23 februari
Tar en välbehövlig paus i pluggandet för att baka scones och därigenom bli av med en del margarin som annars bara riskerar att bli gammalt. Jag bakar annars aldrig matbröd själv utan köper alltid det färdigt - men när det gäller scones så tycker jag att det är så himla roligt att baka eftersom det dels går fort att slänga ihop degen och dels behövs bara en kort stund (cirka 10 minuter) i ugnen innan brödet är gräddat. Så vem vet, det kanske blir en extra kopp kaffe i eftermiddag med hembakta scones till.
Om ett par dagar är det åter dags att göra veckans inköp vilket jag ser fram emot. Till lunch på lördag ska jag nämligen, för första gången ever, laga hasselbackspotatis och funderar på vilken sorts kött man skulle kunna tänka sig att laga till detta. Får väl någon idé när jag väl är på Maxi, om inte förr. Nu i lördags blev det för övrigt en annan av mina favoriter till lunch, nämligen en vegetarisk gratäng där originalreceptet innehåller morötter, blomkål och purjolök men där jag även la i ett par skivade potatisar. Som ni förstår så tycker jag det är väldigt kul att laga mat - och framför allt att testa nya rätter - och gratänger av olika slag har blivit något av min specialitet.
Om ett par dagar är det åter dags att göra veckans inköp vilket jag ser fram emot. Till lunch på lördag ska jag nämligen, för första gången ever, laga hasselbackspotatis och funderar på vilken sorts kött man skulle kunna tänka sig att laga till detta. Får väl någon idé när jag väl är på Maxi, om inte förr. Nu i lördags blev det för övrigt en annan av mina favoriter till lunch, nämligen en vegetarisk gratäng där originalreceptet innehåller morötter, blomkål och purjolök men där jag även la i ett par skivade potatisar. Som ni förstår så tycker jag det är väldigt kul att laga mat - och framför allt att testa nya rätter - och gratänger av olika slag har blivit något av min specialitet.
Kommentarer
Trackback