Grattis William! <3

Blev hämtad av Lisa och hennes kompis Sandra vid kvart i två i eftermiddags för att åka ut till Björkhagen där Matilda och Linus väntade - och så naturligtvis Anton, Mira och William. Dessutom hade Lisa besök av ytterligare en kompis, med pojkvän. Jag hade tyvärr inte hunnit köpa någon present till William men i stället målat ett fint kort, som dock Mira verkade tycka var roligare att titta på än vad William tyckte. Jag försökte läsa en saga för Mira, närmare bestämt Sven Nordqvists "Agaton Öman och alfabetet" men hon verkade inte så road av det eftersom det var så mycket folk runt omkring. Det går kanske bättre nästa gång :) Sedan var det dags för fika, det blev Lisas hembakta bullar med vanilj- eller kanelfyllning samt en hjärtformad tårta med sockerkaksbotten klädd med grön mandelmassa och dekorerad med texten "William 1 år" i sockerkristyr. Just den typen av tårta förekom på vart och vartannat födelsedagskalas när jag och Lisa var små och det är ju alltid kul med nostalgi. Sedan sattes DVD-spelaren på eftersom Mira ville se "Lotta på Bråkmakargatan" och när klockan var runt fyra var det dags för Lisa att köra hem mig. Jag är MYCKET nöjd med kalaset och det tror jag att Lisa och de andra också var, det är sannerligen inte varje dag jag besöker dem. Det verkar faktiskt - just nu - som att julafton kommer att firas hos dem :) Hur som helst, tack för en trevlig eftermiddag!

Jaha ...

... vilket roligt väder vi har i dag då - eller inte :( Det regnade  i dag när jag körde in till centrum för att veckohandla - sådant måste ju göras oavsett hur vädret år.
  Har också en kul sak att tala om - jag är bjuden på kalas i Vejbystrand på söndag eftersom min lille systerson fyller ett år just den dagen. Så i kväll ska jag sätta mig och måla ett riktigt snyggt födelsedagskort - vilket motiv det blir är redan bestämt.

R.I.P Ernst Skoog 1920 - 2010

Så har beskedet kommit - Furubodas grundare Ernst Skoog har lämnat jordelivet. Om drygt tre månader skulle han ha fyllt 91 år.
  Liksom fallet var med Ella Skoog, som gick bort för cirka ett år sedan, har jag  lärt känna Ernst under mina många lägervistelser på Furuboda. Jag tror att när Furuboda började byggas i början av 60-talet hade varken Ernst eller Ella en aning om vilket otroligt populärt ställe det skulle komma att bli - året runt, inte bara som folkhögskola utan även rekreations- och lägergård. I skrivande stund har jag faktiskt vistats på Furuboda inte mindre än 15 somrar i rad. Har man varit på Furuboda en gång vill man tillbaka. Många är de vänner jag har lärt känna genom Furuboda och som jag nu har kontakt med, både lägerdeltagare och -ledare. Vi är också många som känner saknad efter Ernst, men vi vet - eller tror - att han nu har återförenats med sin älskade Ella.
  Varje sommar sedan 1996 har lägervistelserna på Furuboda varit något jag sett fram emot väldigt mycket. Dessa vistelser har inneburit en hel del skratt, en del sena kvällar - och som sagt många nya bekantskaper. Detta är något jag delar med många, många andra som har besökt Furuboda, antingen som elever på folkhögskolan, som deltagare i sommarlägren och rekreationsveckorna - eller vem som helst som besöker Furuboda när som helst under året. Jag vill avsluta med att citera det Furuboda skriver på sin hemsida: "Tack Ernst!" En sak är säker: Furuboda kommer alltid att symbolisera något av det bästa som finns, både för mig och alla vänner jag har lärt känna genom Furuboda :)

Har fått lånedatorn installerad!!!

Jo, det är sant - det gick att installera den dator jag får låna av en kompis. Är så *censur* glad över detta, och framför allt glad att nu slippa köra till biblioteket varje gång jag ska kolla mailen!

Studiebesök på torsdag ...

Sitter just nu på Arbetslivsresurs i Helsingborg och väntar på taxin. För någon vecka sedan när jag skulle hem blev henfärden försenad på grund av en kraftigt försenad taxi (vilket hade att göra med att chauffören var tvungen att köra en lång sträcka på en onödigt kort tid, ja ni fattar ...) så jag hoppas att taxin är i tid i dag.
  Kan för övrigt berätta att jag nu på torsdag ska göra studiebesök på Grafiska muséet i Helsingborg. Detta sker inom tidsramen för de träffar jag´annars går på här och därför behöver det inte göras några ändringar vad gäller taxiturer eller -tider utan jag kommer att få skjuts med en av handledarna från Arbetslivsresurs till Grafiska muséet och tillbaka igen. Detta studiebesök är ju ingen garanti för jobb men det känns bra att¨det äntligen händer något.

Praktik snart - kanske ...

Under gårdagens möte på Arbetslivsresurs i Helsingborg fick jag veta att handledarna hade varit i kontakt med Helsingborgs Stadsarkiv och att jag kanske kommer att få praktrikplats där. Detta är inte officiellt ännu utan handledarna skulle ta ytterligare kontakt med arkivet under nästa vecka, men det vore ju hur bra som helst om det blev något!

RSS 2.0