Gott Nytt År önskar Linda!!!

Pratade precis med mamma i telefon och det visade sig att hon kommer att hämta mig kvart över fem i eftermiddag eftersom jag ska fira nyår med henne och de yngsta syskonen. Har redan valt kläder till i kväll och nu ska jag snart äta lite innan det är dags att slänga ihop en sats kakor att ta med sig. Hoppas att året slutar bra för er alla och att ni får en bra början på 2010!

Juldagsfunderingar

Kan inte annat än konstatera att min julafton blev precis så bra som jag hoppades på. Ungefär vid halv tre i går eftermiddag infann sig hela gänget hos mamma och det var naturligtvis kul att se allihop. När alla julklappar var lagda under granen var det dags för tittande på Kalle Anka, för ovanlighetens skull kombinerat med julfika - annars har alltid fikat ägt rum innan det är dags att bänka sig framför TV:n. Mina hembakta mandelkakor kom fram tillsammans med mammas hembakta lussekatter samt pepparkakshjärtan som alla fick var sitt av. På hjärtana hade Lisa skrivit våra namn med sockerkristyr - till och med William hade fått ett. Efter tittandet på Kalle Anka var det dags för julmiddagen, och på bordet fanns allt från skinka och prinskorv till köttbullar och ägghalvor. Efter maten var det dags för Mikael att "gå och köpa tidningen", och naturligtvis så dök tomten upp just när Mikael hade gett sig i väg :) Sedan tog julklappsutdelningen vid och det var kul att alla blev så glada för de julklappar jag gav dem - till exempel fick Anton en kokbok med en massa recept på vegetariska rätter medan Lisa fick en roman och Mira fick en rosa och vit sjal som jag hade virkat åt henne. Jag blev jätteglad för de julklappar jag fick också - inte minst för den tremånadersprenumeration på Nordvästra Skånes Tidningar som jag fick av mamma. Tack för den!!! Dessutom fick jag bland annat en kortärmad blus som nu ligger i min byrå, och en kokbok med "rätter i ugn" som jag har börjat kolla i ganska mycket och har redan blivit väldigt sugen på att testa flera av recepten. Annars tycker jag faktiskt att det absolut viktigaste med julen är samvaro med nära och kära. Pratade i telefon med pappa tidigare i dag och vi kom att snacka om den "prylhysteri" som kanske har blivit förknippad med julen. Jag kan hålla med om att jag ibland känner en viss hysteri när det är dags att börja tänka på julklappsinköp. Pappa och jag var även eniga om att denna "hysteri" kan göra att man glömmer vad julen faktiskt egentligen handlar om. Det är ganska läskigt vad vi tänker lika ibland, men jag tycker faktiskt att det var bra att vi talades vid i dag just om denna hysteri.

God Jul till alla önskar Linda!

Har precis kollat Nyhetsmorgon på TV 4 och ska snart gå ut med soporna. Det är alltså en del som ska göras innan Lisa och de andra dyker upp vid tvåtiden och vi åker ut till mamma i Vejbystrand, men har man saker att göra så går ju tiden fort också.
  I går eftermiddag var jag, Lisa och hennes familj samt Mikael, Matilda och Linus ute hos pappa och Cia. Sedan ett par år tillbaka är det så att vi träffas hemma hos dem dagarna kring jul för att äta gott och dela ut julklappar. Det behöver inte nödvändigtvis vara julmat som serveras, i går blev det till exempel pappas delikata hemlagade grillspett med ris, tomatsås och sallad. Till efterrätt serverades glassbomb - något jag inte har ätit sedan pappas födelsedag för en massa år sedan. När efterrätten var avslutad var det dags för julklappsutdelning. Jag fick en badrumsvåg som jag i skrivande stund ännu inte har lyckats få hem så det får väl bli i kväll när man ändå har fått mer saker att lägga på sina rätta platser. Mira fick ett slags pussel av pappa och Cia, något som sysselsatte henne ända tills det var dags för henne att få på sig pyjamas och dricka välling.
  I går passade jag även på att baka kakor till fikat hos mamma, det blev en sorts gröna mandelkakor som mormor alltid brukade baka till jul och som därför för familjen har blivit väldigt förknippade just med julafton. Det jag framför allt ser fram emot under dagen är dock att få ge de julklappar jag har köpt.

