17 mars

Sedan en mycket lång tid tillbaka har jag ytterligare en stor musikidol, nämligen norrmannen Arnstein Roch Överland som komponerar bland annat schlagers och popmusik. Han är faktiskt kompis med Carl Lösnitz och det är så jag har upptäckt Arbnsteins musik. Den första låt jag hörde som Carl Lösnitz och Arnstein Roch Överland har skrivit tillsammans är "Pojken Och Brevet" som Paul Skoog spelade in för ett antal år sedan. Jag har även hittat ett klipp på Youtube där Arnstein sjunger med gruppen Jiws, denna gång rör det sig dock inte om en låt som Arnstein har skrivit utan låten är en norsk folkvisa, "Den Fyrste Song Jeg Höyra Fekk" från 1875. Enligt mig är Arnstein en helt fantastisk sångare.
  Gårdagskvällen spenderades med Lisa, Mikael, Mira och William hemma hos mamma och jag fick skjuts med Lisa både till och från Magnarp. På väg ut till Magnarp underhöll jag det övriga sällskapet i bilen med att sjunga "Den Fyrste Sang..." varpå Lisa sa att "bilen inte klarar så höga toner" så jag slutade sjunga ganska snart. Väl hemma hos mamma serverades fläskfilé, klyftpotatis och sallad´och när klockan var lite efter åtta var det dags att åka tillbaka till stan.

Blev faktiskt överraskad igår ...

... när jag kollade Youtube. Det är nämligen så att min käre vän Paul Skoog har fixat ett eget konto för att kunna lägga upp låtar som han har spelat in, så att andra kan lyssna. I skrivande stund är endast fem låtar upplagda på Youtube men fler kommer säkert att tillkomma efter hand. Samtliga fem låtar är från skivan "Furuboda I Mitt Hjärta" som kom ut 2010. Det är en dubbel-CD där den ena skivan innehåller nya och gamla visor skrivna av bland andra Carl Lösnitz, Paul Skoog och Thore Skogman, och den andra skivan innehåller läsarsånger som är en typ av religiös musik. Enligt mig är båda skivorna mycket välgjorda.
  Och just det, jag såg ju Melodifestivalens final igår kväll och måste säga att det var spännande värre att följa omröstningen. Att Robin Stjernberg till slut stod som den lycklige vinnaren blev jag ju jätteglad för, dels för att han är en alldeles lysande artist och dels för att han har gått i den gymnasieskola (Christian IV:s gymnasium i Kristianstad) där även jag har gått.  

Ett stort GRATTIS ...

...till halvsyster Nina med sambo Johannes, som i natt på Halmstad BB blev föräldrar till en liten pojke. All lycka till hela familjen! <3

RSS 2.0