Uppsatsjobb och tentaresultat ...

Har nu (för några tinmar sedan) ätit lunch och dagen i övrigt har hittills bara handlat om uppsatsjobb. Tänkte ta en sväng till biblioteket för att kolla en del saker i uppslagsverket "Svenska Akademins Grammatik" som har betydelse för mitt uppsatsjobb men tar det i stället antingen typ vid tiotiden i morgon förmiddag eller på fredag (torsdagsschemat är redan fullt för min del ...). 
   Fick även i går reda på resultatet av den engelskspråkiga hemtenta jag skrev i delkursen "Världens språk". Faktiskt så blev det ett VG så det som är kvar är resultatet av den inte alls lika enkla tentan i språkinlärning. Medan jag väntar på det är det ju lika bra att ägna så mycket tid som möjligt åt uppsatsarbetet :(

22 januari

Det verkar som att bloggen har sovit en törnrosasömn igen. Nåväl ...

Var i Lund i eftermiddags för uppsatshandledning vilket man nu börjar bli van vid. Har också fått reda på, angående hemtentorna i lingvistik, att den ansvarige läraren kontaktar oss via mail när de är rättade vilket betyder att det än så länge äf för tidigt för mig att ta ut seger eller nederlag i förskott. Så i stället fortsätter uppsatsarbetet, men kanske inte just i morgon när det är lördag och jag känner för att ta det lugnt för första gången på jag vet inte hur länge. När detta skrivs har jag faktiskt redan lagat morgondagens lunch. Har nämligen slängt ihop fyra portioner tomat- och lökpaj varav en av dessa portioner utgör min lunch i morgon medan jag fryser in de andra till senare tillfällen. De gånger jag lagar storkok blir det ofta just pajer och gratänger.

Julen över för den här gången ...

I dag passade jag på att städa undan julen. De elektriska ljusstakarna åkte ner i sina kartonger och samma väg åkte även plastgranen som jag passade på att klä av redan i går kväll. Alla juldukar och prydnadssaker är undanlagda till nästa gång det är dags att ta fram dem. Om ni frågar mig så tycker jag att det sämsta med julen är att den är över så fort.
  Ska sanningen fram så känns det dock just nu bara bra att ovanstående är gjort, kanske på grund av att jag tyvärr inte har hunnit njuta så mycket av jul och nyårshelgen som jag annars brukar göra. De hemtentor som har gjorts över jul har mer eller mindre snurrat i huvudet nästan hela tiden - och framför allt de senaste dagarna har jag ägnat mig åt dem för att få dem färdiga. Den första - engelskspråkiga - skickade jag in i god tid innan den skulle vara inne, medan den andra - som skrivs på svenska och som jag trots det upplever som den svåraste av dem - kommer att skickas in inom de närmaste dagarna, dock senast söndag eftermiddag men sannolikt innan dess.

Hemtentor ...

Att man har föreläsningsfria dagar över jul och nyår behöver inte alls betyda att ens dagar är fria från skolarbete. Vad jag har sysselsatt mig med under dessa dagar, faktiskt ända från den 18 december då vi hade sista föreläsningen innan jul, är skrivande av två (!) hemtentor. Den ena, i delkursen "Världens språk" skrevs helt på engelska och ska vara inlämnad senast den tionde januari. Jag lämnade in denna tenta på nyårsdagen och måste säga att jag kände mig mycket säkrare med den än med den svenskspråkiga tenta i kursen "Språkinlärning hos barn och vuxna" som jag nu sliter med. Precis som den engelskspråkiga tentan innehåller språkinlärningstentan fyra frågor och tyvärr upplever jag två av dessa som väldigt otydligt formulerade - men jag har inte desto mindre tagit itu med dem. Om inte annat får jag väl skriva det till läraren när tentan ska lämnas in, att jag kände mig väldigt osäker på dessa två frågor - men någon gång ska det ju vara svårt också :(

Nyårsfirande

Eftersom Lisa och hennes familj skulle fira nyår på annat håll - hemma hos sig - så blev det jag och de tre yngsta syskonen samt en av Mikaels klasskamrater som samlades hemma hos mamma för att äta gott och umgås under årets sista timmar. Under alla år jag har firat nyår med mamma har traditionen varit att äta köttfondue, ris och sallad. Så blev det även i år, och vi satt vid bordet så länge att jag tyvärr missade "Grevinnan och betjänten" :( men vi hade trevligt ändå. Till efterrätt blev det en mycket god cheesecake med hallon samt kaffe för de som ville det (det var dock bara mamma och jag som drack kaffe). Sedan var det dags för Mikael och hans kompis att ge sig in till stan eftersom de skulle på fest. När tolvslaget närmade sig och det var dags för oss om var kvar hemma att gå ut för att titta på fyrverkerierna visade det sig att det var elva minusgrader ute. Eftersom jag tyckte att det blev för kallt så följde jag skådespelet från köksfönstret. Ungefär vid halv ett gick jag och la mig i Linus' före detta sovrum där mamma hade fixat fram en madrass. När jag giock upp på nyårsdagens morgon visade det sig att mamma redan hade varit uppe några timmar och även hunnit äta frukost men jag hann ändå få i mig ett par mackor och en kopp kaffe innan det var dags att återvända till stan.

RSS 2.0