Snart dags för disco ...

... och enligt mig har nyårsfesten hittills varit superb. Ledarna har under middagen underhållit oss med diverse roligheter och det var länge sedan jag skrattade så mycket.
  I morgon förmiddag efter frukost skall jag öva mitt nummer inför kvällens ”Öppen Scen” så jag får allt se till att vakna någorlunda utvilad. Jag kommer absolut att göra mitt bästa för att det skall bli så bra som möjligt.

Nyårsmiddagen...

... har just inletts och när vi allihop anlände till restaurangen  stod förrätten framdukad. Efter huvudrätten förflyttar vi oss till aulan för att se den nyårsrevy som en av förmiddagens intressegrupper har satt ihop. Därefter återvänder vi till restaurangen för att äta efterrätt. Kvällens meny ser ut som följer:
Förrätt: Lax- och kräftstjärtröra på solrosbröd
Huvudrätt: Oxfilé, potatisgratäng och sugar snaps
Efterrätt: Dessertbuffé

Marshmallows och choklad ....

... var en del av det vi som befann oss i träningsköket pysslade med. Den första uppgiften var att fixa frökex samt citrus- och morotsmarmelad. Därefter doppade vi marshmallows i smält choklad och strössel. Det vi skapade i träningsköket kommer att serveras vid det mingel som inleder kvällens nyårsfest. Festen kommer sedan att pågå dels i matsalen där det serveras trerättersmiddag, dels i aulan där förmiddagens musikaliska intressegrupp visar upp den revy de har arbetat ihop. Raketer och disco kommer det naturligtvis också att bli under kvällen.

Nyårslägret på Furuboda...

... har precis invigts och efter invigningen blev det middag följt av diverse roligheter i idrottshallen. Lägrets ”Öppen Scen” kommer detta nyår inte att äga rum på nyårsafton utan på nyårsdagen men det tycker jag är bra såtillvida att man då har lite längre tid på sig att bestämma låt. Jag är nu nästan säker på att jag kommer att sjunga ABBA:s låt ”The Winner Takes It All” och det blir i så fall ledaren Erik som kompar mig, men jag har som sagt inte bestämt mig helt ännu utan det kan ändras. Efter ”Öppen Scen”, som jag antar äger rum i aulan, kommer det dessutom att vara karaoke och även det kommer jag att delta i. Morgondagen kommer, liksom även nyårsdagens för- och eftermiddag, att innehålla olika slags workshops. För min del innebär nyårsaftonens förmiddag bakning i Furubodas träningskök medan eftermiddagen kommer att spenderas i restaurangen för att göra fint inför kvällen.

30 december

Om nästan exakt en timme ger jag mig iväg till Furuboda. Allting är nu packat och lägenheten städad (listan för de inköp jag kommer att göra dagen efter hemkomsten är dessutom skriven) så nu kommer jag att förpassa packningen till husets bottenvåning för att invänta taxin. Är som ni förstår både stressad och förväntansfull men hoppas att r3esan går bra. Återkommer med en uppdatering senare idag.
 
Tack till pappa, Monica, syskon, svåger och syskonbarn för en fantastisk gårdagskväll! Hoppas att ni  alla får ett Gott Nytt År! Kram till er  alla! :)

God Jul!

Nu skall jag snart ge mig iväg för att spendera julaftonen hos Lisa, Anton och barnen. Jag spenderade morgonen med att baka en mjuk pepparkaka som jag hoppas att de andra kommer att tycka om och dessutom har jag även med mig syltbrysselkakakor, teaterkonfekt samt flarn med kokos och mandel. Återkommer senare i kväll eller under morgondagen :)
 
 
En riktigt God Jul till er alla! :)

Låtletande ...

Om 11 dagar vid den här tiden befinner jag mig på Furuboda tillsammans med ett gäng andra sköna lirare. Eftersom det under en av kvällarna kommr att vara "Öppen Scen" så har jag ägnat ganska mycket av min fritid under de senaste veckorna (närmare bestämt sedan jag fick reda på att jag kommit med på lägret) åt att fundera ut vilken låt jag ska sjunga och den processen är långt ifrån över. Både Erik Hyvönen och Jörgen Lithell, som jag känner sedan långt tillbaka, kommer att ingå i ledarteamet så jag kan ju alltid fråga dem. Jag har dock redan listat några låtar så nu gäller det att välja EN av dem att framföra. Låtarna är givetvis valda utifrån kriteriet att passa min röst bra men jag gillar även samtliga låtar väldigt mycket. Just nu väljer jag mellan följande låtar men listan kan komma att utökas: 1. "I Have A Dream" (ABBA) 2. "Helt för dig" (Lydia Lithell) 3. "From This Moment On" (Shania Twain) 4. "Kanhända förrn sol går ner" (Lydia Lithell) 5.. "Om han var här" (från musikalen "Chess") 6. "Don Quijote de la Mancha" (Carl Lösnitz) 7."The Winner Takes It All" (ABBA) Som ni kanske märker så är det lite blandade genrer men saken är den att jag gillar så många olika slag av musik. Lydia Lithell, som är upphovskvinna till ett par av låtalternativen, var förresten kantor i Kumla under de sista åren av sitt liv. Hon föddes 1909 och började skriva sånger redan som ung. Hennes fem barn, av vilka fyra i dag är i livet, är/var faktiskt halvsyskon till den tidigare nämnda Jörgen Lithell. Under programpunkten "Öppen Scen" under förra nyå¨rslägret, sjöng jag och Jörgen Lydia Lithells sång "Jag har valt att göra sällskap" som duet vilket vi båda tyckte var jätteroligt.

RSS 2.0