”Öppen Scen” …

… ägde rum i aulan under gårdagskvällen och vi fick bland annat höra deltagaren Sara Bengtsson framföra ledmotivet till ”My Little Pony” och se Charlotte Berg tillsammans med en av ledarna framföra Astrid Lindgrens ”Du käre lille snickerbo”. Jag sjöng Lydia Lithells sång ”Gyllene morgon” ackompanjerad av lägerledaren Albin. Eftersom jag tillägnade låten en mycket nära Furubodavän som av led i våras såblev det väldigt känslosamt och jag var nära att börja gråta ett antal gånger vilket i sin tur gjorde att jag fick svårt att komma upp på de höga tonerna. Jag blev filmad av en assistent till en annan deltagare och har sett klippet och är ändå ganska nöjd. Har dock lovat Jörgen att, om det blir Nyårsexplosion till nyår, sjunga Calle Lösnitz’ låt ”Don Quijote de la Mancha” och därför kommer jag att, då fort jag har hunnit skaffa ny stationär dator, fixa Spotify eftersom jag genom Facebook vet att Calle Lösnitz på den sidan har lagt upp några låtar från sitt soloalbum ”Tio spår”.

Wild fellas…

… är en fem personer stor dansgrupp från Malmö som igår eftermiddag underhöll hela lägerfångar med en fantastisk dansföreställning på asfaltplanen framför Konferensgården. Även lägerdeltagarna fick vara med och dansa. Efter föreställningen var det paus fram till midddagen klockan fem och redan klockan sex samlades vi åter på asfaltplanen dit Skånes Motorcykelklubb kom körande och de lägerdeltagare som ville fick ta en åktur. Efter motorcykelklubben besök var det återigen en stunds paus så jag, lägerdeltagarna Julia och Julias två assistenter gick till h gånggången - glasgången mellan Ekebo och Rönnebo - och spelade Fia med knuff, ett spel som vi avbröt vid halv nio för att gå till matsalen och dricka te. När jag skriver detta befinner sig ”lugna” och ”fartfyllda” upplevelsegruppen vid Strandstugan där det blir fika med de kakor vi bakade tidigare under veckan.Efter lunch har ateljén öppet för de deltagare som vill gå dit. Jag kommer att gå dit men behöver göra ett break vid halv tre för att gå till aulan och öva inför ”Öppen Scen”.

Skattjakt …

… eller rättare sagt orientering, var den aktivitet vi lägerdeltagare ägnade oss åt under gårdagskvällen. Vi blev indelade i lag och varje lag fick en karta över Furuboda Folkhögskola där de olika kontrollerna var markerade. Vid varje kontroll skulle vi lösa olika uppgifter och för varje avklarad uppgift fick vi ett papper med en bokstav. Till slut hade varje lag samlat sju bokstäver som bildade ordet CHARTER. Under gårdagen satte en av ledarna även upp anmälningslistan till ”Öppen Scen” och ett annat papper med övningstider inför evenemanget. Övningen sker i morgon tidig eftermiddag - det vill säga efter lunch- och varje medverkande har tio minuter på sig för detta.

Flottetur och glass

När vi hade intressegrupper i förmiddags var några av oss från upplevelsegrupperna ute på en trevlig tur med kursgårdens flotte. För att komma till. Helge å åkte vi med Furubodas minitåg till den plats varifrån flotten skulle utgå, Flotten kördes av en man vid namn Torbjörn som äe åretruntanställd på Furuboda. En stund efter att flott ett n lagt ut överraskades vi tyvärr av regn vilket gjorde Torbjörn tveksam till att fortsätta turen. Flotten vände för att kära tillbaka men ganska snart kom solen fram igen och vi kunde genomföra flotteturen som planerat. När vi kom tillbaka till Furuboda var det dags för lunch och lite senare gav jag, Sophia Isaksson och Sophias assistent. Arina oss iväg till ett café som ligger ett stycke från Furuboda. Där tog vi varsin glass - Sophia valde Banana Split, Carina tog en glass som hette ”Jollen” och som är Banana Split utan banan, och jag valde en strut med kulglass. Dagens Solskenstimme hölls i aulan och innehöll i vanlig ordning lekar,tävlingar och allsång. Därefter var det middag och nästa programpunkt är ”Skattjakt” klockan sju. Alla deltagare kommer att samlas vid utescenen för att där delas in i lag.

