Väla

Är precis hemkommen efter turen till Väla som blev väldigt lyckad om ni frågar mig :) Min taxi kom i precis rätt tid både när jag skulle till Väla och när det var dags att åka därifrån.. Precis som avtalat så mötte Evelina upp vid Entré 1 och vi började med att gå runt och titta i en del affärer. Detta resulterade i att jag nu är några hundralappar fattigare men i gengäld en del klädesplagg rikare eftersom jag passade på att köpa nya tights på såväl Indiska som Gina Tricot, och i den sistnämnda affären köptes även ett 4-pack med strumpor. Under de timmar jag och Evelina umgicks hann vi även med att både äta lunch och fika. På det så kallade Restaurangtoreet finns restauranger med olika inriktning. Evelina åt en hamburgare med pommes från Steak House medan jag valde pennemakaroner med fläskfilé och ädelostsås, som är en av de rätter man kan välja från menyn på den italienska restaurang som också finns på Väla. Vi tyckte båda att maten var jättegod och efter lunchen var det bara att fortsätta shoppingturen. När klockan närmade sig kvart i tre började vi gå mot utgången eftersom min taxi skulle komma vid klockan tre.


En tripp till Väla

I morgon förmiddag  tar jag taxin från Ängelholm till Väla köpcentrum i Helsingborg där jag ska möta en kompis och sedan ska vi gå runt och titta i så många affärer vi hinner (och vill) titta i innan klockan tre då jag tar taxin hem igen. Vi kommer även att äta lunch på något av köpcentrets matställen. Det var hur länge som helst sedan jag sist var på Väla så det ska bli kul att komma dit igen. När jag bokade taxi talade jag såklart om att jag har elmoped så att jag får en minibuss - om jag hade gått runt hela köpcentret så hade min höft med all säkerhet tagit stryk igen och det vill man ju inte. Under utren på Väla blir det en del julklappsinköp och kanske att man även köper något till sig själv :)

"Julpussar och stjärnsmällar"

Så hette julkalendern som gick i f d kanal 1 (numera SVT 1) för 25 år sedan, alltså 1986. Det året var jag endast tre år gammal och såg den därför inte då. Däremot repriserades den när jag var i typ mellanstadieåldern men gick då som TV-serie i samband med Jullovsmorgon. För en tid sedan gavs denna julkalender ut på DVD och jag har sökt efter den på såväl Åhléns nere i centrum som Maxi i Rebbelberga men inte hittat den på något av de ställena. Nu i eftermiddags gav jag mig ut på en runda med elmopeden för att på egen hand försöka hitta till den byggnad där Blomsterlandet, ÖoB med flera affärer är belägna. I samma byggnad ligger Lekia (Leksaksmagasinet) där jag aldrig har varit men eftersom jag hade hört att där bland annat säljs hobbyartiklar (Panduro) så tog jag en runda dit för att kolla läget. Nu blev inga hobbyartiklar köpta denna gång, däremot hittade jag faktiskt, på mediaavdelningen, den DVD-skiva jag var på jakt efter. Nu har jag precis börjat att titta på den och fortsätter nog med det i helgen. Serien bygger på böcker av Hans-Eric Hellberg och utspelar sig mestadels i Busnäs, som är en påhittad by i Dalarna, samt till en liten del i Stockholm. Det börjar med att en flicka vid namn Emelie mot sin vilja blir skickad till Busnäs för att få uppleva en snöig jul på landet. Under sin vistelse i Busnäs bor hon hos caféägarinnan Marianne (spelad av Mona Seilitz) och hennes son Jesper (spelad av Ron Elfors). Till Busnäs kommer snart också familjen Vanderman, bestående av pappa Paul (Stefan Ekman), mamma Gloria (Sonja Hejdeman) och dottern Erika (Michaela Berglund). Familjen har flytt från Stockholm efter att Paul, som är konstnär, har lyckats stjäla tillbaka den tavla - en Rubens-kopia - han har målat och sålt till ett par bedragare som avser att sälja tavlan som ett Rubens-original. Därefter utspelar sig hela handlingen i Busnäs och en hel del hinner hända innan det blir jul: Marianne opereras för gallsten, Emelie bakar lussekatter och använder för mycket jäst, det blir bröllop och byns barn sätter upp ett julspel i kyrkan.

5 november

Nu på eftermiddagen har jag varit ute och kört en runda med elmopeden. I skrivande stund är det bara ett par minuter kvar tills mina hembakta kakor (vita rosenknoppar) är färdiga. Vid tretiden kommert mammam och hämtar mig och vi kör sedan ut till Hökvägen dit även Lisa, Anton, Mira och William kommer så småningom. Sedan blir det kalkonmiddag och vid femtiden åker vi in till kyrkogården för att tända tre ljus i minneslunden (ett för Morfar, ett fär Mormor och ett för min tvillingsyster Malin).

RSS 2.0