Bakning på G, "Vita rosenknoppar"

Eftersom jag kände för att göra något roligt och kreativt har jag bakat en sats kakor av en helt ny typ som jag aldrig tidigare har testat, "Vita rosenknoppar". Grunden är som en vanlig mördeg med margarin, florsocker, vete- och potatismjöl och vaniljsocker. Sedan ska degen egentligen spritsas ut på plåten men eftersom jag inte äger någon spritspåse har jag helt enkelt klickat ut degen. Det hela åker sedan in i 175 grader varm ugn i mellan 12 och 16 minuter.
  Som så ofta är fallet när jag bakar eller lagar mat, har jag hittat detta recept i "Hemmets Journal", dock inte på baknings- och matlagningssidorna utan på en av reportagesidorna. Det är ett recept från boken "Farmors godaste" där en kvinna bosatt i Trollhättan har samlat en hel massa favoritrecept från sin sedan ett par år avlidna farmor. Alla recept har från början ingått i farmoderns anteckningsbok, som den nämnda kvinnan passade på att ta tillvara efter farmoderns bortgång. Efter att recepten i anteckningsboken hade provbakats ett antal gånger - och kvinnans äldsta dotter hade fotograferat kakorna - skickades faktiskt bilderna och de datorskrivna recepten iväg till ett bokförlag - som valde att ge ut receptsamlingen. När jag skriver detta har mina kakor just gräddats färdigt och tagits ut ur ugnen, får se vad jag tycker om dem :)

Uppdatering: Har provsmakat en av kakorna och tycker att den var helt fantastiskt god :) Nu sparar jag resten till morgondagens eftermiddagsfika :)

Om 8 dagar vid den här tiden ...

... är man på Furuboda, så det kanske är läge att börja med packningen i helgen, eller ... ? Har kollat garderoben och har faktiskt en bag där jag kommer att få plats med alla kläder som ska tas med, samt att jag kommer att packa mer privata prylar (CD-skivor etc) i en separat ryggsäck :)

Dött internet

Var utan internetuppkoppling i går från tidigt på morgonen fram tills dess att jag kom hem från habiliteringen vid typ halv fem. När jag kollade HD:s hemsida visade det sig att det var en av misstag uppgrävsd kabel som hade orsakat att flera abonnenter i Ängelholm hade varit utan telefon och internet. Nu är dock detta fel åtgärdat.

11 juli

Dagen har varit högst ordinär, inga konstigheter :) Träffade en kompis på stan nu i eftermiddags och vi gick en runda till Hembygdsparken. När jag kom hem vid typ halv fem var det bara att samla ihop all smutstvtt för att vid femtiden ta hissen ner till tvättstugan och fylla två maskiner, som i detta nu torktumlas.

Just det, jag var ju på Stortorget i lördags lunch och såg kvalet till Ekebofestivalens talangtävling "Sångmicken 2011" och kan tala om att jag tycker att alla tävlande var jätteduktiga. I startfältet fanns faktiskt en kille från Ängelholm - som dessvärre inte fanns med bland de tre som gick vidare till kvällens final i Munka Ljungby. I stället var det tre av de tävlande tjejerna som gick vidare - Marika Milevska från Göteborg, Ella Sandberg från Svedala och Emelie Wåhlin från Bankeryd. Grattis till Ella som stod som slutlig vinnare i lördags kväll och nu är klar för semifinalen i Popkorn senare i sommar :)

9 juli

Sitter och skriver framför datorn efter att precis ha ätit frukost och sedan blir det väl att man slår på TV:n för att se om där är något intressant att se :) Lite senare tänkte jag ta en runda ner till centrum så vi får hoppas att det fina vädret håller i sig. Klockan 11:30 startar nämligen ett evenemang på Stortorget så jag tänkte åka dit och kolla läget. Det är fråga om 7 stycken ungdomar som tävlar i kvalet till Ekebofestivalens talangtävling som kommer att äga rum i kväll (ska dock inte åka ända dit och kolla utan får kolla på arrangörens hemsida sedan och se hur resultatet blev ...) Av de 7 som nu vid lunchtid tävlar på Stortorget går 3 stycken, med hjälp av ublikens röstkort, vidare till finalen i kväll och en av dem kommer att vinna det hela. Talangtävlingen är en deltävling i den riksomfattande talangjakten "Popkorn 2011" så den som vinner i kväll är direktkvalificerad till semifinalen som äger rum i Stockholm senare i sommar och där alla delfinalvinnare möts. Var och såg förra årets deltävling på Stortorget också och alla var mycket duktiga då så jag tror det kommer att vara samma sak i år :)


1 juli

Är precis hemkommen efter att ha varit hos frisören och fått min höstack (?) fixad vilket kändes riktigt skönt. Så fick jag också använding för presentkortet jag fick av mamma i födelsedagspresent och därigenom sparade jag 300:-.
  I förmiddags följde jag också, via webben, lite av sjukförsäkringsdebatten i riksdagen men har först nu, via Text-TV, fått veta hur resultatet blev - och två av förslagen röstades ju igenom med mycket llnapp marginal. Och vad f-n har man då tänkt göra åt utförsäkringarna frågar jag mig? Det finns faktiskt en sida på Facebook där folk uppmanas att skicka brev/vykort till ansvariga politiker i syfte att få dem att sätta stopp för att fler utförsäkras, men tyvärr har jag än så länge inte hört något om det förslaget vilket är VÄLDIGT synd eftersom vi har sett att det är väldigt många som  drabbas.

RSS 2.0