En fantastisk konsert …

… levererades igår från Furubodas utescen. Paul Skoog spelade och sjöng och dessutom uppträdde kvällens gäster, bandet Lasse Kents, med ett antal fantastiskt bra låtar. Under kvällen blev det även allsång och utlottning av vinster såsom lunchbuffé och CD-skivor. När detta skrivs är det alldeles strax dags för dagens intressegrupper. Några av oss - bland andra jag - kommer idag att ta en förhoppningsvis mysig tur med Furubodas flotte på Helge å. För att komma till platsen varifrån flotten utgår och ankommer så tar vi Furubodas minitåg från internatets entré. Hoppas att ni får en fin dag vänner! 🙂

Hej igen!

Det blev visst inte flottetur alternativt ateljehäng för oss i ”lugna” och ”fartfyllda” grupperna - utan programmet blev i stället bakning i träningsköket för dem som ville det medan resten just nu är och badar i Furubodas simhall. Jag och ett gäng andra sköna lirare befinner oss just nu i träningsköket och har, uppdelade i par, bakat antingen hallongrottor eller daimsnittar. Dessa kakor kommer vi att äta vid ett senare tillfälle under lägret. 🙂

Gårdagskvällen tillbringades vid Strandstugan …

… dit vi allihop tog oss vid klockan tjugo i sju igår kväll. Programmet startade dock på Strandstugan parkering där alla deltagare delades in i lag (jag och Sophia Isaksson hamnade i samma lag) varefter tävlingen startade. Det var fråga om femkamp och på en av stationerna skulle deltagarna med hjälp av vattengevär fylla en plasthink som en av ledarna höll upp framför sig. Uppgiften försvårades av att han hela tiden i snabbt tempo rörde sig åt sidorna. På en annan station ställde ledarpraktikanten Linus gåtor och deltagarna kunde välja mellan tre olika svårighetsgrader på dessa. När femkampen var över förflyttade vi oss till Strandstugan där Jörgen underhöll med sång och gitarrspel. Det kommer dock, som det ser ut, inte att bli han som ackompanjerar mig på ”Öppen Scen” på lördag kväll utan det kommer att vara lägerledaren Albin som ackompanjerar mig på piano. Av någon anledning hade jag med mig den sångbok där låten ifråga ingår så Albin fotograferade av sidorna med sin mobiltelefon. När detta skrivs har jag ätit frukost i matsalen och skall snart träffa vännerna i intressegruppen. I kväll är programmet ”Sommarkväll med Paul Skoog och gäster” eller så kan de som vill gå till internatet och spela brädspel.

Furubodas ateljé …

… var skådeplatsen för ”Lugna aktivitetsgruppens” bravader denna förmiddag och även deltagarna i den ”fartiga” upplevelsegruppen samlades där. Det var nämligen så att de som ville kunde följa med på flottstyrka med Furubodas flotte på Helge å medan de som valde att stanna kvar skapade egna vykort av det konstnärsmaterial - papper, tusch- och akvarellpennor samt akvarellfärger - som fanns till hands. Nästa gång gruppen är i ateljén skiftar vi så att de som i dag gjorde vykort åker ut med flotten och tvärtom. Lägrets första Solskenstimme har just ägt rum vid utescenen och därefter var det middag. Nu är det paus fram till 18:40 då vi allihop samlas vid simhallen för att gemensamt ta oss till Strandstugan där det bland annat blir mångkamp (vi får förhoppningsvis ganska snart reda på lagindelningen).

Första lägerkvällen …

… startar snart med musikquiz i aulan. När jag skriver detta har vi just haft lägerinvigning följt av middag. Till skillnad från tidigare år då invigningen har ägt rum i aulan så var vi nu vid utescenen. Under invigningen fick vi bland annat information om de fyra intressegrupper som finns att välja mellan. Man väljer en grupp som man sedan tillhör hela lägret och de grupper som finns att välja mellan är ”Fartfyllda aktiviteter”, ”Lugna aktiviteter” (som är den grupp jag har valt), ”Idrott” samt ”Musik”. Vi som har valt ”Lugna aktiviteter” kommer bland annat att vara i Furubodas ateljé. Nu är nästa programpunkt ”Musikquiz” och därefter fika och karaoke.

Hej vänner!

Nu är jag på väg till Furuboda Folkhögskola för att spendera den närmsta veckan där. Självklart har jag elmopeden med mig och kommer sannolikt att använda den frekvent under veckan . Återkommer senare i dag med ett nytt inlägg.

RSS 2.0