CD med Paul Skoog, "Mina Bästa Sånger Från Furuboda"

Denna skiva kom ut tidigare i år och här finns tolv av Paul Skoogs favoritsånger samlade. En del av dessa har jag hört förut medan andra är nya bekantskaper. Inleder skivan gör Carl Lösnitz' och Arnstein Roch Överlands upptempolåt "Vi Behöver Varandra", som även finns med på en av Pauls tidigare skivor - här har den dock fått ett annorlunda, lite rockigare, arrangemang som jag tycker är fantastiskt bra. Ännu en låt som jag känner igen sedan tidigare är "En Pudel I Min Famn", även den en upptempolåt, som Paul själv har skrivit text och musik till. Den handlar om en hund som Paul och hans familj ägde för en del år sedan.
  En mycket positiv sak med denna skiva är att låtarna har stor bredd. Förutom upptempolåtar finns här även balladerna "Gud, Jag Vill Tacka", skriven av Gun Wengbrandt, och "Släpp Solen In", vars upphovsmän återigen är Carl Lösnitz och Arnstein Roch Överland. Dessa gillar jag skarpt och även låten "Vägen Hem", en gammal goding som också bandet Wizex har på sin repertoar, är enligt mig en fullträff. I låtlistan hittar vi även en svenskspråkig version av en av John Denvers countrylåtar, nämligen "Country Road". I den svenskspråkiga versionen, som går under namnet "Led Mig Hem, Gamla Väg" och där texten är skriven av Rolf Wikström, måste jag faktiskt säga att Paul briljerar, låten passar honom grymt bra. Ni som gillar Danne Stråheds musik känner igen skivans avslutande låt, "I Samma Land", som är skriven just av Danne. Det är en upptempolåt med en enligt mig väldigt vacker text. Mitt samlade intryck av skivan är att låtarna är väldigt väl valda, arrangemangen är fantastiska och Paul visar som alltid upp en stor musikalisk bredd.

21 september

Jag vil rikta ett stort tack till familjen Jonkman för en trevlig kväll :) En dag för tidigt firade vi ikväll Antons födelsedag. Att firandet tidigarelades en dag beror på att Lisa, Anton och barnen i morgon eftermiddag åker till Astrid Lindgrens Värld för att spendera helgen bland alla härliga sagofigurer. Även mamma samt Antons mamma var med vid firandet, som inleddes med att vi åt en fantastiskt god grön ärtsoppa. Det var första gången i livet som jag smakade just denna typ av soppa och jag måste säga att den var fantastiskt god. Till efterrätt blev det en likaledes väldigt god rawfoodpaj med hallon och blåbär och dessutom serverades småkakor som jag hade bakat.

Fredag 8 september

Nu på söndag är det högmässa i Ängelholms kyrka och jag har redan bestämt mig för att gå dit. Sedan en tid tillbaka har Ängelholm en ny diakon som kommer att välkomnas under denna gudstjänst och han kommer även att predika. Troligtvis blir det mycket folk i kyrkan så jag får nog komma dit i god tid för att få en bra plats :)

RSS 2.0