Lägeravslutningen ...

... har precis ägt rum i aulan och under den stunden fick vi bland annat se ett bildspel med glimtar från vad de olika intressegrupperna har haft för sig under veckan. Dessutom framförde ledarna Martin och Jesper en annorlunda - men bra - duettversion av schlagerlåten ”Stad i ljus”. Det annorlunda bestod i att de sjöng vartannat ord. Innan vi gick för att äta lunch fick vi veta att det förhoppningsvis kommer att arrangeras Nyårsexplosion på Furuboda i år. Det hoppas jag självklart jättemycket på eftersom det inte blev något nyårsläger under nyåret 20/21.

Ett antal fantastiska uppträdanden ...

... ägde tidigare i kväll rum på Furubodas utescen. Efter min repetition tidigare under dagen tillsammans med Martin kände jag mig mer än redo när det var min tur att gå upp på scenen. När jag väl kommit upp visade det sig att Martin glömt ackordpapperet i det rum i skolbyggnaden där vår repetition ägt rum så han fick springa in och hämta det medan vi andra väntade. Under tiden han var borta passade jag på att introducera låten för publiken. Efter en stund var Martin tillbaka så att vi kunde framföra vårt nummer. Jag var själv väldigt nöjd vilket också Martin och publiken verkade vara. Detta var första gången Martin kompade mig - Jörgen Lithell som annars brukar ackompanjera min sång kommer nämligen inte till Furuboda förrän senare i sommar. Bland de andra som uppträdde fanns Julia Torefalk som framförde en egen version av”Hallelujah” samt Sophia Isaksson med Lasse Stefanz’ låt ”Huaröd”. Alla som uppträdde var väldigt duktiga.

Bäst i test ...

... var gårdagskvällena programpunkt. Det började med att vi allihop samlades på gräsplanen vid Konferensgården där det blev lagindelning varefter roligheterna drog igång. Det blev en rad olika tävlingsmoment, exempelvis att med hjälp av en ledares omvända ja- och nej-svar på frågor, lista ut vad för slags föremål som dolde sig under en upp-och nervänd plastback. I skrivande stund är det snart dags för lägrets sista intressegruppsträff. Min grupp kommer idag att hålla till i Furubodas träningskök för att baka muffins att bjuda på vid kvällens roligheter.

En fantastisk kväll ...

... tror jag att vi alla hade igår när ”Strandstugemys” stod på programmet. Kvällen började dock med att vi samlades på parkeringen vid Strandstugan där vi blev indelade i fyra stycken lag som sedan ställdes mot varandra i en spännande tävling. Stationerna de olika lagen besökte var i tur och ordning ”Casinoboll”, där det gällde att få så höga poäng som möjligt genom att kasta bollar i hål, ”Rullstolsrace”, ”Kasta ringar på pinnar” samt ”Gåtor”. Jag tycker att alla stationer var lika roliga men tycker att ”Gåtor” var extra roligt eftersom jag kunde svaren på flertalet av gåtorna mitt lag ställdes inför. Dessutom stod mitt lag som vinnare vid kvällens slut. En av ledarna offentliggjorde resultatet när vi alla var samlade vid Strandstugan för att äta glass. Dagens lvällsprogram är ”Lagtävling a la Bäst i test”, och jag har faktiskt aldrig sett det TV-programmet men tror att även dagens kvällsprogram kommer att bli toppen.

Karaoke och musikquiz ...

... stod på programmet när vi igår inleddekvällsprogramnet med att samlas vid utescenen där ett knepigt men roligt musikquiz arrangerades. Därefter var det dags för kvällsfika och karaoke i matsalen. Jag äntrade scenen två gånger och sjöng först ”Du måste finnas”, en låt jag tycker att jag fixar bättre för varje gång och även publiken verkade nöjd. Andra låten var, som så ofta när jag uppträder, en Carl Lösnitz-låt, nämligen en norskspråkig ballad med titeln ”Sterk”. Nu är det snart dags för intressegrupper. Vid tvåtiden i eftermiddag kommer dessutom ateljén att ha öppet för dem som vill skapa och jag kommer definitivt att gå dit. Kvällsprogrammet är i dag förlagt till Strandstugan.

Furubodaläger igen ...

... och det var helt underbart att vara tillbaka. Vi är i år 20 deltagare på varje läger vilket är avsevärt färre än det har varit tidigare år, men anledningen till det reducerade deltagarantalet är att vi ska kunna hålla avstånd. Indelningen de valbara intressegrupperna ser också olika ut i år, jämfört med tidigare års cirka fem grupper där bland annat skapande och musik har stått på listan, så är årets intressegrupper endast tre till antalet och dessa är ”Gott & Blandat - Inne”, vilken är den jag har valt, samt ”Gott & Blandat- Ute” och ”Musik”. Under en eftermiddag kommer dessutom Furubodas pysselatelje att ha öppet för de deltagare som vill gå dit och skapa diverse saker och den chansentar jag ju definitivt. Nu har jag även anmält mig till ptogrampunkten ”Öppen Scen” som äger rum under lägrets sista kväll.

RSS 2.0