31 juli

Hej allihop! En trött Linda här. I förmiddags började jag fixa med min uppsats IGEN för cirka tiotusende gången denna sommar, men detta fixande innebar också att jag nu känner att jag kommit ännu lite närmre målet. I helgen ska jag inte lyfta ett finger för uppsatsen, det är en sak som är säker (vilket fallet dock inte hade varit om jag inte hade jobbat så hårt med uppsatsen i dag). Nu i kväll ska jag bara ta det lugnt, sedan vid sextiden ska jag och några kompisar äta pizza och därefter får vi se vad det blir av resten av kvällen.

30 juli

Grattis pappa på födelsedagen!
Hoppas att din dag blir toppen!

29 juli

Har jobbat en del med skolarbete i dag också, men det är faktiskt på det sättet - hör och häpna - att jag faktiskt inte har så jättemycket kvar på uppsatsen - i alla fall inte om man jämför med hur den såg ut innan jag började ersätta all text med tabeller. Förutom det så har jag även ändrat en del i den skrivna texten vilket också har lett till att åtminstone jag tycker att uppsatsen nu ser jämförelsevis bra ut. Dessutom var jag i dag inne på Språk- och Litteraturcentrums hemsida med anledning av att jag ska läsa lingvistik på universitetet i höst. Det preliminära schemat ligger redan ute på hemsidan, och som det ser ut så är det föreläsningar mellan tre och fyra gånger i veckan, dock alltid på förmiddagarna. Jag kollade även upp litteraturlistan, och det visade sig att jag redan har en del av de böcker som används på kursen. För att få tag i de andra böckerna kommer jag att besöka biblioteket igen inom en ganska snar framtid. Litteraturen visade sig dock inte bara bestå av böcker utan även av kompendier och material som delas ut under föreläsningarna.
  Dessutom har jag i dag snackat med pappa i telefon. Han ringde från Norrtälje eftersom han, Cia och Linus är där och hälsar på farfar, och de verkar ha haft det riktigt bra hittills allihop. Längtar ändå tills de kommer hem så att jag, pappa och Cia kan göra den Danmarkstripp jag har sett fram emot så länge. Det är mycket därför jag har suttit och jobbat så mycket med skolarbete nu, så att jag kan tänka på annat när det väl är dags att åka till Danmark :)

Grattis Morfar!!!

Min älskade Morfar skulle fyllt 75 år i dag! Saknaden är fortfarande stor, men alla fina minnen lever <3 Hoppas att du firar denna dag ordentligt i himlen nu!

Dagens sista inlägg :O

Var precis inne på Facebook och kollade och fick en mycket positiv överraskning. En av mina gymnasiekompisar fick sitt första barn, en liten flicka, i fredags. Grattis Sofie!

Stor brand i Stockholmsområdet!!!

Brand i lägenhet i Rinkeby var den första nyheten som mötte mig i morse. Jag hade ingen aning om denna nyhet - och en titt på den första rapporten om branden talade bara om att personer hade fått allvarliga rökskador, men av nyheten i morse förstod man att utgången hade blivit den värsta tänkbara. Sex personer - en kvinna född 1967 och hennes fem döttrar födda mellan 1993 och 2008 - dog av rökförgiftning i hissen på väg ut. Krisgrupper har upprättats för att ta hand om överlevande och andra som chockades av denna tragedi.
  Mina tankar går så klart till de anhöriga till de döda, till deras vänner och till de övriga närvarande som chockades svårt av denna tragiska händelse. I går kväll såg de fram emot en skön söndag. I går kväll hade ingen av dem någon aning om att lördagskvällen skulle ta en sådan dramatisk vändning. Det går aldrig att förbereda sig för något sådant här. När jag såg nyheten på Expressens hemsida tittade jag också på filmen av branden, som en läsare lagt upp. Man såg hur branden spred sig, man hörde folk skrika och i slutet av klippet kom ambulanser till platsen för att ta hand om skadade och ge dem vård. Naturligtvis präglades området av - minst sagt - totalt kaos. Förutom filmen fanns även ett bildspel där man kunde se brandens utveckling. Det är otroligt att sådant kan gå så snabbt.

C-uppsats-massakrering och semester

Jag blev så förbannad på min C-uppsats i går att jag slängde ut åbäket i cyberrymden :) Nej, så våldsam har jag inte varit, däremot jobbade jag en hel del med uppsatsen i går. Mitt mål var nämligen att göra uppsatsen ännu tydligare än vad den redan var och jag anser själv att jag lyckades med det, bland annat skrev jag en sammanfattning som blev oändligt mycket bättre än den första jag skrev. Dessutom har jag lärt mig en viktig sak: bara för att man skriver långt behöver inte det betyda att resultatet blir bättre än vad det hade blivit om samma text hade kortats ner. Mitt arbete i går bestod just i att korta ner uppsatsen och spara den på nytt på disketten. De ändringar jag gjorde bara i går har lett till att sidantalet har decimerats från 42 sidor till 34 men jag tycker att det resultat jag har nu är mycket bättre. Mellan 25 och 30 sidor är vad en C-uppsats i svenska brukar omfatta (vissa kan dock vara mindre, en av de senaste som lades fram på institutionen var 20 sidor men var ändå så pass bra att den fick godkänt av handledaren och vi andra som läst den tyckte också att den var intressant och bra skriven - det är med andra ord inte alls bara sidantalet som avgör betyget) så jag är ju än så länge nöjd, tycker dessutom att det arbete jag la ner bara i går har resulterat i att texten har fått en otroligt mycket bättre struktur, får se vad handledaren tycker vid nästa träff - som kanske äger rum redan en bit in i september, vad vet jag?
  I dag har för övrigt pappa, Cia och brorsan Linus åkt på semester i typ tio dagar. I dag åker de upp till Norrköping, där pappa har en övernattningslägenhet där de ska sova. De ska bland annat göra ett besök på Kolmårdens djurpark. I morgon fortsätter resan för att hälsa på farfar, ha allmänt kul och även besöka Gröna Lund (vilket alltså innebär att de är borta på pappas födelsedag). Åh, vad jag önskar att jag hade fått följa med ... men å andra sidan så ska ju jag, pappa och Cia åka till konstmuséet Louisiana i Danmark när de har kommit hem och då får ju jag min del av det roliga. Kan vara hur bra som helst att få rå om dem en hel dag, eller vad säger ni? :)

Min C-uppsats ...

