En bra kväll ...

... kan man absolut säga att jag hade i söndags eftersom jag då spenderade ett par timmar hemma hos Lisa och Anton.  Det var så att jag besökte dem när klockan var runt tre. Detta besök blev, eftersom de just då skulle iväg och handla, tyvärr ganska kort men de passade på att bjuda hem mig till dem lite senare på kvällen eftersom de då skulle grilla och redan hade bjudit hem såväl mamma som Antons föräldrar. Så när detta snabba besök var över var det bara för mig att fixa till mig inför kvällen och jag hade även bakat mördegskakor till fikat. (Jag hade gjort kakorna genom att laga till en vanlig brysselkexdeg men öka mängden socker och låta kakorna stå inne i ugnen lite längre än de angiva 10 minuterna så att de fick lite färg. Detta gjorde att de kom att smaka ungefär som kolakakor vilket alla, speciellt mamma, gillade och det blev jag ju glad för.) När alla var samlade var det dags att äta grillat kött och korv samt potatissallad och blandad grönsakssallad. Till efterrätt blev det mina kakor, Lisas och Antons superba rabarberpaj med glass samt kaffe. Jag hade tagit med mig min kamera så jag passade på att dokumentera kvällen och har nu lagt upp bilderna på min Facebook-sida. Kvällen blev enligt mig mycket trevlig och det tror jag att även de andra tyckte :)

Penslar och akrylfärg åkte på nytt fram igår kväll ...

... och så här blev resultatet. Förlagan är ett fotografi jag såg hos en Facebookvän, och detta är tredje exemplaret jag gör av samma målning och tycker att denna blev bäst så det är därför jag visar den här :) Ha en bra söndag alla! :)

10 maj

Var ute en runda på stan nu i förmiddags eftersom det var, och fortfarande är, väldigt fint väder. Var inne på Åhléns en runda och passade även på att köpa Aftonbladet för att se vad som skrivs om de bidrag som tävlar i kvällens Melodifestivalfinal. Tyvärr missade jag den andra semifinalen men tycker att det var många väldigt bra låtar som tog sig vidare från den första - och hoppas förstås på Sanna ikväll. Jag blev otroligt glad när hon tog sig vidare från sin semifinal - trots att det inte alls var oväntat, hon är ju fantastiskt duktig och tävlar dessutom med en fantastisk låt :) På väg hem från stan stannade jag till vid Rönnekyrkan där scouterna hade loppmarknad. Bland alla besökare träffade jag ett par av mina vänner så det blev lite snack om ditt och datt och dessutom köpte jag en stayett som jag nu har ställt i vardagsrummet.

Två pastellmålningar ...

... som jag precis har gjort är något jag vill visa er idag. Här ser ni först en bukett med rosa gerbera, nejlikor och rosor:

... och här är en bukett med havstema, även den med gerbera, nejlikor och rosor men denna gång i vitt och i sällskap med en sjöborre och två sjöstjärnor:
 

Närbild på blombuketten i den senare målningen:
 

RSS 2.0