7 maj

På torsdag eftermiddag blir det födelsedagsfirande igen, denna gång för mamma när allihop samlas på Hökvägen. Nu funderar jag således på vad jag ska baka för kakor till detta tillfälle, men just nu lutar det åt att jag kommer att testa något recept ur den eminenta boken "Söra Dagar" :)

Grattis Lisa ...

... på födelsedagen! Hoppas att din dag blir underbar!
 
Gårdagskvällen spenderades tillsammans med mamma, Mikael, Matilda, Linus samt Antons föräldrar hemma hos Lisa och Anton på Västra Promenaden. Det var första och enda gången jag besökte den lägenheten eftersom Lisa och Anton ska flytta till hus om bara en dryg månad. Den lägenghet de har bott i fram tills nu är en fyrarummare. Mira och William delar sovrum och så finns det även ett lekrum i lägenheten.
  Nu var fallet det att när jag, mamma och de andra hade anlänt så var lägenheten i övrigt "tom" eftersom Luisa och Anton hade varit och ätit brunch i Malmö och skulle komma med tåget till Ängelholms centralstation vilket gjorde att vi andra helt enkelt fick vänta in dem. När de väl dök upp blev det födelsedagssång (och ja, Lisa blev väldigt överraskad, men glad!) följt av en mycket god buffé bestående av laxpaj, ost, bröd, räkor och sllad. Till fika blev det två olika sorters kakaor som jag och Matilda hade bakat varsin sort av - eller man kan nästan säga att Matilda hade bakat två sorters kakor, hon hade nämligen bakat två satser cupcakes av vilka en bestod av ljusa muffins och en av amrmorerade dito. Frostingen på Matildas kakor förtjänar även att nämnas, den var gjord av bland annat naturell färskost samt hallon och sedan var kakorna dekorerade med strössel. De kakor jag bjöd på var rosafärgade mandelkakor som även de blev uppskattade. Efter fikat var det dags för Lisa att öppna sina presenter och när klockan var runt halv tio var det dags för mig och mamma att bege oss hemåt.

RSS 2.0