängelholm (skönt att för en gångs skull slippa lägga ut kontanter ...:)) och en mörkgrå kofta som kommer att passa perfekt till de mörka jeans som redan finns i min garderob. Vidare fick jag, precis som förra julen, en tremånaders prenumeration på Nordvästra Skånes Tidningar. De julklappar jag gav bort blev väldigt uppskattade, speciellt de akrylmålningar jag hade gjort till Linus, Mira och William.
  Det blev besök hos Lisa inte bara på julafton utan även nu i måndags. Min plastfarmor fyllde nämligen 70 på annandagen så alla syskon, min halvsyster, familjen Wahlgren/Jonkman och naturligtvis pappa, Cia, farfar och min plastfarmor samlades på Fåralyckevägen 20 för att äta äppelpaj och ha det trevligt. Lisa, Anton, Mira och William kommer att fira nyår tillsammans med några vänner så jag får väl säga Gott Nytt År till er också! :)

God Jul!

God Jul alla bloggläsare!

Kände för att slänga in ett blogginlägg ändå när man nu fick låna pappas dator. Gårdagseftermiddagen och -kvällen blev hur trevliga som helst så jag siktar på att hela den här dagen ska bli lika trevlig. Gårdagen bjöd på mumsig trerättersmeny - rökt lax, marinerad kyckling med potatisgratäng samt marängsviss - följt av det första av två julklappsöppningstillfällen - det "riktiga" julklappsöppnandet äger ju för resten av familjen rum hos Lisa, Anton, Mira och ´William nu i eftermiddag. Igår fick jag en mycket snygg grå kofta som jag blev jätteglad för - en kofta var nämligen precis vad jag hade önskat mig. Dessutom fick Mira sin födelsedagspresent från mig vid julklappsöppnandet igår, det var den klassiska boken "Kattresan" av Ivar Arosenius.
  Vid tiotiden i morse var det tänkt att jag och pappa skulle åka upp till min halvsyster Nina i Halmstad för att lämna en blomma och önska god jul. Blomman blev köpt men tyvärr fick vi vända en bit in i Båstads kommun eftersom det var något för halt på vägen -enligt pappa var det det värsta väglag han har varit med om någon gång. Så vi fick vända tillbaka till Magnarp och pappa fick ringa Nina och önska god jul på det sättet. Nu väntar vi på att klockan ska närma sig två så att jag kan ge mig iväg till Lisa och Anton för en - får vi hoppas - trevlig kväll.

God Jul en dag för tidigt!

Eftersom jag snart ska åka hem till pappa så passar jag på att säga God Jul redan nu. Jag åker ut till Magnarp om typ en halvtimme. Det ska bli sååå kul att träffa alla!

God Jul önskar Linda!

Packning och gröna mandelkakor

Var  och handlade i förmiddags och känner att det är bra att ha det gjort nu när det bara är ett par dagar kvar till jul. Förutom att de vanliga inköpen gjordes - mat och hygienartiklar - så köpte jag  även mandelmassa och hasselnötter.  Så nu i eftermiddag har det stått bakning på schemat eftersom jag kommer att bjuda på mormors klassiska mandelkakor till julfikat på fredag. I detta nu håller jag även på att packa eftersom jag ska sova över hos pappa natten till julafton. Det blir mtycket packning eftersom både julklappar, en del hygienartiklar och ombyteskläder ska med. Jag har packat de flesta julklapparna i min shoppingvagn men eftersom inte alla fick plats så får jag se om jag har någon väska där jag kan lägga resten av sakerna.

Julklappsfixande

Gårdagskvällen spenderades bland akrylfärger och dukar eftersom jag passade på att måla de minitavlor jag har berättat om i ett tidigare inlägg. Det handlade alltså om att måla de tänkta "tablettasktavlorna" till Mira och William. Nu har de legat och torkat och jag kommer att slå in dem under dagen. Sedan är alla julklappar fixade för min del.
  På fredag är det alltså julfirande hos pappa som står på agendan och därefter - för min del - övernattning, vilket pappa erbjöd när han och jag talades vid i telefon. På julaftons eftermiddag blir jag hämtad av Lisa och Anton vid tvåtiden, sedan äker vi till Björkhagen för att spendera kvällen hos dem. Igår eftermiddag ringde jag Serviceresor för att beställa taxi hem men tyvärr fanns det bara en eneda ledig tur på hela kvällen - klockan 18:30 vilket jag tycker blir för stressigt - så jag kommer att få skjuts av Anton också när jag ska hem.


11 december

Ber om ursäkt för usel uppdatering. Kan i alla fall tala om att jag för typ en timme sedan snackade med pappa som ringde mig från sin mobil. Han satt i bilen på väg till Helsingborg eftersom han och Cia skulle gå och titta på en konsert. Att han ringde mig berodde på att alla vi barn är bjudna hem till honom på lillejulafton. Han frågade om jag hade lust att sova över natten till julafton, och det tackade jag ju absolut inte nej till.

RSS 2.0