Brev från Furuboda :D

Ber om ursäkt för avsaknad av uppdateringar de senaste dagarna. Det har väl kanske inte hänt så mycket i mitt liv, åtminstone inget som kan vara av stort intresse för mina kära bloggläsare. Skrivande av en rapport som ska vara inne senast fredag förmiddag, läsning av litteratur samt arbete med den sista muntliga redovisningen i skolan är vad jag har arbetat med, och det är ju inte mycket att fylla varje skrivet inlägg med.

Men, som sagt: Ha tålamod så fixar sig det mesta :) Idag har jag nämligen fått ett meddelande från Furuboda om att jag hälsas välkommen till lägret som äger rum i början av juli. Det kom ovanligt sent, tidigare år har det kommit någon eller några veckor tidigare än vad som varit fallet detta år - men så har ju personalen på Furubodas kuratorsadministration också haft en del att göra, vilket man får ha överseende med. Vad som står närmast i tur på checklistan är alltså att fixa så att man kan ta sig till och från Furuboda. Jag har under de senaste åren åkt taxi i båda riktningar eftersom mina föräldrar varit för upptagna med andra saker för att ha kunnat köra mig. Tror att det blir så detta året också. Att fixa detta måste göras senast tre veckor i förväg, så jag får väl haffa någon som kan guida mig i denna "djungel". Men jag hoppas att det inte ska vara några problem.

Allt fixar sig om man har tålamod ;)

Har ännu inte fått skriftligt besked från Furuboda om att de har tagit emot den betalningsförbindelse jag skickade in i början av april - så jag ringde kuratorsadministrationen där själv i förmiddags. Jo, de hade fått min betalningsförbindelse - dock är deras arbetsbörda just nu av det tyngre slaget vilket gör att de är aningen sena med att skicka ut brev där vi som blivit antagna till lägret, som äger rum under tio dagar i början av juli, hälsas välkomna. Utskicket av välkomstbreven är enligt kuratorn på G, så jag får väl ha tålamod tills det dyker upp något. Till saken hör att vi som kommit med på lägret brukar få välkomstbreven ungefär vid denna tid - alltså senast under andra halvan av maj månad. Nu vet jag i alla fall att allt är som det ska och att min betalningsförbindelse har kommit fram ;)

Vardagsantikviteter

Jo, det blev en runda till Morfars hus tillsammans med morsan i söndags - och ja, det kändes konstigt att komma dit när det var helt folktomt, öde, visset. Nåväl, anledningen till att vi gick dit var ju att jag skulle ha tag i ett konkret föremål som hade någon form av förhistoria, och jag kan säga att det fanns en hel del föremål där varav de flesta utgjordes av böcker (min Moffla var bokmal ...). Dock föll mitt val inte på någon av böckerna utan jag valde en träslev med målad dekoration. (Fick av någon anledning även med mig en kakburk i metall, också den av äldre datum.) Eftersom det var viktigt att sleven absolut inte gick sönder fick vi slå in den i papper när vi tog den med oss därifrån, och jag lyckades få hem den oskadad :) Nu har jag även tagit en del fotografier av den eftersom jag är aningen tveksam till att ta med den till skolan när det väl är dags för redovisningen.


Let's blog surfin'


VARNING!!! DETTA INLÄGG ÄR EVENTUELLT FULLSTÄNDIGT OBEGRIPLIGT för att - sak samma, läs & le ;)


Surfade precis hit, till the blog corner, från en annan sida av Internets underbara värld. Jag kände nämligen starkt för att läsa (igen!) en blogg som en av mina kvinnliga bekanta har stått bakom (inga namn). Denna kvinna är även hon högskolestudent, men läser vid Örebro Teologiska Högskola. Nåväl, jag märkte ganska snart när jag läste ett gammalt inlägg på hennes numera kanske f.d. blogg ( = hon har inte skrivit på just den bloggen på länge utan är nu aktiv på en annan sida på Internet) att min textanalytiska förmåga - sannolikt från tiden som svenskastudent i Helsingborg - gav sig tillkänna. Vad som hände var nämligen att jag kände igen en stor del av det denna kvinna skrev som vissa ord och begrepp jag lärde mig i slutet av svenskkursens första termin. På ett ställe förekom nämligen, mitt i texten, en fras ur sången "Där rosor aldrig dör". När man i en text refererar  till andra genrer (som i detta fall en visa) kallas det på fackspråk horisontell intertextualitet. Och vad ni nu har sett exempel på, mina kära bloggläsare, är så kallad vertikal intertextualitet - vilket exempelvis kan betyda att man i en tidningsartikel eller i ett blogginlägg refererar till en annan artikel/ett annat inlägg, med andra ord att det skrivna "vilar på andra alster i samma genre", som det heter i mijn lärobok i textanalys.

Jag har för övrigt fått ett positivt besked från morsan som jag talade med i telefon tidigare i kväll. Det är så att vi i skolan ska hålla muntliga föredrag (ett per kursare) dagen innan kursen slutar. Vad det handlar om är att vi ska få tag i och fotografera ett konkret ting - husgeråd, möbel etc - som har någon förm av förhistoria. Vi ska, enskilt, försöka analysera fram olika faser som det ting vi valt kan ha genomgått under årens lopp. Låter halvknepigt men jag ska fixa det - det har jag bestämt mig för ;) Och när jag snackade med morsan i telefon sa hon att jag kanske kunde ta ett föremål ur Morfars hus, därför ska jag träffa henne där någon gång på söndag. Jag vet att det kommer kännas konstigt att komma dit för första gången sedan Morfar dog, men jag får ta det helt enkelt.

