Bakning på G, "Vita rosenknoppar"

Eftersom jag kände för att göra något roligt och kreativt har jag bakat en sats kakor av en helt ny typ som jag aldrig tidigare har testat, "Vita rosenknoppar". Grunden är som en vanlig mördeg med margarin, florsocker, vete- och potatismjöl och vaniljsocker. Sedan ska degen egentligen spritsas ut på plåten men eftersom jag inte äger någon spritspåse har jag helt enkelt klickat ut degen. Det hela åker sedan in i 175 grader varm ugn i mellan 12 och 16 minuter.
  Som så ofta är fallet när jag bakar eller lagar mat, har jag hittat detta recept i "Hemmets Journal", dock inte på baknings- och matlagningssidorna utan på en av reportagesidorna. Det är ett recept från boken "Farmors godaste" där en kvinna bosatt i Trollhättan har samlat en hel massa favoritrecept från sin sedan ett par år avlidna farmor. Alla recept har från början ingått i farmoderns anteckningsbok, som den nämnda kvinnan passade på att ta tillvara efter farmoderns bortgång. Efter att recepten i anteckningsboken hade provbakats ett antal gånger - och kvinnans äldsta dotter hade fotograferat kakorna - skickades faktiskt bilderna och de datorskrivna recepten iväg till ett bokförlag - som valde att ge ut receptsamlingen. När jag skriver detta har mina kakor just gräddats färdigt och tagits ut ur ugnen, får se vad jag tycker om dem :)

Uppdatering: Har provsmakat en av kakorna och tycker att den var helt fantastiskt god :) Nu sparar jag resten till morgondagens eftermiddagsfika :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0