Kokosflarn med mandel

Receptet ger cirka 50 kakor
 
Ingredienser:
 
100 gram fast margarin eller 1 dl flytande dito
¨2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor
2 dl mandelspån
3/4 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Blanda i de övriga ingredienserna och rör till en smet. Använd en tesked för att klicka ut smeten i toppiga högar på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg klickarna ganska glest eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda flarnen mitt i ugnen cirka 8 minuter - passa noga så att de inte bränns. LÅt kakorna svalna lite innan du lossar dem med en tunn kniv. Kakorna kan böjas över en käpp eller kavel men om man vill ha dem platta låter man dem dem kallna på plåten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0