Söndag

Tittade som sagt på Melodifestivalen i går kväll och tycker att helt rätt bidrag gick vidare till Globen! Anna Bergendahl ÄGER och Peter Jöback gjorde även han ett mycket bra nummer. Tror att båda har goda chanser i finalen, men vi får väl se ... Det kommer nog att bli en ganska tuff final eftersom Eric Saade tog sig vidare förra veckan,  samtidigt är det kul att två veckor i rad få se en debutant i sammanhanget ta sig vidare. Båda två är ju dessutom väldigt duktiga artister :)
  Har precis ätit lunch när detta skrivs. Även i dag har jag lagat ett recept från hemkunskapsboken, nämligen en gryta med korv, potatis och purjolök. En sak som är bra med just detta recept är att det inte behövs extra potatis, ris eller pasta vid sidan av utan hela grytan utgör en rätt i sig själv. Den är dessutom väldigt lätt att laga vilket är ett extra plus.

Lördag ...

... och jag tänker inte lyfta ett finger för uppsatsen på hela helgen :) Jobbade en hel massa i går kväll just med uppsatsen och känner att det förtjänar att ligga nere nu ett par dagar. Så det blir antagligen en lugn helg för mig. Har precis satt in hasselbackspotatisen i ugnen och ska snart skära kött som ska stekas innan det är dags att ta ut potatisen. Sedan får vi se vad det blir av resten av dagen, men en sak som redan nu är säker är att det blir tittande på Melodifestivalen i kväll.
  Säger även grattis till kusin Johan som fyller 18 år i dag! Hoppas att du får en bra dag!

23 februari

Tar en välbehövlig paus i pluggandet för att baka scones och därigenom bli av med en del margarin som annars bara riskerar att bli gammalt. Jag bakar annars aldrig matbröd själv utan köper alltid det färdigt - men när det gäller scones så tycker jag att det är så himla roligt att baka eftersom det dels går fort att slänga ihop degen och dels behövs bara en kort stund (cirka 10 minuter) i ugnen innan brödet är gräddat. Så vem vet, det kanske blir en extra kopp kaffe i eftermiddag med hembakta scones till.
  Om ett par dagar är det åter dags att göra veckans inköp vilket jag ser fram emot. Till lunch på lördag ska jag nämligen, för första gången ever, laga hasselbackspotatis och funderar på vilken sorts kött man skulle kunna tänka sig att laga till detta. Får väl någon idé när jag väl är på Maxi, om inte förr. Nu i lördags blev det för övrigt en annan av mina favoriter till lunch, nämligen en vegetarisk gratäng där originalreceptet innehåller morötter, blomkål och purjolök men där jag även la i ett par skivade potatisar. Som ni förstår så tycker jag det är väldigt kul att laga mat - och framför allt att testa nya rätter - och gratänger av olika slag har blivit något av min specialitet.

14 februari

Hoppas att ni alla har haft en trevlig Alla hjärtans dag, för det är precis vad jag har haft. Har spenderat dagen ute i Vejbystrand hos morsan och fick skjuts med Lisa både dit och tillbaka hem. Tyvärr hängde inte Anton på eftersom han jobbade - men vi klarade oss bra ändå :) När vi kom hem till mamma höll hon på att laga middag, det blev kassler med ostsås samt ris och sallad. Efter maten blev det kaffe och vaniljhjärtan. Sedan tog mamma och Lisa en tur till Vejbystrands loppmarknad för att titta medan jag stannade hemma. Om det inte hade varit fullt lika halt ute så kan det tänkas att jag hade följt med mamma och Lisa men det kommer ju fler chanser. Strax innan sju på kvällen var det dags att återvända till stan och som vanligt somnade Mira i bilen innan vi hade hunnit fram till Ängelholm.
  Vad tycker jag då om gårdagskvällens andra delfinal i Melodifestivalen? Jo, att Eric Saade skötte sig exemplariskt och var väl värd sin plats i finalen. Andreas Johnson var också bra och alla övriga med för den delen, men jag tror att man kanske känner sig extra stolt om man som debutant i detta sammanhang lyckas ta sig till final. Sedan får vi se hur långt det räcker i Globen, men först är det de återstående delfinalerna som står på tur.

Saturday

Efter en något hektisk vecka känns det naturligtvis bra att kunna ta det lite lugnt, vilket inte blir så ofta eftersom C-uppsatsjobbet tar all den tid det tar. Jobbet med C-uppsatsen ligger dock nere nu i helgen - skööönt! - så nu har jag satt på en CD-skiva och lyssnar på en av Carl Lösnitz' skönaste låtar, "Vänner" som är inspelad av Paul Skoog som är pappa till en av mina gymnasie- och konfirmationskompisar. Jag tar mig friheten att återge texten här:

"Man tar många saker för givna
och tänker att allt ska gå lätt.
Men inget på jorden är självklart,
det ser man på så många sätt.
Och nånting man lär sig  med tiden,
nånting man börjar förstå;
de vänner som finns vid ens sida
är det bästa en mänska kan få.

