Hej igen! :D

Nu befinner jag mig sedan ett par timmar tillbaka på Furuboda. Temat för årets läger är "Färgsprakande" och under veckan kommer vi ibland att umgås i grupper med färgnamn (typ Lila Gruppen och Cerisa Gruppen, den sistnämnda är den grupp där jag ingår). De intressegrupper (grupper som träffas under de hela lägerdagarnas förmiddagar med undantag av temadagen) som finns att välja mellan är Musik, Skapande i ateljén (som är den grupp som jag kommer att välja), Skapandegrupp Odla-Sylta-Baka, Idrott samt Upplevelse-Äventyr.
  Just det ja, Orian <3 är här i år, får se om jag springer på honom :) I övrigt har jag redan nu träffat en hel del av mina gamla vänner och kommer säkert att lära känna en del nya under veckan.

Snart drar jag ...

... till Furuboda och Solskensvecka 2 2014 :) Vi hörs senare :)

Akryltriptyk :)

(triptyk betyder tavla som består av tre delar.)
 
Denna kväll har (igen!) spenderats bland penslart och akrylfärg och mitt arbete har resulterat i tre tavlor (två mindre och en större) med blomstertema.
 
Här visar jag den första tavlan: förgätmigejblommor i närbild:
 
Här visar jag den andra tavlan: rosor mot rosa bakgrund:

Och här är tavla nummer tre, föreställande en blomvas med rosor och förgätmigej:
 
Om man vill så kan dessa tre tavlor placeras tillsammans (och det är först då som konstverket blir en triptyk), till exempel så här:
 
Det går dock givetvis lika bra att placera tavlorna var för sig där man tycker att det passar.

"Furuboda I Mitt Hjärta", dubbel-CD mwd Paul Skoog

Den här dubbel-CD:n gavs ut 2010 i samband med att Furuboda folkhögskola firade sitt 50-årsjubileum. Jag hade höga förväntningar när jag skulle lyssna på musiken och jag kan absolut säga att dessa förväntningar infriades till fullo.
  På den ena skivan blandas nyskrivet och äldre material. Skivans inledningsspår är "Vi Behöver Varndra" som Carl Lösnitz och Arnstein Roch Överland har skrivit och Carl har dessutom själv bidragit med "Solens Första Strålar" i vilken Paul backas upp av en barnkör från Dalaskolan i Bromölla. Slutligen har Carl och Paul tillsammans skrivit den grymt medryckande låten "På Vårt Eget Furuboda". Paul har dessutom på egen hand skrivit upptempolåten "Sommarljus" och den lite lugnare "Tack För Att Du Är Min Vän".
  Den andra skivan innehåller  andliga sånger, och trots att jag anade att den skulle vara bra så tycker jag att den är bättre än vad jag först trodde (och redan då anade jag att den skulle vara jättebra men det blev mer än så och det är ju positivt). Här finns upptempolåtar som "Underbara Land" och lugnare låtar som "Vilken Gud Vi Har" och "Hela Vägen Går Han Med Mig". Skivan avslutas med sången "Aftonbön" där Paul Skoog har tonsatt en av författaren Karin Boyes dikter. Just "Aftonbön" spelade Paul även in 1992 på skivan och kassetten "Ett Hjärta Som Slår För Kärleken" men på denna nyinspelning är arrangemanget annorlunda.
  Just låtarnas arrangemang, såväl på första som andra skivan, är fantastiska, och arrangemangen i kombination med hur låtarna är valda - och så förstås att Paul tolkar dem så himla bra - är det som jag tycker gör denna skiva till ett fynd.

Fest hos Micke & Caroline i Lund :)

Igår eftermiddag strax innan halv fem blev jag hämtad hemmavid av mamma, Matilda och Linus eftersom vi skulle åka ner till Lund och fira lillebror Micke som fyller 23 nu på måndag. Han och Caroline bor sedan en tid tillbaka i en trerummare i stadsdelen Norra Fäladen i norra delen av stan. Det tog en stund för oss att hitta dit men till slöut var vi där och när vi kom dit var även Lisa, Anton, Mira och William på plats. De hade faktiskt lämnat hemmet i Ängelholm redan tidigt i morse för att åka ner till Malmö och tittta på inspelningen av sommarlovsprogrammet.
  När alla var samlade var det dags för mat, det blev pasta med kyckling och soltorkade tomater samt blandad grönsallad. Mycket gott :) Efteråt var det dags för presentöppning och fika. Av mig fick Micke en kokbok med olika pastarätter. Till fika blev det en superb hembakad nötmarängtårta med färska bär och dessutom hade jag bakat två olika sorters kakor som blev väldigt uppskattade: kokosflarn med mandel samt mördegskakor med cocktailbär. Lite senare på kvällen var det dags för oss att vända hemåt efter en trevlig kväll :)
 

Once in a lifetime

Jag har handlat på Tradera för första gången i livet. Mitt fynd blev Paul Skoogs kassett "Ett Hjärta Som Slår För Kärleken", och priset för den var inte så högt så de pengarna är redan inbetalda til säljaren. Har fått mail om att paketet är ivägskickat och hoppas få det nu i dagarna (man kan ju alltid hoppas ...). Just den titeln har jag faktiskt letat efter länge så jag trodde definitivt inte att jag skulle ha sådan otrolig tur att jag hittade den.

RSS 2.0