... genomgick en mindre makeover i går, den del där teori och metod behandlas blev nämligen lite tillfixad genom att jag lät "Teori" och "Metod" utgöra varsin del, allt för att göra det hela lättöverskådligt den dag åbäket väl hamnar i händerna på någon som är tillräckligt nyfiken för att plöja igenom detta trettiosidiga åbäke (dock är huvudrubriken för nämnda del i uppsatsen givetvis fortfarande "Teori och metod" - med underrubriker (?) "Teori" respektive "Metod"). Dessutom gjorde jag en del ändringar i diskussionsdelen. Det "fixande" som återstår nu är i stort sett att göra ytterligare en del tabeller, dock så känner jag att jag närmar mig målet för varje gång jag får något gjort med uppsatsen.

20 juli

Sitter och bloggar och kollar ut på det fina vädret. Ska man ut i dag får man allt plocka fram paraflaxen :)
  Min helg har varit bra, jag har läst lite kurslitteratur och däremellan bara tagit det lugnt. Det ser ut att kunna bli en del work i veckan också (läs: C-uppsats i svenska), men vad som sker i detta nu är att jag har satt på CD-spelaren där just nu en av Paul Skoogs skivor snurrar. Och det råkar vara just den låt jag sjöng på scenkvällen på Furuboda för typ tre veckor sedan vilket gör att man drömmer sig bort lite grann :) Nu på söndag startar faktiskt det Furubodaläger jag har deltagit i flest gånger, nämligen Solskensläger 1 som jag var på för elfte och sista gången förra sommaren. En av mina kompisar därifrån har också en personlig blogg så jag ser naturligtvis fram emot att få rapporter där.
  Om en och en halv vecka fyller för övrigt pappa år, får kolla på present när jag handlar på Maxi i veckan. Jag har även snackat med svågern i telefon om vad han och Lisa kan tänkas ha för sig på pappas födelsedag och som det såg ut så kommer de att åka ut till Vejbystrand en runda - och det ser heller inte ut att finnas några hinder för mig att få hänga på :)

17 juli

Jaha ... vad ska man säga om denna dagen då, allt är väl som vanligt förutom att jag har fixat lite med det skolarbete jag håller på med och hoppas få färdigt inom en snar framtid :) Jag har bestämt mig för att ta det lugnt i helgen så det känns bra att det jag håller på med snart är färdigt.
  En sak jag faktiskt har att se fram emot är att jag och pappa i början av augusti ska åka till konstmuséet Louisiana i Danmark. Jag fick ett presentkort på ett besök där nu i julas, och eftersom jag aldrig har besökt Louisiana så tror jag att det blir jätteroligt. Visserligen tar det ett tag att ta sig dit men jag tor ändå det blir kul :)

Har blivit antagen till LU i höst!!!

För cirka två minuter sedan fick jag mitt antagningsbesked för höstterminen. Det visade sig att jag har kommit in på mitt förstahandsval, nämligen Lingvistik 30 högskolepoäng i Lund. Vi som har sökt universitetskurser i höst får våra besked om antagning runt den 15 så det känns ju bara bra att man fick beskedet så pass tidigt. Jag blev så klart jätteglad över att ha kommit in även om det inte var så väldigt oväntat eftersom en studievägledare jag talade med i Lund i våras sa att sannolikheten var stor att jag skulle bli antagen till grundkursen i lingvistik. Så nu är man ju hur glad som helst :)

Hej igen ...

... ville bara tala om att jag ÄNTLIGEN har fått tillbaka min dator. Det jag gjorde allra först var att fortsätta lite grann med den kusliga namnforskningen vilken dock kanske ligger nere i helgen (vi är ju faktiskt bara i början på juli än så länge ...) Namnforskningen går för övrigt framåt och det ser ut som att jag kommer att lämna in det skriftliga inom en inte alltför avlägsen framtid :)

The last day

När jag skriver detta har lägeravslutningen precis ägt rum. Det var naturligtvis sorgligt att säga hej då till alla vänner, men jag - och många med mig - hoppas naturligtvis att vi ses nästa sommar igen. Älskar alla mina vänner! <3
  Om ni läste mitt blogginlägg den 28 juni så fick vi under lägergudstjänsten reda på att en gammal lägerledare just då låg nedsövd på lasarettet i Örebro. Strax efter lägeravslutningen i dag talade jag med Matilda Andin för att få reda på hur läget var. Det visade sig att kvinnan som legat nedsövd vaknade i förrgår. Vilken lättnad det måste ha varit för Matilda att få det beskedet! Jag blev naturligtvis också glad över detta.
  Nu är det alltså inte långt kvar innan det är dags att bege sig hemåt. Om allt går som det ska så kommer min taxi vid tvåtiden. Alla som åker hem i dag har ställt sina väskor i et rum vid receptionen så efter lunchen blir det för mig att hämta min packning och ställa den i entrén i Björkebo. Längtar lite faktiskt. Det ska bli kul att prata med föräldrarna och syskonen igen.

RSS 2.0