Ännu mer litteratur fixad!

Säger bara det: I LOVE THE LIBRARY OF ÄNGELHOLM! Ja, det beror ju förstås på vilken bok man är på jakt efter - men oftast är det inte värre än att de kan beställa den bok man behöver från något annat bibliotek. Nåväl, den här gången var jag ute efter litteratur om övernaturliga väsen (gengångare, näcken, you name it) och fick tag på sisådär fem böcker på etnografiavdelningen, varav de flesta var i typ tegelstensformat. Detta innebär att jag nu har suttit i ett antal timmar och JOBBAT HÅRT, så nu kan jag, efter att ha städat, förhoppningsvis ta det någorlunda lugnt ikväll :) Dessutom ska rapporten vara inne först den 30 maj, så jag har ju också tid på mig om jag ska ändra något.

Morsan har för övrigt ÄNTLIGEN, närmare bestämt igår, lämnat en kommentar på min blogg. Hon sa att hon tyckte att jag skriver jättebra ;) och att hon började gråta när hon läste mitt inlägg om morfars begravning. Det är kul (?) när man kan beröra folk med det man skriver.

Morsans födelsedag

I går kväll var jag hemma hos morsan som bjöd på middag. Även Lena och Lasse, Anna och Johan Carlsson var med. Och eftersom det var mammas födelsedag hade jag köpt en ask Noblesse till henne. Vi åt gott och Lena & Lasse var ju naturligtvis nyfikna på hur det går för mig på studiefronten. Ja, jag kunde ju glädja dem med de 90 högskolepoäng jag hittills har tagit. Jag stannade tills klockan var lite över halv nio och tog sedan niobussen hem (den busshållplats som tidigare låg närmast huset är indragen sedan några månader tillbaka vilket betyder att jag, när jag ska hem från mamma, får promenixa nästan upp till Magnarps skola. Men en skön kvällspromenad är ju inget man tackar nej till).

Idag är det lördag. Jag såg Englas begravning på TV i förmiddags ... fy f-n säger jag bara. Det var inte långt ifrån att jag också hade gråtit. R.I.P. Engla

Rekonstruktionsuppgiften fixad!!!

Fick i morse ett mail från den lärare som hade haft hand om rekonstruktionsuppgiften - den uppgift som jag skrev tillsammans med en manlig kursare men där jag fick dra det tyngsta lasset. Enligt mailet kommer jag ( och killen jag "jobbade" tillsammans med) att få betyget G med ett stort plus. För att vi skulle fått VG hade vi varit tvungna att ha med de fakta som det var meningen att min kursare skulle kolla upp - men om man blir godkänd och det dessutom är ett starkt betyg så ska man vara nöjd, anser jag :)

Resultatet på högskoleprovet

Fick för ett antal dagar sedan hemskickat mitt resultat på högskoleprovet. Är det någon därute som är nyfiken så kan jag tala om att min gissning var rätt - jag fick 0,8 igen. Blir faktiskt sugen på att testa i höst också, kanske ;)

Yes!

Den bok jag var på jakt efter ("Det farliga livet") fanns inne till utlåning på biblioteket när jag var där och frågade. Sådan tur har jag inte varje gång utan då och då får bibliotekspersonalen via internet beställa de böcker jag efterlyser från andra bibliotek. Denna bok ska absolut börja läsas redan nu i helgen så att man är vääl förberedd till den tolfte maj.

Då var workshoprapporten ivägskickad ...

... vilket känns väldigt skönt. Jag skickade iväg rapporten nu i eftermiddags och passade även på att skriva ut ett eget exemplar. Jag måste dessutom säga att jag själv känner mig väldigt nöjd med rapporten. Deadline för att skicka iväg var måndag förmiddag (5 maj) så det känns skönt att ha varit ute i så pass god tid. I morgon ska jag till biblioteket - som hade stängt idag eftersom det är helgdag - och beställa en kursbok (ständigt dessa böcker, eller?). Denna bok ska ha varit läst till den 12 maj så det blir eventuellt att sitta och läsa i helgen (vet ju ännu inte hur omfattande boken är men det kan ju hända).

Då var workshoprapporten ivägskickad ...

... vilket känns väldigt skönt. Jag skickade iväg rapporten nu i eftermiddags och passade även på att skriva ut ett eget exemplar. Jag måste dessutom säga att jag själv känner mig väldigt nöjd med rapporten. Deadline för att skicka iväg var måndag förmiddag (5 maj) så det känns skönt att ha varit ute i så pass god tid. I morgon ska jag till biblioteket - som hade stängt idag eftersom det är helgdag och beställa en kursbok (ständigt dessa böcker, eller?). Denna bok ska ha varit läst till den 12 maj så det blir eventuellt att sitta och läsa i helgen (vet ju ännu inte hur omfattande boken är men det kan ju hända).

RSS 2.0