Arbetslivsresurs ...

Skriver detta från bibblan eftersom min dator är död :(
  Jag ingår nu, tillsammans med ett tiotal andra personer, i ett slags "projekt" eller vad man ska kalla det, för personer som av en eller annan anledning står långt ifrån arbetsmarknaden och som behöver stöd för att komma tillbaka. Detta innebär viosserligen att jag kommer att gå på A-kassa under en period, men just nu känns faktiskt inkomsten som det sekundära, det viktiga är att komma ut och göra något. Vi är alltså ett drygt tiotal personer som träffas på Arbetslivsresurs i  Helsingborg för att diskutera, göra gruppövningar och andra saker. Just nu är det två träffar i vbeckan som gäller och varje sådant pass är. inklusive rast, tre timmar långt. Varje gång vi träffas får vi även ut en uppgift som görs individuellt till följande träff. Den senaste träffen var i går. och den hemuppgift vi då fick var en "intresseprofil" - en stencil med alternativ där vi ska rangordna det vi gillar att göra. Rangordningen sker efter en fyragradig skala med  1 som det lägsta värdet. De siffror man väljer för varje alternativ skrivs in på ett annat papper, och det hela slutar med att man får fram en profil där det ungefär framgår vilken typ av jopbb man skulle passa inom. Jag har gjort den här typen av övningar innan och känner just nu att de3t svåra är att komma på vad jag egentligen vill jobba med - men jag kommer nog på något ...

12 augusti

Så var den sista lägerdagen kommen. Tror aldrig att jag tidigare har upplevt att ett Solskensläger har gått så fort som i år. Om jag ska sammanfatta vad jag tycker om lägret så har det i det stora hela varit bra. Det bästa - enligt mig - var att jag valde intressegruppen "Skapande", och så har det förstås varit  jättekul att träffa alla vänner. Det sämsta är att lägret var en dag kortare än vad det brukar vara, vilket har märkts, men jag hoppas på att komma tillbaka nästa år, och har jag tur så är ordningen då återställd ;)

Sista intressegruppsträffen

Fan vad detta läger har gått fort! Kan bero på att lägret är en dag kortare i år än vad det brukar vara (detsamma gäller Solskensvecka 1 som i år var nio i stället för tio dagar). Hoppas att ordningen är återställd nästa år :)
  I dag är det dags för sista träffen i intressegrupperna. För oss om har skapande är det påtning som står på programmet. För er som kanske inte vet så innebär påtning typ fingervirkning med två trådar eller band (vi kommer att använda plastband men om det går bra så kommer jag kanske att testa med garn när jag har kommit hem) och med hjälp av fyra fingrar. Trådarna eller banden flätas sedan i en speciell ordning. Jag skulle tro att det kan vara lätt att göra fel i början, men allt är ju svårt innan man har lärt sig. Sedan är det kanske bra att testa just med band, innan man har fått in tekniken. Är för övrigt väldigt nöjd med samtliga mina alster som jag har skapat och det blir kul att ta hem allting, får se om det blir något av påtningen men det blir det säkert.

Lägrets knäppaste kommentar ...

... är enligt mig den jag fick av Johan Thorsell (assistent till en av deltagarna) nu i eftermiddags.
  Det har alltså varit temadag i dag, temat var "Drömmar" och det hela började efter frukost med att vi, efter den inledande gemensamma samlingen i aulan, samlades i grupper som lägerledarna hade satt ihop. För min del innebar det att i en och en halv timme sitta i ateljén vid biblioteket och diskutera vilka drömmar man har/har haft, om man har lyckats förverkliga några av dessa drömmar etc. Efter lunch var det dags att gå runt till de tre stationer man har fått välja. Jag började med "Drömtydning" i skolbyggnaden, och det gjorde även bland andra Alexander Rydberg vars assistent var Johan Thorsell. Drömtydning gick ut på att vi en och en gick in till en av lägerledarna och berättade om någon dröm vi haft, nyligen eller längre bak i tiden. Jag brukar ibland drömma om folk jag lärt känna genom Furuboda, och dessa drömmar är ofta mer eller mindre konstiga. Enligt lägerledaren som fick höra allting beror mina återkommande drömmar om Furubodafolket på att jag har en bra relation med dem. När jag kom ut satt Alexander och Johan i korridoren.
- Fick du reda på om du var mentalsjuk, eller? frågade Johan.
Han sa det med glimten i ögat så jag tror inte att han menade något illa med det, men om fallet hade varit att vi inte är så bra kompisar som vi är så hade jag blivit arg på honom.

