En bra torsdagskväll :)

I  torsdags eftermiddag, efter att ha kommit hem från praktiken, var det första jag gjorde att baka en och en halv sats kladdkakemuffins. När de nygräddae muffinsen hade svalnat lade jag dem i en påse, lade påsen i korgen på min elmoped och körde sedan iväg till Abborrgränd för att se om Lisa, Anton och barnen var hemma. Som tur var så var alla fyra hemma och de hade just då besök av en trebarnsfamilj som bor på en annan gata i Ängelholm. Nu råkar fallet vara det att jag känner mamman i den familjen - hon har också gått på Magnarps skola - så det var kul att ses igen. Muffinsen jag hade med mig blev uppskattade, de är inte minst Miras favoriter.
  Under den stund jag var hemma hos Lisa och Anton hann jag med att läsa saga för Mira. Jag läste "Pelle Svanslös åker skidor" av Gösta Knutsson. Jag tycker att böckerna i serien om Pelle Svanslös har väldigt fina illustrationer, bland annat innehåller varje sådan bok en teckning av Uppsala, den stad där böckerna utspelar sig. Uppsala domkyrka är, antar jag, välkänd för de flesta och nu kunde jag inte låta bli att berätta lite om den för Mira - bland annat att den är Sveriges största kyrka. Naturligtvis försökte jag berätta på ett sådant sätt att det inte skulle bli för invecklat :) När klockan närmade sig halv åtta gav jag mig av hemåt.

Utflykt till Klippan

Är precis hemkommen efter att tillsammans med pappa och Cia ha gjort en liten utflykt till Klippan. Anledningen till att vi begav oss dit var att vi skulle se den kyrka - Sankt Petri kyrka - där Cia är konfirmerad. Kyrkan byggdes 1966 och ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz, som vid uppförandet av kyrkan var 77 år gammal (!). Att se kyrkan med egna ögon blev en upplevelse som jag kommer att minnas länge. En häftig sak är att kyrkans dopfunt är gjord av ett skal från en jättemussla. På hemvägen körde vi till Cias föräldrar och fikade och sedan körde vi tillbaka till Ängelholm

RSS 2.0