AAAARRRGGGGHHHHH!!!!!!!!!!!

Varnar känsliga läsare eftersom detta inlägget kommer att bli jävligt ARGT!!!!!!

Som en hel del av er redan vet så har jag under en hel del somrar åkt på läger till Furuboda Folkhögskola utanför Kristianstad. Under alla dessa år har min ekonomiska situation varit MYCKET  bättre än i nuläget eftersom jag då fick aktivitetsersättning   medan den inkomstform jag har sedan jag började på arbetslivsintroduktion heter aktivitetsstöd. Eftersom jag i och med aktivitetsstödet inte får bostadstillägg så har jag nu - i likhet med några hundra tusen andra som har denna inkomstform - fått söka socialbidrag för att täcka kostnaderna. Kopstnaderna för Furubodavistelsen brukar ligga på cirka 8000:- vilket har täckts av fonder som jag tidigare har sökt, och när jag fick aktivitetsersättning var det lätt att söka  fonder eftersom det inte minskade min inkomst. Skulle jag däremot söka fonder nu när jag har aktivitetsstöd så hade socialtjänsen räknat det som inkomst och jag hade alltså då inte fått nog med pengar av dem för att täcka de omkostnader jag har i form av räkning för el, hyra med mera. Så i nuläget blir det kanske så att jag får skippa Furubodavistelsen i år. Konstigt nog känner jag än så lämnge ingen besvikelse utan är bara jävligt arg över dessa regler som jag tycker suger extremt hårt!!!

... fan vad skönt att få skriva av sig!!!!


Länge sedan sist ...

... så en resumé är väl på sin plats antar jag. Nyårsfirandet med mamma, Matilda och en av Matildas kompisar blev trevligt och det visade sig att Matilda hade komponerat och lagat en smaskig trerättersmeny bestående av till förrätt potatis- och purjolöksoppa, till huvudrätt den obligatoriska fonduen med ris och sallad och till dessert mjölkchokladmousse. Eftersom förrätten utgjordes av soppa blev mina hembakta ostkex ett perfekt tillbehör. Efter maten drog Matilda och hennes kompis iväg på fest medan jag och mamma satte oss och tittade på "Grevinnan och betjänten" - en sketch man kan utantill vid det här laget men som det alltid är lika kul att se, i alla fall om ni frågar mig. När klockan blev tolv gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och sedan gick jag och lade mig. På förmiddagen följande dag fick jag skjuts av mamma tillbaka ill Ängelholm.
  Träffarna på Arbetslivsresurs i Helsingborg har dragit igång igen, närmare bestämt igår. Letandet efter praktikplats fortsätter, så håll tummarna, en vacker dag kanske det dyker upp något.

RSS 2.0