Gott Nytt År!

Vid halv fyra i eftermiddags fick jag ett mail från Furubodas kortkurschef (lägerchef), ett mail som desutom även gick ut till alla andra som skulle ha deltagit i det nyårsläger som på grund av pandemirestriktionerna fick ställas in med kort varsel. I mailet fanns en länk till ett 51 minuter långt klipp där de ledare som skulle ha haft hand om nyårslägret medverkade, förutom lägerchefen Annica Nordqvist var det bland andra Jörgen och Veronica Lithell. Jag saknar dem allihop jättemycket men hoppas givetvis att lägren i sommar kommer att kunna genomföras - givetvis under förutsättning att restriktionerna då har lättats. I övrigt har det varit en ganska lugn nyårsafton med god mat, promenad och TV-tittande. "Grevinnan och betjänten" har jag sett hur många år som helst nu och har inte tröttnat ännu. Snart är det dags att se "Tolvslaget på Skansen" på TV. I morgon blir det antagligen mest att ta det lugnt och på söndag planerar jag att besöka gudstjänsten i kyrkan.

Tack för en fantastisk julafton ...

... alla som var med hos familjen Jonkman igår! Jag anlände till Lisa, Anton och barnen ungefär vid halv tre efter att först ha varit i ett ärende nere i centrum och sedan ha begett mig hem för att byta om till finkläder. När jag anlände till Abborrgränd var alla redan samlade - förutom jag, mama och familjen Jonkman var Mickes sambo Sofia och Linus' flickvän Isabelle med under kvällen. Det första vi gjorde var givetvis att fika och kolla på Kalle Anka. Jag tycker att årets julvärd Tareq Taylor skötte sitt uppdrag alldeles lysande. Efter programmet var det dags för julmat och lite senare på kvällen kom tomten och delade ut paket varefter julklappsöppnandet tog vid. Jag hade köpt böcker till nästan alla och alla blev glada fölr vad jag gav dem. Matilda och hennes sambo (som inte var med under kvällen) kommer i början av 2022 att flytta till ett nybyggt småhus i Vejbystrand så min julklapp till henne var en sockerkaksform. Den julklapp jag blev allra gladast för var en ny kaffebryggare. Förutom den fick jag bland annat en del pengar och en påse med olika sorters Werther's Original som tillhör mitt absoluta favoritgodis. Vid cirkahalv tio på kvällen var det dags att bege sig hemåt. Under de dagar som Furubodas nyårsläger skulle ha pågått kommer jag bland annat att ha en digital konstutställning på min Facebook-sida så det blir en del akvarell- och akrylmålande under mellandagarna.

God Jul!

Måste bara kika in här en snabbis och önska er en riktigt God Jul. Nu drar jag iväg till familjen Jonkman för julfirande. Ha en fantastisk dag allihop!

Nyårslägret ...

... som skulle ha arrangerats på Furuboda Folkhögskola över nyårshelgen blir tyvärr inställt på grund av de nya striktare coronarestriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade tidigare i veckan. När jag skriver detta har lägerchefen precis ringt mig och gett beskedet om att nyårslägret inte kan arrangeras i år heller. Vi som skulle deltagit får inget papper med beskedet utan lägerchefen ringer runt till alla, eftersom beskedet annars skulle ha kommit fram för sent. Vi skulle ha varit 48 deltagare och med assistenter och ledatre inräknat så säger det sig självt att det hade blivit omöjligt att hålla avstånd. Det är således andra året i rad som det inte blir något nyårsläger på Furuboda.

Julmarknad i Ängelholms Hembygdspark ...

... arrangerades för några veckor sedan, närmare bestämt lördagen den 20 november. Det var riktigt trevligt att gå runt och kolla in vad som fanns till försäljning. I vimlet träffade jag på min kompis Sophia Isaksson som åkt från Åstorp för att besöka julmarknaden. Hon kommer precis som jag att åka till Furuboda för att delta i det fyradagarsläger som arrangeras är över nyårshelgen - och hon hade till och med ringt Furubodas kansli för att kolla vilka som skulle ingå i ledarteamet. Till min stgora glädje fick jag veta att Jörgen Lithell kommer att vara en av ledarna - det kommer självklart att bli jätteroligtr att återse alla andra också.

RSS 2.0