Nyårsfesten …

… pågår i detta nu och här råder en fantastisk stämning. Just nu befinner vi oss i aulan där programpunkten ”Öppen Scen” äger rum. Jag var först ut av kvällens deltagare och framförde Marie Fredrikssons låt ”Tro”, ett framträdande jag är jättenöjd med. Återstår att se vad ackompanjatören Jörgen tycker … Bland de andra deltagarna fanns Wilma Håkansson som framförde ”Dover Calais” och Isak Ahnlund som framförde ”Pop opp i topp”. Kvällen inleddes i Furubodas restaurang där vi nu har ätit kvällens förrätt som bestod av Toast Skagen samt huvudrätten bestående av oxfilé och potatisgratäng. När programmet i aulan är slut är det dags att återvända till restaurangen för att inta kvällens dessert.

Siffertårtor …

… har just skapats i Furubodas träningskök. Vi var väldigt många som valde bakningsgruppen så under frukosten i morse kom ledaren Jörgen in i matsalen och meddelade att det behövdes fler deltagare till grupperna ”Nyårskaramell” - som gör en filmad intervjukrönika över det gångna året - samt musikgruppen. Några av oss i ”tårtgänget” har blivit intervjuade av några av de deltagare som tillhör gruppen ”Nyårskaramell”. När jag skrr ett iver detta är det strax lunchdags och i eftermiddag är det dags för ännu en aktivitet. Jag kommer då att spels spel och måla mandala tillsammans med några andra deltagare. Vid fyratiden är det vilopaus för dem som vill och sedan är det dags att fixa till sig inför kvällens bravader.

Årets Nyårsexplosion på Furuboda Folkhögskola …

… inleddes vid halv fem i eftermiddags med bland annat information om de kommande dagarna, varefter vi allihop begav oss till matsalen för en grymt god tacobuffe. Nyårsafton och nyårsdagen kommer att innehålla diverse workshops och annat. I morgon är det en workshop direkt efter frukost - vilket för min del innebär fix i Furubodas träningskök tillsammans med de andra deltagare som valt det - och på eftermiddagen ännu en workshop då jag tillhör det gäng som valt att vistas på glasverandan i huvudbyggnaden för att spela spel och måla mandala. Sedan blir det givetvis också tid till att göra sig fin inför kvällen. Den trerättersmeny som kommer att serveras i Furubodas restaurang är hemlig in i det sista. Under middagen kommer det även att bli ett break efter huvudrätten då lägrets ”Öppen scen” kommer att äga rum.

God Jul!

Jag vill börja med att berätta att min lägenhet håller på att renoveras och att jag är jättenöjd med hur arbetet hittills har fortskridit. De språckliga plastgolven i kök, hall och sovrum är ersatta med imiterad parkett i kök och hall samt dito grå marmor i sovrummet. För några veckor sedan var jag hos hyresvärden och valde vilka tapeter jag vill ha i de rum som kommer att tapetseras och dessutom ska vardagsrummets parkettgolv slipas och lackas. När jag skriver detta har jag precis varit på Ica och gjort en del mindre inköp och strax drar jag iväg för att spendera resten av eftermiddagen och kvällen hos familjen Jonkman. God Jul alla vänner!

9 december

I torsdags kväll var jag på en lite annorlunda kvällsmässa i Ängelholms kyrka. Det är nämligen så att kyrkoherde Fredrik Höggren har från och med början av oktober och fem år framåt blivit utsedd till kontraktsprost i Bjäre-Kulla pastorat. I korta drag kan man säga att kontraktsprosten är biskopens "förlängda arm". Lunds stifts biskop Johan Tyrberg närvarade vid mässan liksom ett antal präster från de kringliggande församlingarna och det var många besökare som hade kommit. Efter mässan begav vi oss till den närbelägna församlingsgården Åvalla där det serverades korv med bröd. I morgon är det Nobeldagen vilken innebär direktsända festligheter i Sveriges Television, först prisutdelning i Stockholms Konserthus och därefter bankett i Stadshuset. Jag brukar se dessa sändningar om jag har tid och ska försöka ta mig tid till det även i år :)

RSS 2.0