Skratt, skådespeleri, solsken och sommar <3

Hej igen! Som jag hoppades så dök taxin upp i exakt rätt tid vid lunchtid igår och cirka klockan två anlände jag till Furuboda. I vanlig ordning var det första som hände att vi alla fick våra rumsnycklar.  Jag delar rum med Johanna Maletic, en jättetrevlig tjej från Hallstahammar. Tror det är tredje året i rad vi delar rum och vi fick i vanlig ordning varsin nyckel. När alla kläder hade packats upp var det tid att gå runt och hälsa på alla vänner. Klockan fem var det dags för middag och en timme senare var det lägerinvigning i aulan. Temat för årets läger är "Jorden Runt", och under temadagen om ett par dagar så kommer vi lägerdeltagare att delas in i grupper med farkostnamn, typ "Kanoterna", "Skotrarna" och "Dressinerna". Vid tre tillfällen på lägret, samtliga gånger mellan fyra och fem på eftermiddagen, kommer det att vara "Solskenstimme" under vilka evenemanget "Öppen Scen" kommer att äga rum.
Gårdagskvällen avslutades med film i aulan för dem som ville medan vi andra samlades i matsalen för att spela bingo med Jörgen som utropare. Priserna var slickepinnar från kiosken, jag vann tyvärr inte men det var kul ändå. Lite senare, när Jörgen och jag stod och snackade, fick jag honom att skratta med lite spontanskådespeleri, taget från ett tyvärr numera borttaget Youtube-klipp som spelades in på den kristna festivalen Frizon 2010. (Frizon är Sveriges största kristna festival och arrangeras årligen i augusti på Torpområdet utanför Kumla.) I det klippet, som är en talkshow medverkade frikyrkopastorn Andreas "Ante" Lindström som ledde talkshowen och är en av Jörgens vänner, Jörgen själv samt ett antal musiker. Sekvensen jag spelade upp för Jörgen är en sak som "Ante" säger i klippet, typ "Om det är så att ni vill ha grejer tryckta i er kyrka ... och nu är jag också så där jätteallvarlig ... om det är någon som vill ha någonting tryckt så ska ni höra av er till (företagets namn). Där jobbar Mackan och hans pappa. Det är de som har fixat de här grejerna! Jag hade förmånen att få viga Mackans brolla förra året. Det är JÄTTESKÖNA människor, och de är ap-billiga!" Och så framförde jag även en Furubodainspirerad version av en sekvens från samma klipp. I originalklippet ska Ante lotta ut en tavla och ber publiken att titta under de inträdesband som alla har runt sina handleder. "Det finns ett nummer under bandet. Den som har nummer 182 kan ställa sig upp." Hela publiken försöker vrida på sina handledsband varpå Ante säger: "Jag skojade! Det är inget nummer under bandet!" vilket får Jörgen att börja skratta. I min version sa jag i stället: "Alla får titta i sina allsångshäften. Det finns ett nummer längst bak på insidan av pärmen, längst ut till höger!" men fick ändå Jörgen att skratta - eller det kanske var det som var grejen, att jag vågade improvisera? Hur som helst så fick även jag honom att skratta vilket å andra sidan inte är så svårt för han har verkligen nära till skrattet. Han är dessutom fantastisk både som låtskrivare, sångare och gitarrist och har vid sammanlagt fyra tillfällen kompat mig när jag har sjungit på Furuboda.
  När jag skriver detta är det snart dags för den första träffen i den intressegrupp man har skrivit upp sig på. Under gårdagen sattes det i receptionen upp lappar för de olika grupperna som är "Odla & Baka", "Idrott", "Musik" och "Skapande". Det är den sistnämnda jag har valt och jag ser fram emot allt kul vi kommer att göra. Fortsättning följer :)

Snart är det dags ..

Hej på er! Nu är det snart dags för mig att åka iväg till underbara Furuboda för att delta i Solskensvecka 2 2015 :) Vi hörs antiongen senare idag eller någon gång i morgon, förhoppningsvisa med en något mindre stressad skribent vid tangentbordet :) Glädje och kärlek till er alla!

Grattis farmor!

En hälsning till farmor som fyller år idag :) GRATTIS!

4 juni

Här är det grejor på gång :) Minsta lillebror Linus tar studenten imorgon så jag är precis hemkommen från Maxi där jag har köpt hans studentpresent. Snart kommer jag även att baka schackrutor att bjuda på till morgondagens fika (just den kakan passar extra bra eftersom Linus, till skillnad från en annan, är en fena på att spela schack). Igår pratade jag med pappa i telefon och det kommer att bli så att jag åker med honom och Cia ut till firandet hos mamma i Magnarp. Jag ser redan fram emot att träffa alla. Hoppas nu bara att vädret blir fint imorgon också :)

RSS 2.0