Jaaaaa!

Som ett av fyra bidrag (av inalles tolv tävlande bidrag) gick "Vart är din dill, då?" vidare till den andra röstningsomgången för att slutligen hamna på en mycket fin andraplats i finalen. Stort grattis till er! Vann gjorde bidraget "Det var bättre förr" med gruppen "Göte, Petter och Siv featuring Hemtjänst" från Ingesunds Musikhögskola utanför Arvika. Det är för övrigt Ingesunds allra första seger i SMASK och de var verkligen värdiga vinnare i ett mycket bra startfält! Stort grattis till alla finalister för en mycket väl genomförd tävling!

Heja Martin o co! :)

I slutet av februari i år avgjordes, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, Malmö Musikhögskolas deltävling i den riksomfattande tävlingen SMASK. Min kompis Martin Erstrand och några av hans vänner tog då förstaplatsen med sin låt "Vart är din dill, då?" och på andra plats kom gruppen Alcazåg med låten "Disco!". Båda grupperna befinner sig i detta nu i Stockholm eftersom tävlingens final avgörs i kväll på Kungliga Musikhögskolan. Första- och andrapristagarna från Malmös delfinal kommer då att ställas mot de övriga tio bidragen - två vardera från Stockholm, Göteborg, Örebro, Piteå och Ingesund. Jag har sett samtliga tävlingsbidrag på Youtube - alla håller enligt mig grymt hög kvalité - och måste säga att det blir en spännande kväll i kväll. Oavsett vem som vinner så hoppas jag att det blir en fantastisk upplevelse för alla såväl på som framför scenen. Till alla tävlande säger jag: Varmt lycka till och se till att ha så roligt ni bara kan! :)

Högmässa i Ängelholms kyrka ...

… var vad som stod på agendan i förmiddags. Det var sista högmässan då prästen Anders Markehed predikade. Det är nämligen så att Anders, som är bosatt i Båstad, från och med 1 juni kommer att tjänstgöra som kyrkoherde i Förslöv-Grevie församling och jag och alla andra som vet vilket fantastiskt jobb han gjort här i Ängelholm önskar honom så klart lycka till. Anders fick en bok i avskedsgåva av sina kollegor i församlingen och av mig fick han denna akrylmålning:

RSS 2.0