Mira 2 år! <3

Världens gulligaste systerdotter fyller två år i dag. Det betyder förstås att jag, mamma, Mikael och Matilda var där i eftermiddags för att fira Mira. (Linus var tyvärr inte med eftersom han spelade innebandymatch i Åstorp.) Det var redan en hel del folk hos Lisa när vi kom dit, bland annat fick jag för första gången se Miras kusin Smilla - hur söt som helst :) Och framför allt var det jättekul att återse lille William. Sedan var det dags för Mira att öppna sina födelsedagspresenter. Hon fick bland annat en pulka och en CD-skiva med "Den vilda bebin" - den sistnämnda presenten var från mig - och dessutom en jättesöt röd kläning som jag kanske skulle sätta en femma på att hon kommer att ha på sig på julafton. Sedan var det dags för fika - för ovanlighetens skull blev det ingen tårta utan Lisa hade i stället gräddat våfflor och Anton bakat hallongrottor. När jag skulle hem efter fikat hade jag sådan tur att jag fick skjuts av Mikael som skulle åka och hämta Linus. Tack för det :)

Rest In Peace Ella Skoog 1922-2009

Var precis inne på Furubodas hemsida och fick det tragiska beskedet att Ella Skoog, hustrun till Furubodas grundare Ernst Skoog, avled för ett par veckor sedan i en ålder av 87 år. Jag har lärt känna Ella  under mina somrar på Furuboda och kommer att minnas henne som en person med ett varmt och stort hjärta. Hoppas att du har det bra i himlen Ella. Sänder en tanke till din familj. Du är saknad av många, men kommer för alltid att finnas i våra hjärtan <3

En runda på Maxi

I eftermiddags, efter föreläsningen och hemkomsten från Lund, blev det först lite plugg och sedan en sväng till Maxi, dels för att handla mat och dels för att försöka hitta fler julklappar än de två jag dittills hade köpt. Jag hade turen med mig eftersom jag lyckades hitta julklappar där priset hade sänkts. Vad jag har kvar nu i julklappsväg är endast att fixa till det jag ska ge Mira :) Jag stötte faktiskt på hela familjen Wahlgren/Jonkman på Maxi, och för första gången i livet fick jag en kram av Mira :) Tror att hon har varit för blyg för det innan :)

Telefonsnack och julklappsinköp

Precis som fallet ofta är numera, så passade jag tidigt i eftermiddags på att slå en signal till Lisa, Anton och Mira. Det visade sig att de precis var på väg att ge sig ut på stan en runda - tyvärr så stötte vi inte på varandra när jag strax efter att samtalet var avslutat också styrde stegen mot stan. Nåväl, när jag pratade med Lisa så frågade hon i vanlig ordning om jag ville prata med Mira - och det var ju också i vanlig ordning precis vad jag ville. Det är faktiskt ganska kul att prata med Mira, inte för att hon säger så väldigt mycket utan eftersom man börjar fatta fler och fler ord av det hon säger. Så när jag frågade henne vad hon och mamma skulle göra sa hon "Bebis!", vilket jag tolkade som att hon menade att hon, Lisa, Anton och William skulle gå ut. Om jag ska försöka mig på en gissning vad de gjorde så tror jag nästan att det rörde sig om julklappsinköp - trots att vi som sagt inte stötte på varandra - men det kan ju lika gärna ha gällt en promenad bara för att det är skönt. Efter att vårt samtal var avslutat passade jag på att ta en tur till Åhléns där ett par julklappsinköp gjordes - så varken pappa eller Anton behöver vara rädda för att jag ska glömma att ge dem julklappar i år. Nu har jag fem julklappar kvar att köpa så det blir kanske att en del av dessa inköp görs nästa gång jag åker till Maxi.

3 december

Tänkte bara blogga en snabbis innan det är dags att gå ut en runda. Har arbetat en del med uppsatsen nu på förmiddagen (ett arbete som mer än väl behövdes, tro mig ...). Nästa version kommer jag att skicka in typ vid årsskiftet så det är ju bra om man gör något åt de ändringar som behöver göras.

RSS 2.0