Jubileumskonsert och temadag

Vid förra årets konsert med Paul Skoog blev det fullt med folk vid utescenen. Så blev det också när gårdagens konsert skulle börja. Vi som deltog i Solskensveckan hade reserverade platser längst fram vid scenen. De besökare som ville kunde köpa lotter och ha chans att vinna Furubodaartiklar. Det serverades även en grillbuffé för de gäster som ville. För det fick man dock betala 95 kronor.
  Enligt mig var konserten riktigt bra. Det började med att Paul Skoog pratade lite och presenterade sin enmansorkester. Han framförde klassikern "Ingenting går upp mot Fuiruboda" och även den nyskrivna Furubodalåten "På vårt eget Furuboda", som han har skrivit tillsammans med Carl Lösnitz och som finns med på Pauls nya skiva. Tillsammans med Leif Axelsson framförde han ännu en klassiker, "Leende guldbruna ögon".
  Sedan var det dags att presentera kvällens gäster. Fyra av medlemmarna i Wizex framförde ett urval kända och mindre kända låtar. Bland de mer kända fanns "Mjölnarens Irene", och vi fick även höra material från Wizex nyutkomna skiva. Som avslutning spelades ett medley med rockklassiker.
  Dagens program är "Temadag", som innebär att vi nu på förmiddagen umgås i grupper som har satts ihop av lägerledarna. Jag ingår i den grupp som ska vara i Ateljén. Efter lunchen har vi tre pass på vardera 20 minuter där man går runt till stationer man har valt. I kväll ska vi allihop ner till stranden för myskväll, och ni kan nog gissa hur transporten till stranden sker för min del :)

MC-åkning och film

Gärdagens eftermiddag blev lite speciell, det var nämligen så att Solskenstimmen uteblev eftersom det stod motorcykelåkning på schemat. Vi fick nämligen besök av en motorcykelklubb från Hörby och fick möjlighet att testa på både fyrhjulig MC samt MC med sidovagn. Jag testaxde MC med sidovagn vilket var en RIKTIGT häftig känsla även om jag behövde hjälp att komma i fordonet eftersom fotsteget var lite väl högt upp, men det gick bra. För dem som ville fanns även möjlighet att åka Furubodas minitåg - ett sådant tillfälle vill man ju inte missa så det blev även en tur med tåget.
  Kvällen ägnades åt filmvisning och det fanns tre olika filmer att välja mellan. Inne i två salar i skolhuset visades "Bröllopsfotografen" och "Livet är en schlager". Jag valde att bege mig till biblioteketr för att tillsammans med ett gäng andra deltagare se "Mamma Mia!". Det var första gången jag såg hela filmen och jag tycker att den är riktigt bra vilket även de andra som såg den verkar tycka.

Det enda som är säkert när det är lägerbål på Furuboda ...

... är att man får skratta en hel del åt det som sker på scenen. Så var det också i går kväll. Några av ledarna spelade nämligen upp ett teaterstycke som handlqade om men filminspelning. Lägerledaren Ebba agerade regissör och regisserade tre andra ledare som var skådespelare. Som alltid är fallet med filminspelningar så hade regissören bestämda åsikter om hur hon hade tänkt sig att skådespelarna skulle agera - till exempel "Nej, detta blev inte tillräckligt bra. Jag vill se mer glädje!" eller "Nej, om ni spelar ut er sorg så blir det bättre!" eller "Nej, vi kör på opera!" Inget av det som regissören hade tänkt sig blev dock - enligt henne - tillräckligt bra när skådespelarna iscensatte det, så det hela slutade med att projektet lades ner.
  Efter en del andra roligheter var det dags för det vi alla hade väntat på, nämligen "Körslaget". Det var från början tänkt att vi skulle framföra våra nummer i kronologisk ordnng men det fick göras liute ändringar, så det blev inte 00-talsgruppen utan vi i 90-talsgruppen som framförde vårt bidrag sist, och jag och säkert även de andra tyckte att det gick riktigt bra - rättare sagt så gjorde alla grupper bra framträdanden. Efter lägerbålet var det dags för disco i aulan så det blev en ganska sen kväll, men det verkade som att alla hade roligt.

Grodor & Körslaget

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig och kom in genom en av internatets självöppnande dörrar så hoppade en GRODA (!!!) in framför mina fötter. Det hör inte till vanligheterna att man hittar grodor inomhus - såvida man inte har dem som husdjur :) Just då råkade dock en av nattpersonalen gå förbi och han vågade faktiskt ta i grodan och släppte ut den.
   Dagens kvällsaktivitet är lägerbålet i Friluftsaulan. Lägerbålet är enligt mig, och säkert enligt många andra, en av lägrets höjdpunkter, och just i år kommer vi deltagare att vara mycket delaktiga. Nu i eftermiddags hade vi nämligen ´"Körslaget" som aktivitet. För det första har varje grupp fått välja en låt från sitt respektive årtionde, och vi i 90-talsgruppen har valt Carolas "Fångad av en stormvind". Utifrån detta har vi nu under eftermiddagen gått runt på fyra olika stationer, då vi har fått öva låten till musik, öva koreografi, välja scenkläder från förrådet i Fritidslandet samt måla en scenbakgrund (akvarell på lakan). När det gäller den låt vi i 90-talet har valt så är jag en av tre som sjunger en bit solo (som assistenten till en av lägerdeltagarna sa: "Du sjunger ju bra Linda, då kan ju du ta solobiten", och så blev det ju :)) Jag tror att kvällens lägerbål som vanligt kommer att bli en rolig tillställning, känner jag ledarna rätt så har de säkert hittat på något roligt utöver "Körslaget". Lägerbålet är dock inte det enda roliga vi har att se fram emot i kväll, det är nämligen också disco.

