The end is near ...

Tänkte rapportera lite om hur uppsatshandledningen i eftermiddags förlöpte. När jag anlände till våning 3 på Språk- och litteraturcentrum var min handledare tyvärr upptagen för tillfället eftersom hon även är handledare åt andra studenter som, precis som jag, skriver C-uppsats denna termin. När det äntligen blev min tur fick jag ett mycket glädjande (?) besked - det är nämligen dags för mig att lägga fram uppsatsen om exakt fem veckor, den 26 april, och det är redan klart vem som blir opponent. Jag har själv inte hunnit opponera på någon uppsats ännu men kommer att göra det senare denna termin, närmare bestämt i maj. Det känns lite smått overkligt att vara nästan färdig med en sådan sak som en C-uppsats - när jag började med detta omfattande arbete trodde jag faktiskt att jag förr eller senare skulle ge upp, men det gjorde jag inte. Vågar man säga att man innerst inne ser fram emot att äntligen få detta undanstökat?

21 mars

Utflykten tillsammans med pappa i torsdags blev riktigt trevlig - det är ju alltid kul att komma iväg och se mer än bara Ängelholm :) Det blev en tur till en golfkrog i Grevie där det varje dag finns två "Dagens rätt" att välja mellan. I dag var alternativen ärtsoppa (eftersom det var torsdag) eller slottsstek. Både pappa ochjag bestämde oss för slottsstek, och dessutom fanns det även en väldigt fin salladsbuffé. Efter maten blev det en kopp kaffe och en liten kaka innan det var dags att bege sig vidare. Eftersom jag just i dag skulle veckohandla körde pappa mig till Maxi så att jag fick veckans inköp gjorda.
  När detta skrivs har jag ätit lunch efter att ha jobbat en hel del med uppsatsen. Som jag har sagt i ett tidigare inlägg är det i morgon dags för ett besök på Språk- och litteraturcentrum igen och därför känns det extra bra att ha ägnat helgen åt uppsatsjobb i den utsträckning jag faktiskt har gjort.
  På påskdagen, den 4 april, blir det ett besök i Vejbystrand eftersom min lille systerson William ska döpas i Barkåkra kyrka. Om jag kan och hinner nästa vecka så blir det därför ett besök på Åhléns för att köpa doppresent - har redan nu bestämt vad det blir.

Utflykt med farsan :)

Tänkte bara blogga en snabbis innan jag ger mig iväg en runda :) Det öär nämligen så att min käre far och jag ska åka och käka lunch i dag på en golfkrog där pappa har ätit ett antal gånger. Det blir kul att komma iväg en runda och slippa tänka på uppsatsjobb (kan ju säga att uppsatsen fick sin del med råge i går ...). Om sisådär tio minuter blir jag hämtad vid parkeringen på Papegojan så det är väl lika bra att stänga av datorn nu :) Hörs senare med en liten uppdatering, det lovar jag :)

Uppsatsjobb ...

... är vad mina senaste dagar huvudsaklligen har bestått av - vilket ju är helt naturligt när jag nu är så nära detta mål som till en början kändes ouppnåeligt. Vad som har skett med uppsatsen under dessa dagar är bland annat att den avslutande diskussionsdelen har kortats ner något. Orkar inte rabbla upp allt man gör med uppsatsen eftersom det just nu "bara" rör sig om mindre detaljer. Nästa måndag, den 22 mars, är det återigen dags att åka till universitetet för en så kallad "checkstation". Med checkstation menas att vi som skriver C-uppsats träffas för att tillsammans redogöra för vad var och en sysslar med på sitt håll, det vill säga vad vi har för olika uppsatsämnen, hur vi jobbar och hur arbetet fortskrider. Innan checkstationen ska jag dessutom träffa min uppsatshandledare igen för att snacka om den stundande framläggingen, och kanske också för att jag ska få veta hur jag ska gå vidare och förhoppningsvis avsluta arbetet.

RSS 2.0