Vänner kan man inte få för många,
ingenting kan vara bättre att ha,
någon man kan ringa och fråga,
fråga vilken väg man ska ta.
Kärlek kan man inte få för mycket,
det är det enda som blir mer när man ger.
Vänner kan man inte få för många
när varma ögon mot dig ler.

Var glad åt den vän som förstår dig
och känner med dig i ditt liv,
som lyssnar och säger sin mening
och visar ett nytt perspektiv.
Vinden som kommer om våren,
den viskar stilla till mig:
'De vänner som finns vid din sida
är en gåva från livet till dig'"

(Carl Lösnitz, 2000)

Eftersom jag tillbringar så mycket tid till att göra klart skolarbete så blir det inte så mycket tid till att lyssna på musik så varje stund då man har tid att sätta på en skiva är värdefull - så att man kan rensa tankarna och kanske få ett nytt perspektiv nästa gång man tar tag i skolarbetet.
  I kväll är det naturligtvis Melodifestivalen som gäller. Ser fram emot det alldeles extra just i dag eftersom en kille från Helsingborg, Eric Saade som blir 20 senare i år, gör sin debut i det sammanhanget i dag. Saade har varit med i en hel del talangtävlingar, och i slutet av augusti 2006 stod han som segrare i artist- och produktionsbolaget Lingman & Co:s riksomfattande tävling "Joker 2006" efter att vid finalen på Skansens Sollidenscen ha imponerat på jury och publik med sin version av Ricky Martins "She bangs". (På andra plats kom Hedesundatjejen Alice Svensson - tvåa i Idol 2008 - som för övrigt sommaren 2007 tog hem förstaplatsen i Joker, som då bytt namn till "Popkorn 2007".) Det blir spännande att se hur det går för Eric i kväll. Jag som har varit inne på hans Myspace och lyssnat kan redan nu intyga att han har en j-vligt bra röst :)

Uppsatshandledning igen ...

Var i Lund i eftermiddags igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Anledningen till att jag strax efter elva infann mig på Språk- och Litteraturcentrum var att det i dag var dags för möte med uppsatshandledaren (igen ...). När jag anlände till skolan hade jag dock gott om tid innan mötet skulle äga rum så vad jag gjorde var att köpa en baguette med salami och brieost som jag åt innan jag satte mig i biblioteket för att kolla om det stod något intressant i dagstidningarna. När klockan närmade sig ett var det bara att ta hissen upp på tredje våningen där min handledare har sitt arbetsrum, och som alltid är fallet innan handledningsträffar var jag ganska nervös för hur mötet skulle förlöpa, vad handledaren skulle säga osv osv. Dock visade det sig återigen att jag hade tagit ut lite väl mycket nederlag i förskott, jag behöver visserligen fortfarande fila på textens struktur men det rör sig nu bara om små ändringar - som jag å andra sidan inte tänker ta itu med förrän efter helgen. Just att texten har en tydlig struktur är något som det är väldigt noga med när man skriver uppsats på Språk- och Litteraturcentrum vid Lunds universitet - och även om det är svårt så tycker jag faktiskt att man ska känna sig duktig när man väl har tagit sig så långt att man inom en inte alltför avlägsen framtid ska lägga fram C-uppsatsen.

Lingvistikkursen avslutad - nu är man såå nära slutet :)

Fick ett mycket roligt besked tidigare i veckan via min mail. Det är nämligen så att den lärare som har varit huvudansvarig för lingvistikkursen nu äntligen har rättat de sista hemtentorna i lingvistik, alltså de tentor vi skrev i språkinlärningskursen. Detta innebär alltså att lingvistikkursen i sin helhet nu är avslutad - så för min del är det bara  självstudiekursen i dialektologi och - förhoppningsvis!!! - kandidatuppsatsen i svenska kvar innan jag har en kandidatexamen. För mig innebar beskedet om det slutliga betyget på lingvistikkursen bara att jag än en gång fick svart på vitt att jag besitter en något för stor förmåga att ta ut nederlag även i de fall då detta definitivt inte är befogat - och det visade sig inte vara det den här gången heller. Jag fick nämligen - tvärtemot vad jag trodde - VG på tentan i språkinlärning och eftersom jag nu har VG på 22,5 av kursens 30 högskolepoäng så fick jag VG på kursen som  helhet. Vad säger ni - ska vi lägga i femmans växel och köra sista biten också? :)

Dags att fixa frisyren ...

Som ni förstår av rubiriken blev det i dag ett besök hos frisören för min del - vilket jag kan säga var mer än välbehövligt eftersom det faktiskt var ett bra tag sedan sist. När man har så lockigt hår som jag så är det naturligtvis väldigt skönt att få det fixat. Det blev en mycket  snygg pageklippning som jag är extremt nöjd med :)
  När jag väl var hemkommen från frisören var det bara att sätta sig framför datorn för - just det, uppsatsarbete. Har tyvärr fått räkna om en del igen men verkar ha koll på det mesta. Nu på fredag är det dags att maila in nästa uppsatsversion så därför ska jag i morgon förmiddag gå iväg och kolla en  del referenslitteratur som har betydelse för arbetet.

RSS 2.0