Solskenstimme

I dag var det dags för lägrets första Solskenstimme. Antalet Solskenstimmar är ovanligt få - tre stycken - på det här årets läger, dels på grund av att en del eftermiddagar är ägnade åt annat, dels på grund av att lägret är en dag kortare än vanligt.
  Allt  började som vanligt med att vi allihop sjöng Solskenstimmelåten. Därefter fick två lägerledare och en assistent komma fram och sätta sig på tre stolar nedanför scenen. Under lekens gång kallades ett antal personer fram för att utföra uppdrag, som att försöka få en gummisnodd runt halsen enbart med hjälp av munrörelser (låter brutalt, jag vet ...). Det gällde för ledarna och assistenten att gissa vem som lyckades med de olika uppdragen (förutsättningen var dock att alla tre personerna inte gissade på samma person. Den eller de somgissade fel fick vid första feler ett glas vatten över sig. Mängden vatten man råkade ut för ökades efter hand och till slut kom tre ledare upp på scenen med varsin pyts med vatten. Dock var det så att "i den här leken är alla förlorare", så det hela slutade med att tre blöta personer lämnade scenen.
  En annan av programmets punkter var "Intervju", där tre delötagare kallades upp för att bli intervjuade. Frågorna som skulle besvaras gällde olika alternativ som skulle väljas, typ "Gillar du ABBA eller Beatles bäst?". När Solskenstimmen närmade sig sitt slut var det dags för mig att framföramitt nummer. Jag hade övat ihop med Cecilia bara en knapp halvtimme innan Solskenstimmen tog sin början. Vid nästan alla tidiagre sångframträdanden jag har gjort på Furuboda så har jag fått låna ut skivan där den aktuella låten ingår till den lägerledare som ska kompa mig. Den här gången hade dock Cecilia letat upp låten på nätet - vilket kan ha att göra med att det är en ganska känd låt. Enligt mig gick det bra att repetera och det gick också bra när jag framförde låten inför publik.

Andra dagen på Furuboda

Har precis ätit frukost och uppdaterar just nu bloggen (och sitter även denna gång i bibblan). Om ungefär en timme är det dags för oss att gå runt i våra olika husgrupper för att prova på de intressegrupper som finns att välja mellan under lägret. För den grupp där jag ingår gäller att vi startar med idrott i sporthallen. Det blir säkert kul, trots att jag redan i skrivande stund är säker på mitt val av intressegrupp.
  I kväll är aktiviteten "Casinokväll" vilket jag ännu bara vet lite grann om eftersom vi fick information om det i samband med frukosten. Det innebär att man träffas vid det som kallas "Banken" för att sedan gå runt tillsammans med de andra i sin grupp och spela. Innan dess är det dock alltså en del annat som kommer att hända. Jag ska faktiskt uppträda på Solskenstimmen i eftermiddag, och det visade sig att den låt jag ska sjunga är en låt som lägerledaren Cecilia, som ska kompa mig, redan kan och därför behöver jag inte låna ut min skiva till henne. Det är fråga om Celine Dions låt "All by myself", en låt som inte är helt enkel men jag har övat en del på den hemma och har faktiskt de sista gångerna tyckt att det gått riktigt bra :)

Tankar från Furuboda

Sitter i biblioteket på Furuboda och skriver i väntan på att Solskensvecka 2 ska starta.Jag har fått ett rum (själv igen) på internatet och det betyder att jag gott och väl fickplats medmin elmoped som direkt sattes på laddning. Temat för Solskensveckan är typ "Tidsresan", låter spännande och vi får se vad det innebär. Som vanligt är lägerdeltagarna indelade i olika grupper beroende på var på området vi bor,och jag tillhör gruppen "90-tal". Har i skrivande stund träffat flera av mina vänner som jag ser frame mot att gha några riktigt roliga dagar tillsammans med. Vad gäller mitt val av intressegrupp såhar jag  bestämt mig för att välja "Skapande", vilket beror på att jag aldrig har valt den gruppen innan och det kan vara kul att testa något nytt.
  Vidare har jag sett på deltagarlistan att en viss Orian Repede också befinner sig på Furuboda denna vecka, hmm, roligt, får se om man springer på honom :)

RSS 2.0