30 oktober

Okej, jag vet att det har varit ganska tyst om denna blogg ett tag men nu är jag på G igen om man säger så ;) I eftermiddag/kväll ska jag maila in en hemskrivnng så därför kommer jag ägna större delen av dagen åt att komplettera det jag har skrivit hittills. (Komplettera är kanske inte rätt ord eftersom vi endast fick skriva högst en datorskriven A4 per sida men ni fattar vad jag menar ;)) Igår förmiddag mailade jag även in C-uppsatsens textstomme till handledaren vilket just nu känns bra att ha gjort, dock vet jag ju inte ännu vad utfallet av detta kommer att bli, men som sagt det rör sig alltså inte om den fullständiga versionen utan endast om stommen. I övrigt kommer jag att ägna dagen åt städning av lägenheten så att det är fint till helgen :)

23 oktober

Det var föreläsning idag igen. Till att börja med - om vi ska ta de trista nyheterna först så var jag tyvärr en av dem som fick rest på hemtentan i meningsbyggnadsanalys - men vafan, jag tar igen det :) Det var en del jag var osäker på, visade det sig när jag läste lärarens kommentarer, så jag har suttit med restuppgiften sedan jag kom hem strax efter klockan sex.och är fast besluten att klara det den här gången. Dessutom har jag också precis börjat skriva på en annan hemtenta som inte ska vara inne förrän om en vecka. Får se hur det går ... men å andra sidan så ska det vara tufft att studera på den nivå jag gör, det vore ju konstigt annars. Nästa anhalt är alltså att jag klarar den här förbannade restuppgiften och så får vi se hur den här andra hemtentan går.

DVD-skiva

Med posten i förmiddags fick jag en mycket efterlängtad DVD-skiva med bilder från det läger jag var på i somras på Furuboda. Jag har ännu inte hunnit kolla igenom alla men har lagt upp en av dem som bakgrund på min datorskärm. Det är en väldigt catchy - om man ska kalla det så - närbild av mig när jag sjunger på lägrets talangjakt. Denna bild är tagen i det närmaste rakt framifrån och så finns det en annan bild på mig som är tagen framifrån snett från min högra sida på fotot. Jag tycker att båda bilderna blev bra så jag fick singla slant om vilken jag skulle lägga upp som skrivbordsbakgrund. Denna gång blev inte mitt huvud kapat ;)

Jag är nyss hemkommen från Lund när detta skrivs. Det var allmänt uppsatssnack idag, vi fick presentera våra idéer och de andras verkade faktiskt riktigt bra - bland annat är det en tjej som gör textuella analyser av polisrapporter. Läraren påpekade även att det ämne jag skriver uppsats om även det är intressant, trots - eller kanske i stället tack vare - att det tidigare inte har forskats så mycket på det. Veckans sista föreläsning äger rum i morgon och det är då jag ska hålla mitt föredrag om didaktik vilket just nu faktiskt känns bra.

Tisdag

Efter att ha pluggat i fredags kväll passade jag på att skicka ett mail till en av mina kompisar som också bor här i Ängelholm. Tidigare var det så att vi träffades på stan då och då, men numera ses vi ganska sällan. Vi är visserligen kompisar på Facebook men eftersom gästböckerna där inte tillåter lika många tecken som ett mail så blev det denna gång att gå mailvägen i stället, det var ju trots allt länge sedan vi sågs :) Denna kvinna har varit lägerledare under en hel del somrar när jag har besökt Furuboda och det är därför vi känner varandra. Hennes syster och jag har dessutom konfirmerats tillsmmans. Nåväl, när jag kollade min mailbox i förmiddags hade jag faktiskt fått ett svarsmail där min kompis skrev att det var roligt att jag hörde av mig. Hon skrev vidare att hon hade tänkt att komma och hälsa på på Furuboda i somras men att det var svårt att ta med barnen (hon har en fyraårig dotter samt en son och en dotter som är tvillingar och snart fem månader gamla) och att hon därför fick avstå. Hon blev i alla fall glad att höra att jag trivs så bra med mina studier, själv har hon för ett antal år sedan läst på Musikhögskolan i Malmö och är nu lärare i svenska och musik. (Hon har dessutom vid ett flertal tillfällen ackompanjerat mig när jag har sjungit på Furuboda.)

Söndag

Har precis kommit hem efter att ha varit ute i Vejbystrand hos pappa och Cia. När vi pratade i telefon igår passade de på att bjuda hem mig, så nu har man varit där och ätit panerad spätta med potatis. (Skönt att för en gångs skull slippa fixa söndagsmiddagen själv!) Anledningen till att jag var där var annars att jag skulle skriva ut manuset till det föredrag jag ska hålla i skolan på torsdag. Det visade sig dock att det inte gick att skriva ut hos dem så pappa lovade att försöka fixa det på sitt jobb imorgon. För övrigt så hoppas jag att jag snart får min skrivare fixad :)

15 oktober

Sitter framför datorn efter att ha dammsugit lägenheten. Städning är ett av mina absoluta hatobjekt, dock är det skönt när det är undanstökat. Jag passade faktiskt på att ta en kvällspromenad i går efter att ha kastat halva lägenheten i tvättmaskinen. Det känns faktiskt bra att ha hundraprocentig koll på allt, vilket jag känner att jag har just nu. Det enda problemet är att min skrivare FORTFARANDE inte har blivit fixad så jag får väl vänta och se om det händer något.

14 oktober

Grattis lillebror Linus på 12-årsdagen <3 !

