Juldagen 2011

Gårdagseftermiddagen och -kvällen spenderades hos familjen Wahlgren/Jonkman och det var väldigt trevligt att se allihop. Jag åkte med taxin från Ängelholm strax efter klockan två på eftermiddagen och snart dök även mamma, Matilda, Mikael och Linus upp. Även Mikaels och Linus' respektive flickvänner, Caroline och Hannah, fanns med under kvällen. Det första vi gjorde var att dricka glögg, äta kakor (bland annat mina hembakta mandelkakor och nötchokladrutor) och titta på Kalle Anka på TV. Därefter var det dags för julmiddag och vid cirka 18:00 kom tomten som delade ut en del julklappar, sedan ägnade vi (dock inte tomten, som gick så fort han hade delat ut de julklappar han hade med sig) de närmaste cirka två timmarna åt att öppna de paket som redan låg under granen. Jag är jättenöjd med de julklappar jag fick (tack så hemskt mycket!) och de andra verkade även nöjda med de julklappar jag gav dem. Jag fick bland annat ett trepack med akryldukar (så i nuläget äger jag sex stycken), en bakbok med titeln "Söta dagar" samt en tremånadersprenumeration på NST.

Julfirande hos pappa

För ungefär en timme sedan kom jag hem från Magnarp där jag, alla syskon samt Anton, Mira och William nu i eftermiddags samlades hemma hos pappa, Cia och Johan för ett tidigt julfirande. Jag blev hömtad av Mikael i stan vid halv tre och det var även han som skjutsade mig tillbaka vid halv sju på kvällen. När även familjen Wahlgren/Jonkman dök upp hemma hos pappa och Cia var det dags för mat. Det serverades en jättegod köttgryta samt kokt potatis och sallad. Efter maten satte vi oss i vardagsrummet för att öppna årets första julklappar. Jag hade målat en akryltavla till pappa och Cia och de blev glada för den :) Johan fick en porslinsskål i vilken det låg en påse Dumle-kolor och även han blev glad. Han fick dessutom en för tidig födelsedagspresent, en CD-skiva, eftersom han fyller år på juldagen. Mira fyllde ju fyra år nu i måndags så hon fick en försenad födelsedagspresent av mig. Det var en akryltavla föreställande tre katter på en blomsteräng med tre fjärilar flygande runt sig. Mira blev jätteglad för tavlan vilket jag ju tyckte var kul ("Det var ju en sådan här tavla jag önskade mig!") men julklappen från mig får hon inte förrän i morgon eftermiddag. Jag fick ett trepack målardukar av pappa och Cia, samt ett påslakanset. Dessutom hade farfar och Ulla-Britt skickat oss barn 100:- var samt var sin lott. Jag skrapade min direkt men vann tyvärr ingenting. Efter julklappsöppnandet var det dags för fika i form av cheesecake, kaffe, saffransbullar och pepparkakor och därefter hade klockan blivit så pass mycket att det var dags att börja tänka på refrängen. Jag, Mikael, Matilda och Caroline åkte iväg och vi körde vägen om mammas hus där Matilda hoppade av medan vi andra fortsatte mot Ängelholm.

Grattis Mira!

Grattis systerdotter Mira på 4-årsdagen!

Julskyltning

Årets julskyltning i Ängelholm skulle egentligen ha ägt rum sista söndagen i november, men vädret ställde tyvärr till det så att evenemanget blev inställt och istället framflyttat til den 11 december - alltså idag. Nu i eftermiddags tog jag en sväng in till centrum för att kolla läget. De flesta affärer hade öppet och jag gick runt och kollade, samt att jag också tittade vad som såldes i de uppställda marknadsstånden, men jag köpte ingenting. I skrivande stund är jag så gott som färdig med alla julklappar men kommer nog att behöva införskaffa mer omslagspapper. Under min runda på stan träffade jag på hela familjen Wahlgren/Jonkman, som var inne och tittade på julskyltningen innan det var dags att köra till Lingvallen där Mira och William skulle på sin vanliga gymnastikträning.

Taxi fixad :)

Om man behöver ordna taxi för att kunna ta sig någonstans på julafton (tror att samma sak gäller även för andra storhelger ...) så är det minst sagt bra att vara ute i god tid. Det fick jag erfara förra året när jag skulle boka taxi till och från Björkhagen eftersom vi då firade jul hemma hos familjen Wahlgren/Jonkman. Då fanns det bara två turer kvar bland kvällsturerna, dessa var om jag inte minns fel 18:30 samt 22:50. Jag tyckte att tio i elva var lirte väl sent men också att halv sju var för tidigt att åka hem. Det löste sig ändå genom att jag fick skjuts hem av Anton. Vis av erfarenheten har jag alltså varit tidigare ute i år och bokade taxi till och från Magnarp för typ en halvtimme sedan (julafton kommer detta år att firas hos mamma). Det visade sig att gårdagen var den tidigaste dagen att boka taxi till julafton och eftersom mamma och jag hade talats vid om un gefärliga lämpliga tider så tyckte jag att det var hög tid att försöka fixa allting och nu är det som sagt färdigt vilket känns väldigt skönt.

RSS 2.0