Igår lämnade man alltså äntligen ifrån sig hemtentan vid ankomsten till Lund, vilket känns skönt. Det var dessutom dags att lyssna på de två första av totalt åtta studentföredrag om språkinlärning. Båda föredragen hölls av studentgrupper - två respektive tre studenter - och båda belyste alltså ämnet grammatikinlärning på olika sätt. Efter att ha lyssnat på dessa föredrag kan jag bara säga att jag absolut känner mig säker med mitt föredrag också - trots att det är en dryg vecka tills det är min tur att redovisa. Så när jag inte sliter med uppsatsen nu i veckan så blir det alldeles säkert tid till att repetera så att det ska gå ännu bättre. Den delkurs jag just nu läser innehåller en del moment som ska betygsättas men bara för det tänker jag inte låta något moment hamna "i skymundan". På tal om det så sprang jag även på min uppsatshandledare alldeles innan föreläsningen började, och ska jag vara ärlig så är det just uppsatsen jag tänker ta itu med de här två föreläsningsfria dagarna, så att jag förhoppningsvis kommer ytterligare en bit på väg.

Dags för mer hålligång i Lund

Två föreläsningar har jag den här veckan vilket betyder två tur- och returresor till Språk- och Litteraturcentrum i Lund. Just idag är det dags att lämna in hemtentan i meningsbyggnadsanalys och jag har därför sett till att ha den färdig (hoppas jag :)). Ska jag vara ärlig så tycker jag att arbetet med hemtentan har gått sådär men jag tror att jag kommer att bli godkänd. Förutom att jag har jobbat med hemtentan så har en hel del av tiden hemma gått åt till att skriva på seminarieuppgiften som jag ska redovisa nästa vecka, jag har dels skrivit vad jag ska säga så att jag inte glömmer något jätteviktigt när det väl är min tur att redovisa, dels har jag även skrivit på ett stödpapper som ska delas ut till de studenter som sitter och lyssnar. Den här veckan har jag för övrigt inga träffar med min uppsatshandledare, skulle haft det idag men vi strök den tiden. Just uppsatsen har för övrigt även den tagit en del tid i anspråk även om det är hemtentan och redovisningsuppgiften jag har jobbat mest med. Det är faktiskt nu när jag skriver min C-uppsats som jag inser vilket otroligt bra val jag gjorde när jag beslöt att svenska skulle vara mitt huvudämne, istället för konstvetenskap som (minst) en av mina lärare flaggade för när jag gick i gymnasiet.

Datorskrivare

Min skrivare till datorn har varit omöjlig att använda ett tag nu på grund av att patronen är slut, dock så hoppas jag att detta problem snart blir löst. Jag har nämligen varit inne på Inkclub och beställt en ny patron till ett pris av (inklusive frakt) strax under 200 kronor. Eftersom det blir mycket skrivande för min del just nu så hoppas jag få patronen isatt i skrivaren inom det närmaste.

Let's work hard

MIna inlägg i kategorin "Plugget" duggar tätt nuförtiden vilket ju är helt naturligt eftersom många av dagens timmar just nu spenderas på att göra uppgifter och skriva på ... hmm ... uppsatsen. Var i Lund idag för veckans första och enda föreläsning, då vi bland annat fick ut en hemtenta som ska vara inne den 13 oktober, dock så har jag redan så smått börjat med den. Det handlar om meningsbyggnadsanalys vilket kan låta fullkomligt obegripligt, men jag anser att det är intressant när man väl är inne i det. Innan föreläsningen så träffade jag även min handledare för ännu en diskussion. Idag var hennes kritik (eller feedback om man så vill) faktiskt riktigt positiv eftersom hon tyckte att jag hade tagit upp en massa bra idéer som det kunde vara all idé att fortsätta arbeta med. Så det är det jag tänker göra när jag har kommit lite längre med hemtentan.

Besök i Vejbystrand

Hur kan det redan ha gått ett halvår utan Morfar? Det är obegripligt!

Var hemma hos mamma idag för första gången på evigheter (efter att först ha jobbat med en uppgift som ska redovisas i skolan den 23 oktober). Som tur var, var även Lisa, Anton och Mira där, och det är alltid lika kul att träffa dem. (Höll dessutom på att bli av med glasögonen igen för att Mira ville ta dem.) Anledningen till att jag besökte mamma var att jag hade köpt presenter till Linus och Matilda, eftersom Matilda fyllde år för drygt tre veckor sedan och Linus fyller år om en och en halv vecka. Dessutom bjöd mamma på äppelpaj och kaffe, så det blev tid att sitta ner och ta det lugnt och prata lite i stället för att bara stressa iväg. Jag hade faktiskt sådan tur att jag fick skjuts tillbaka till stan av Lisa, Anton och Mira. Så nu har jag suttit och jobbat vidare med uppgiften igen, imorgon kommer vi att få ut en hemtenta (ska lämnas in den 13 oktober) som berör en annan del av kursen och därför känns det bra att vara igång med allt som man ska vara igång med.

J-a uppsatsskrivande

Jag blev tvungen att skriva av mig angående det ARBETE som har pågått framför min dator i stort sett oavbrutet sedan jag kom hem från Lund tidigare i eftermiddags. Det skulle varit handledarträff följt av föreläsning men eftersom föreläsningen blev inställd blev det så att jag bara hade det inplanerade snacket med min handledare, som hade kollat igenom det jag hade mailat. Lite ändringar var jag tvungen att göra, så det är det jag har sysselsatt mig med ända sedan jag kom hem, samt att jag även har fortsatt gå igenom den här (hm) Språkbanken. Även om arbetet är väldigt intressant så är det ibland tuffare än annars. Har redan nu börjat oroa mig för att jag kommer att ha noll och inget att ta upp i uppsatsens avslutande diskussion, förutom eventuella förslag till fortsatt forskning :( Har dock fått veta att det är bra att jag redan har dragit igång skrivandet, är fortfarande, efter diverse korrigeringar, på nionde sidan och hoppas få ihop mer, som sagt.

RSS 2.0